Gradinite

Index gradinite

Gradinite recomandate

Momentan nu exista nicio institutie educationala recomandata. Ai o institutie educationala pe care doresti sa o promovezi? Contacteaza-ne acum!

Ce vorbesc mamicile despre gradinite

Titlu Raspunsuri Ultimul raspuns
Un nou centru pentru copiii cu autism, in zona de nord
adaugat de alinacapusan, joi 27 octombrie 2016 17:42:42
0 Fii prima care raspunde acestui topic »
Saxophone tuition in Bucharest
adaugat de dianaboem, marți 12 iulie 2016 17:23:15
0 Fii prima care raspunde acestui topic »
Saxophone teacher in Bucharest
adaugat de dianaboem, marți 12 iulie 2016 17:22:37
0 Fii prima care raspunde acestui topic »
Saxophone lessons in Bucharest Boem Club Music School
adaugat de dianaboem, marți 12 iulie 2016 17:21:36
0 Fii prima care raspunde acestui topic »
Violin tuition in Bucharest
adaugat de dianaboem, luni 11 iulie 2016 19:34:25
0 Fii prima care raspunde acestui topic »
Violin teacher in Bucharest
adaugat de dianaboem, luni 11 iulie 2016 19:33:37
0 Fii prima care raspunde acestui topic »
Violin lessons in Bucharest Boem Club Music School
adaugat de dianaboem, luni 11 iulie 2016 19:32:16
0 Fii prima care raspunde acestui topic »
Vrei o biciclete, triciclete sau trotineta pentru copilul tau?
adaugat de gianina86, vineri 08 iulie 2016 16:53:00
0 Fii prima care raspunde acestui topic »
Scolile de vara. O educatie potrivita?
adaugat de vlcris, vineri 08 iulie 2016 10:31:22
1 duminică 21 august 2016 19:27:36,
de dana90
Boem Club Music School
adaugat de dianaboem, sâmbătă 02 iulie 2016 18:20:34
0 Fii prima care raspunde acestui topic »

Articole despre gradinite

Rolul explorarii in dezvoltatea cognitiva a copilului

Rolul explorarii in dezvoltatea cognitiva a copilului

Prima si cea mai simpla emotie pe care o descoperim la om este curiozitatea, iar curiozitatea duce la dorinta de explorare, care la randul ei duce la dezvoltarea cognitiva a copilului. Totul se leaga in cel mai natural mod, iar rolul nostru, al parintilor, este sa le sustinem cat mai mult curiozitatea.

Copiii sunt curiosi prin definitie si pornesc in explorare imediat ce au putina autonomie in miscare. Gandeste-te la un bebelus, in bratele mamei, care nu se poate deplasa in nici un fel de unul singur. El se va intinde sa apuce cu manutele ce este la indemana: cerceii mamei, ochelarii, parul si chiar ochii si nasul. Ochii lui urmaresc atent fiecare miscare din casa si invata ceva nou din tot ceea ce observa.


6 sfaturi despre cum să faci trecerea de la grădiniță la școală mai ușoară

6 sfaturi despre cum să faci trecerea de la grădiniță la școală mai ușoară

Începerea școlii este un pas important pentru orice copil, care îi va influența evoluția cognitivă, socială și emoțională pentru tot restul vieții. Copilul care va avea un start bun în perioada aceasta de tranziție, va fi predispus să se simtă mai confortabil și relaxat în societate, să fie mai încântat și motivat să învețe, să stabilească mai facil relații de prietenie și să facă față mai ușor provocărilor vieții.

Însă, de cele mai multe ori, familia este cea care resimte mai întâi presiunea unui nou început, riscând ca, printr-o gestionare defectuoasă a situației, să inducă sentimente de anxietate copilului.

Părintele este cel care trebuie, în primul rând, să se pregătescă psihologic pentru această schimbare. Un comportament dominat de anxietate al părintelui corelat cu sistemul de învățământ rigid, lipsit de creativitate și flexibilitate, nu va face altceva decât să îi confirme copilului că școala este un loc de care ar trebui să fugă.


Ce inseamna sa fii un prieten bun

Ce inseamna sa fii un prieten bun

Abilitatile sociale reprezinta modul in care interactionam cu ceilalti. Daca avem bune abilitati sociale, atunci acest lucru ne poate ajuta sa ne facem mai usor prieteni, sa devenim mai încrezatori in noi insine si chiar sa obtinem mai usor ceea ce dorim.

Inca de pe la varsta de 4-5 luni bebelusii cauta atentia adultilor si se intristeaza atunci cand sunt lasati singuri. Deci putem vorbi de primele manifestari ale abilitatilor sociale. Mai tarziu, in jurul varstei de 1-2 ani, prieteniile dintre copii se leaga usor si se desfac la fel de rapid, de pe o zi pe alta. La copiii de varsta prescolara, statornicia nu este chiar un punct forte, fiind suficient un singur gest cu care copilul tau sa nu fie de acord ca sa vina imediat replica „Nu mai esti prietenul meu!”. Iar dupa cateva minute sa se joace din nou cu acelasi copil.


Perimetrul lui David

Perimetrul lui David

Metoda "Perimetrul lui David" rezolvă o dificultate cu care se confruntă multe cadre didactice zi de zi. Anumite manifestări pot fi înțelese greșit și gestionate la fel. Dacă zăbovești un minum în plus, vei descoperi cu plăcere că ceea ce numeai lipsă de educație sau de interes este, de fapt, o nevoie.

Anul acesta am început o serie nouă, la o școală nouă, între colege noi. Încă din prima zi l-am remarcat pe David.

Am început activitatea și rutina zilnică de venit și plecat de la școală, în clasa pregătitoare, încercând să ne obișnuim unii cu alții, să ne trasăm propriile reguli, ale clasei, să ne modelăm și să învățăm ce înseamnă flexibilitatea.


Colaborarea se invata in familie

Colaborarea se invata in familie

Tu esti primul si cel mai important „educator” al copilului tau si invatarea celor mai importante lectii sta in mainile tale. Colaborarea este una dintre lectiile esentiale, si, la fel ca toate celelalte aspecte ale educatiei caracterului si personalitatii copilului, nu poate fi impusa.

Toti parintii stiu ca nu poti obliga un copil sa colaboreze, fie ca este vorba de un joc, fie ca este vorba de o sarcina. Colaborarea se invata acasa, asa cum spuneam, prin exemplul tau si prin activitati pe care sa le desfasurati impreuna si al caror rezultat sa scoata in evidenta importanta colaborarii in vederea atingerii un scop comun.

Exemplul parintelui este foarte puternic in copilarie si ceea ce poti face este foarte simplu: cere ajutorul copilului atunci cand este nevoie sau atunci cand consideri ca i-ar fi de folos sa participe la ceea ce faci tu.


Gaseste institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Asociatia MAME

Aboneaza-te acum la Newsletter!