Ingrijirea bebelusului

Ingrijirea bebelusului este o provocare incepand cu primele luni de viata. Orice mamica are emotii legate de baita bebelusului, modul in care alege scutece si hainute pentru bebelusi, dar si legat de igiena camerei unde doarme si se joaca bebe. Informeaza-te referitor la ingrijire bebelusi : masajul pentru nou-nascuti, sfaturi pentru un somn linistit, jucarii bebelusi dar si alte solutii utile pentru o mamica in dificultate. Invata cum sa procedezi in cazul unui pericol si cum sa iti ingrijesti in mod corect bebelusul pentru a-i asigura o crestere armonioasa.

Conferința „Îngrijirea bebelușului în primul an de viață”, ghid util pentru proaspeții părinți

Conferința „Îngrijirea bebelușului în primul an de viață”, ghid util pentru proaspeții părinți

Social Moms a organizat joi, 21 aprilie, conferința „Îngrijirea bebelușului în primul an de viață”, eveniment susținut de Philips Combi 2în1 Purificator și Umidificator și de Pufies, la care au participat mai mult de 150 de viitori și proaspeți părinți. Invitații speciali, Prof. Dr. Florin Mihălțan – Președintele Societății Naționale de Pneumologie, Gabriela Maalouf – NLP trainer pentru părinți și copii și Dr. Irina Antonescu – Medic Pediatru, au atins aspecte esențiale în îngrijirea bebelușului pentru sănătatea fizică și emoțională a acestuia, în primul an de viață.

Prof. Dr. Florin Mihălțan, invitat din partea Philips, ne-a vorbit despre cât de importantă este calitatea aerului din casă și în special din camera bebelușului, având în vedere că 80-90% din timpul unei zile îl petrecem în mediu închis.

Cum sa alinam durerile de colici?

Cum sa alinam durerile de colici?

Coliciile afecteaza cel putin 20% dintre bebelusi, insa medicii nu au reusit sa stabileasca o cauza pentru care acestia apar, desi exista mai multe ipoteze: aerul pe care cei mici il inghit odata cu laptele matern sau formula de lapte, alimentatia mamei in perioada de alaptare sau sistemul digestiv nematurizat al copilului.

Oricare ar fi cauza, aceste dureri tind sa dureze pana la varsta de 3-4 luni, si se manifesta prin agitatie si episoade de plans greu de consolat. Este important sa ne amintim ca aceasta este o problema des intalnita care va disparea in scurt timp si nu are legatura cu felul in care il ingrijesti.

Bebeluşii fericiţi recomandă noua NIVEA Apă delicată de curăţare

Bebeluşii fericiţi recomandă noua NIVEA Apă delicată de curăţare

Te-ai întrebat vreodată ce lucruri îi fac fericiţi pe cei mici?

Conform studiilor, primul an din viaţa bebeluşului este vital pentru sănătatea şi creşterea sa armonioasă. În această perioadă, el dobândeşte importante abilităţi de percepţie, comunicare şi învăţare, dezvoltându-şi intens latura emoţională. Astfel, atenţia, grija şi dragostea faţă de cel mic influenţează masiv creşterea sănătoasă a acestuia şi, în fond, fericirea lui.

Orice interacţiune drăgălaşă sau gest amuzant se poate transforma intr-un joc distractiv și extrem de util în dezvoltarea puiuţului tău. De asemenea, simpla ta prezenţă reprezintă metoda perfectă de a binedispune copilul, în timp ce orice atingere blândă, orice vorbă dulce sau orice zâmbet larg îi acaparează atenţia şi îl face să se simtă iubit.

5 motive frecvente pentru care plâng copiii mici

5 motive frecvente pentru care plâng copiii mici

Din primele zile şi chiar până în jurul vârstei de 3-4 ani, modalitatea cea mai frecventă prin care copiii se exprimă este plânsul. Prin plâns ei le atrag atenţia celor mari că au nevoie de ajutor sau de atenţie. Chiar dacă părinţii ştiu că acesta va fi modul prin care cei mici vor încerca să le transmită diverse lucruri, plânsul copilului mic generează într-o primă instanţă senzaţia de panică.

Iată care sunt cinci dintre cele mai frecvente motive pentru care plâng copiii mici...

Ce nu vrea să audă o proaspătă mămică

Ce nu vrea să audă o proaspătă mămică

Primele luni de maternitate sunt frumoase dar şi solicitante, aşa că în rolul de mămică ai nevoie de tot sprijinul celor din jur. Dar orice am face, nu putem evita momentele în care ceilalţi spun lucruri pe care nu am vrea să le auzim sau care ne scot din sărite.

Iată câteva dintre lucrurile pe care nu aş fi vrut să le aud în prima perioadă după naştere!

Curs de Prim-ajutor

Curs de Prim-ajutor

Scopul cursului: Viitorii/actualii părinţi vor fi familiarizaţi cu tipul de urgenţe ce pot apărea şi vor cunoaşte principalele măsuri de prim ajutor pe care le pot da până la sosirea unui cadru specializat şi mai ales ce nu este bine să facă ca să nu înrăutăţescă situaţia. Din păcate, accidentele şi situaţiile de urgenţă sunt foarte frecvente la copii iar efectuarea unui curs în acest domeniu devine de importanţă vitală.

Curs - Îngrijirea nou-născutului

Curs - Îngrijirea nou-născutului

Scopul cursului: Nou-născutul vine fără manual de utilizare. Chiar dacă am mai văzut copii, dacă am mai participat la creşterea unui bebeluş, când este vorba de copilul nostru responsabilitatea este foarte mare. De la familiarizarea cu aspectul nou-născutului până la înţelegerea nevoilor sale fizice şi emoţionale şi la exersarea elementelor de igienă acest curs vă va pregăti încât să înţelegeţi şi să faceţi faţă rolului de părinte.

7 produse necesare pentru îngrijirea bebeluşului

7 produse necesare pentru îngrijirea bebeluşului

Primele zile acasă cu bebeluşul sunt deopotrivă frumoase şi dificile. Recomandările primite în maternitate şi sfaturile primite de la alte mămici sunt surse de informaţie utile pentru a concepe lista de obiecte necesare pentru îngrijirea prichindeilor. Dacă pentru perioada imediat următoare naşterii suntem însă pregătite, clipele în care bebeluşul este bolnav sau are nevoie de îngrijiri speciale, ne iau prin surprindere.

Iată însă 7 produse necesare pentru îngrijirea bebeluşului în primii ani de viaţă, dar şi părerile unor mămici despre importanţa şi utilitatea lor.

Mersul la bebelusi - etapele importante

Mersul la bebelusi - etapele importante

Etapele de dezvoltare privind mersul la bebelusi sunt importante pentru ca ne ajuta sa intelegem daca bebelusul are sau nu o problema de motricitate.

In primul an de viata, bebelusul evolueaza intr-un ritm rapid si descopera treptat cum sa isi foloseasca mainile si picioarele, cum sa isi mentina echilibrul si cum sa mearga.

Etapele privind miscarea si mersul bebelusului trebuie intotdeauna corelate cu starea de sanatate si mediul – sa nu existe situatii de malnutritie, dereglari hormonale, accidente, probleme de afectivitate sau anumite afectiuni fizice).

Cum alegem produsele pentru nou-nascuti?

Cum alegem produsele pentru nou-nascuti?

In prima parte a seriei de articole despre produsele necesare pentru bebelusi, am prezentat lista de articole pe care trebuie sa le aveti acasa, la sosirea nou-nascutului.

In acest articol vei afla cum poti alege produsele pentru bebelus, astfel incat sa ii asiguri o ingrijire cat mai buna si sa cumperi acele obiecte care au cel mai bun raport calitate-pret.

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Asociatia MAME

Aboneaza-te acum la Newsletter!