Fertilizarea in vitro

Sfatul Mamicilor
acum 11 ani

Fertilizarea in vitro este o solutie atunci cand barbatul sau femeia sunt sterili. 

In cazul acestei metode, asa cum cred ca deja stiti, fecundarea ovulului se face in laborator si acesta este transferat apoi in uterul mamei.

FIV are o importanta majora pentru partenerii care doresc sa devina parinti si nu reusesc pe cale naturala si nici prin alte tratamente de crestere a fertilitatii.

Hai sa vorbim despre tratamente, cand trebuie sa apelam la aceasta metoda si ce rezultate ati avut voi (in cazul in care ati apelat la fertilizarea in vitro).

Trebuie sa fii membra pentru a raspunde acestui topic. Inscrie-te acum! | Autentifica-te!
Afisam de la 1 la 10 raspunsuri din totalul de 13 raspunsuri

ana maria
acum 5 ani

Buna, de curand am fost si eu indrumata de medic sa merg la o clinica din afara tarii pt Fiv cu ovocite donate.Medicul mi-a recomandat sa merg la ISCARE in Slovenia Bratislava.Am cautat-o pe net dar nu am gasit pe nimeni din RO sa mearga acolo ,nici rewieuri ,ma puteti ajuta stiti pe cineva sau ati auzit de aceasta clinica? Ne permitem doar o incercare si sunt tare nedumerita nu stiu la ce clinica sa merg.Am vazut multe pareri Pro pt cea de la Kiev,dar ma gandesc sa nu fie doar reclama.Multumesc

Bianca Gabi
acum 5 ani

Pentru clinica din Kiev stiti cumva se fac pregatirile in Romania si partea finala in Kiev?

Bianca Gabi
acum 5 ani

buna, ma bucur sa va cunosc. este prima oara cand ma inscriu pe un forum. Eu si sotul meu incercam de doi ani sa avem un bebe dar nu am reusit. De curand am primit si rezultatul analizei AMH care este 0.24. Am fost la doi doctori, maine ma duc la al treilea. Mi-au recomandat fertilizare in vitro cu ovocite donate. M-am uitat la clinica din Cehia si acum la cea din Kiev.

Am auzit ca au rata de reusita mare ambele clinici.

oana zimbreanu
acum 6 ani

Va salut.Ma bucur ca medicina evolueaza ,astfel nu am fi reusit sa devenim parinti.Am facut 6 fertilizari cu material propriu,ca sa suportam numai esec.din pacate.Luasem o pauza,deoarece si emotional eram distrusi.Mai auzeam si cazuri cind atunci renuntase la idee ,Dumnezeu le oferea un copilas.Ei bine,la noi asa si nu sa mai intimplat,insa necunoscute sunt caile Domnului.De ce zic asa?Deoarece am facut cunostinta cu un cuplu in vacanta in Grecia,cu gemeni adorabili,doua fetite.La intrebarea unde sunt ai nostri copii(credeau ca am venit singuri),involuntar mi-au dat lacrimile.Intrun sfirsit iam povestit istoria noastra si a zis ca ei au reusit datorita unei doctorite de la Kiev.Si ne-au indrumat sa incercam.Am zis ca nu pierdem nimic,si ne-am programat.Asa am aflat de fiv cu ovo donate.Stateam la dubii ca intelegeam ca va fi al nostru doar pe jumatate,insa am zis ca daca este o sansa ,profit  de ea.Am reusit din a doua incercare si suntem cei mai fericiti,In august vom deveni parinti si asta conteaza

Andreea Chirita
acum 6 ani

Buna. Ma numesc Andreea si am 34 de ani. Trebuie sa fac un FIV cu PGD ( testarea genetica a embrionului inainte de a fi implantat). A mai facut cineva asta si a ramas insarcinata? Am inteles ca exista un risc sa fie totusi afectata calitatea embrionului si costa si fff mult. Imi puteti da detalii?

luca dragomir
acum 6 ani

Astazi fiecare femeie se gandeste ca dupa casatoria va duce un mod de viata sanatos si va aduce pe lume din dragoste un copil conceput pe cale naturala. Dar niciodata nu gandim ca putem sa ne ciocnim cu problema infertilitatii. Multe din femei se gandesc ca infertilitatea apare doar atunci cand facem in tinerete avorturi. NU! Cauzele infertilitatii pot fi diferite. Datorita faptului ca medicina de zi in zi se dezvolta tot mai mult, pentru cuplurile infertile a aparut tratamentul de fertilizare in vitro. Anume fiv cu ovocite proprii este permis si se face in Romania in foarte multe clinici, iar medicii au o experienta buna in acest domeniu. Dar nu si atunci cand merge vorba despre fiv cu ovocite donate. In situatiile mai grave de infertilitate cand unica sansa de a avea un copil este fiv cu ovocite donate este nevoie sa mergem peste hotare, fiind ca legislatia din Romania nu permite astfel de tratament. De aceea am fost nevoiti sa mergem la Kiev la clinica Biotexcom (ne gandeam sa mergem la Cehia ca alta varianta) unde cu succes am trecut prin toate greutatile. Trebuie sa dispunem de un mare sprijin din partea sotului si intregii familii ca sa te hotaresti la acest pas, dar Merita. 

Olga Kozma
acum 7 ani

La fertilizare in vitro la fiv cu tert donator trebuie de apelat in cele mai grave cazuri, atunci cand alte variante nu sunt. Nu de aceea ca nu vreai ci de aceea ca nu poti. Femeile care au suferit de cancer, nu au ovare sau nu produc foliculi pot sa apeleze la fiv cu ovocite donate (desigur daca nu are alte contraindicatii medicale). Se poate de incercat mixt.

Eliza Dragomir
acum 7 ani

O mica istoria, din experienta familiei Dragomir, care isi ia inceputul din anul 2001. Lasam la o parte prima intalnire, relatiile si nunta noastra ca-n povesti). Toti anii petrecuti impreun? au fost plini de dragoste, intelegere, aveam de toate ce ne doream. Nu am gandit niciodata ca pot avea probleme cu infertilitatea. Cand am ajuns sa auzim de la medicul ginecolog aceasta ne-am gandit ca mergem peste hotare pentru a face FIV, dar nu a fost sa fie a murit soacra mea si ne-am oprit in loc, adica noi am crezut ca este un semn sa nu facem nimic poate ca printr-un miracol raman insarcinata, dar nu s intamplat. Au mai trecut ani, ne-am hotarat din nou sa mergem peste hotare, dar a murit atunci tatal meu. Ma intelegeti ca credeam ca e un semn Dumnezeesc. 

La sfarsitul anului 2012 prietenii nostri care sunt mai tineri cu sapte ani au sunat de la Ucraina sine-au rugat ca sotul sa mearga la Kiev ca sa-i aduca acasa. In cateva cuvinte au expus situatia si atunci noi am inteles ca ei tot sufereau de infertilitate, dar muteasca au plecat la o clinica si acum au nevoie de o masina mai confortabila ca sa se intoarca cu copil acasa. Mda..am ramas trasniti..tocmai la intoarcere am aflat amanuntele dupa care de atreia oara ne-am pornit la clinica pentru a face fertilizare in vitro cu ovocite donate, de oarece in acesti ani am mai facut doua fertilizari cu ovocite proprii nereusite. Ma credeti cand sa ne pornim au anuntat ca a murit sora mamei, dar fiind deja la jumatate de drum nu ne-am intors. Astfel am ajuns la clinica Biotexcom (o denumire stranie), iar azi suntem parinti. Cineva poate sa ne judece ca avem anii, dar nu suntem mai fericiti ca niciodata. Astazi cand intalnesc cupluri care scapa cate o vorba legata cu problema infertilitatii le povestesc istoria noastra. 

Clar lucru medicina se dezvolta rapid si sunt mai multe clinici in domeniu RUAM, dar eu povestesc despre aceea despre care stiu. Cel mai de pret in viata sa fii Mama!

Olanda Moraru
acum 7 ani

Fertilizare in vitro o sansa pentru cuplurile infertile. Bine ca sunt variante si bine ca sunt medici care ne pot ajuta la aceasta întrebare

Valeria Stanciu
acum 7 ani

E foarte greu sa recunosti faptul ca iti doresti copii, o familie fericita si nu poti reusi asta fara ca sa recurgi la fertilizare in vitro.

Mai greu este sa recunosti si sa primesti faptul ca nu este un simplu tratament de fertilizare in vitro ci trebuie sa recurgi la FIV cu ovocite donate. Eu am trecut  astfel de etape..1. tratamentul pregatitor, 2. stimularea ovariana a donatoarei, 3. recoltarea ovocitelor de la donatoare si fertilizare in vitro cu sperma sotului meu, 4.cultivarea embrionilor in vitro pana la stadiu de blactocist, 5. tranferul embrionului in uter, 6. tratamentul de sustinere hormonala si apoi am verificat sarcina. Cu parere de rau nu am ramas insarcinata din prima, cred ca din cauza starii emotionale. Foarte mare stres si frica. Desi medicii m-au prevenit sa fiu linistita si atenta. 

Deja din a doua încercare am urmat toate prescriptiile medicale si am reusit. Suntem foarte fericiti si multumiti clinicii care au fost de acord sa ne ajute.


Discutii aprinse

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies