Ingrijirea copilului si cresterea lui

Ingrijirea copilului si cresterea lui intr-un mod pozitiv si constructiv asigura o dezvoltare corecta. Citeste despre metode moderne de crestere a copilului, activitati pentru copii interesante si captivante,despre capacitatea de concentrare la copii,gandirea logica,atentia,creativitatea si inteligenta copiilor.Informeaza-te ce sporturi sunt recomandate, descopera cursuri si tehnici de stimulare a gandirii si memoriei copilului si alte resurse utile pentru copilul tau.

Te-am iubit suficient astăzi?

Te-am iubit suficient astăzi?

Soarele a apus. Am cântat ultimul cântecel, am citit ultima poveste, te-am culcuşit în pat pentru a zecea oară în speranţa că în final vei adormi. Ziua se apropie de final şi respir un pic uşurată. In fiecare seară mă gândesc la acest moment, momentul în care vei adormi. Mai sunt 3 ore şi merge la somn. Deja da semne de oboseală. Gata şi băiţa, urmează somnicul. A adormit.

Incepe curăţenia zilnică, scurtă şi rapidă. Aranjez jucăriile la loc, spăl vasele, şterg parchetul, împăturesc hainele şi gătesc ceva rapid pentru a doua zi. Mai muncesc o oră, două, pentru job-ul meu de acasă. Apoi vine şi momentul meu de relaxare. Petrec câteva momente în braţele tatălui tău discutând despre evoluţia ta miraculoasă. Cât de multe ai învăţat astăzi, câte cuvinte noi ai spus, cât de frumoasă şi minunată eşti. Apoi e timpul meu de somn. Dar înainte să închid ochii, cu ultima privire spre tine, mă întreb:

Spalatul parului pentru un copil cu autism

Spalatul parului pentru un copil cu autism

Spalatul parului la un copil cu autism poate reprezenta un stres enorm atat pentru copil, cat si pentru parinte. Primul lucru pe care trebuie sa il luam in considerare este faptul ca, tot timpul, copilul trebuie sa simta ca detine controlul actiunii, ca isi poate gasi o stare de confort. Una din explicatii ar putea fi faptul ca dusul ii sperie prin zgomotul apei care le atinge capul si le curge pe tot corpul.

Studiile au aratat faptul ca un numar important din acesti copii au un auz foarte sensibil (hipersensibilitate la orice zgomote).

Mămico, eşti mai puternică decât crezi!

Mămico, eşti mai puternică decât crezi!

In zilele dificile, în momentele de disperare, în clipele de îngrijorare, în punctele cheie … Eşti mai puternică decât crezi.

Sigur ai în viaţa ta oameni care îţi spun că procedezi greşit şi că “ar fi mai bine să... “ .

Cu siguranţă te loveşti des de prejudecăţi. Fie că este vorba de naştere naturală sau cezariană, alăptare, suzetă, diversificare, purtarea bebeluşului… mereu va fi cineva care îţi va spune cum este mai bine….

Mereu va fi o persoană care te va judeca legat de modul în care îţi educi copilul, îl hrăneşti, îl iubeşti.

Dar tu cunoşti adevărul. Iar dacă ai uitat, ţi-l reamintesc.

10 metode de a învăţa copiii să se spele pe mâini

10 metode de a învăţa copiii să se spele pe mâini

Spălatul pe mâini este o metodă excelentă de prevenire a bolilor. Copiii ating foarte multe obiecte când merg la joacă şi de cele mai multe ori nu se spală pe mâini când ajung acasă. Cei mai mulţi părinţi se plâng că trebuie să le reamintească să se spele pe mâini.

Insă, nu mereu suntem lângă copii atunci când vrem să se spele pe mâini. La grădiniţă, atunci când merge în vizită la alţi prieteni sau la locul de joacă, copiii sunt independenţi şi ne-am dori, chiar şi în acele situaţii să se spele pe mâini.

Echilibrul dintre libertatea și siguranța copiilor

Echilibrul dintre libertatea și siguranța copiilor

Care sunt cele mai vii și mai dragi amintiri pe care le aveți din copilărie? Cei mai mulți dintre adulți povestesc despre momentele în care s-au întâlnit cu prietenii de la acea vreme la locurile de joacă, fie că acestea erau la bunici, în grădini sau parcuri ori locuri special amenajate pentru ei. Toți au în comun amintiri legate de libertatea de acțiune, iar psihologii și specialiștii în educație spun că acest lucru are un rol extrem de important în dezvoltarea copiilor.

Pasi mici, urme uriase

Pasi mici, urme uriase

Când suntem mici ne dorim să creştem mari cât mai curând. Când ajungem adulţi parcă regretăm că timpul a zburat atât de repede. Totuşi, de multe ori uităm că am fost şi noi copii...

Imaginează-ţi cum vede copilul tău lumea: din momentul în care se naşte până când ajunge la şcoală sau chiar şi mai târziu. Cum arată mediul în care trăieşte, casa în care locuieşte, spaţiul de joacă, familia şi toate lucrurile pe care le descoperă zi de zi?

Sfaturi pentru prima tunsoare a copilului

Sfaturi pentru prima tunsoare a copilului

Suntem entuziasmati de fiecare “prima data” a copilului nostru: primul zambet, prima baita, primii pasi, prima data cand ne spune “mama” sau “tata”. Orice premiera fie ne ia pe nepregatite, fie este insotita de un ritual ca la carte, pentru a-l face pe cel mic sa se simta in largul lui. Prima tunsoare a copilului se incadreaza in ultima categorie, deoarece necesita foarte multa atentie si rabdare.

Prima iubire a copilului tau

Prima iubire a copilului tau

Prima iubire a copilului tǎu poate sǎ aparǎ la grǎdinitǎ sau ȋn primul an de scoalǎ. Esti pregǎtitǎ sǎ ȋi rǎspunzi copilului tǎu la ȋntrebǎri legate de dragoste, pupici şi relaţii de iubire?

Oricât ar suna de ciudat sunt sigurǎ cǎ toate mǎmicile cu copii mai mari au trecut deja prin aceastǎ etapǎ. Copilul tǎu ȋncǎ nu a ajuns la vârsta grǎdiniţei? Atunci ai timp sǎ te pregǎteşti pentru prima lui iubire!

„Ionuţ e preferatul meu şi mereu mǎ pupǎ ȋn pauzǎ dar i-am zis cǎ trebuie sǎ mǎ pupe doar acasǎ, nu unde sunt şi alţi oameni”, ȋi spune Carla mamei ei ȋntr-o zi.

Tulburarile din spectrul autismului

Tulburarile din spectrul autismului

Este acceptat, în general, că autismul este cauzat de anormalităţi în structura sau în funcţiile creierului.

Conform ultimelor studii din 2011, autismul este legat de numărul de neuroni existenți în acele zone ale creierului care sunt responsabile cu dezvoltarea cognitivă, comunicarea și socializarea, declară cercetătorii de la Centrul de Excelență în Autism de la Universitatea din California, San Diego din Statele Unite ale Americii.

Ei afirmă că autismul poate fi prezent încă din stadiul de dezvoltare intrauterină. Studiul a fost efectuat pe băieți cu și fără autism și rezultatele indică faptul că cei cu autism au cu 67% mai multe celule corticale, celule care se dezvoltă în faza intrauterină.

Magazinul online al mamicilor ocupate - Ericutza.ro

Magazinul online al mamicilor ocupate - Ericutza.ro

Stim ca sunteti mamici ocupate, de aceea solutia perfecta este cumpararea online a hainutelor pentru copii.

Daca doriti sa tineti cont de tendinte, calitate si sa cumparati hainute la un pret avantajos, aveti la indemana o solutie simpla si rapida: magazinul online Ericutza.ro.

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Asociatia MAME

Aboneaza-te acum la Newsletter!