Cariera si business

Articole despre cariera pentru mamici business, antreprenoare de succes si femei puternice. Citeste despre idei valoroase in business, despre femeia moderna care poate avea familie, o relatie puternica de iubire si o afacere sau un job de succes. Pare greu dar nu este imposibil - afla aici cum sa te organizezi, ce sa urmaresti si cum sa iti promovezi afacerea, cum sa ai grija de familia ta si cum sa iti faci sotul fericit. Citeste despre alte povesti incredibile si motivante legate de femei in afaceri.

Cum te ajuta emotiile in cariera?

Cum te ajuta emotiile in cariera?

Ce vrei sa faci peste 3 ani? Dar peste 7? Ce te pricepi sa faci cel mai bine? Care este domeniul tau de referinta? Astfel de intrebari trebuie sa ti le pui tu insuti, sa nu astepti sa fii intrebat de altcineva.

Practic, ceea ce vrei tu sa faci se poate transforma in realitate doar daca realizezi o structura, o schita de lucru, daca intocmesti un plan de actiune. Ideile cele mai bune sunt cele scrise… De aceea este indicat, chiar daca esti confuz, nesigur, temator din punct de vedere personal si profesional, sa faci un efort si sa raspunzi la intrebarile in genul celor de la inceputul acestui paragraf.


Ghid de participare la targuri de job-uri

Ghid de participare la targuri de job-uri

Targurile de job-uri se desfasoara periodic. In Bucuresti, anual, au loc cel putin sapte-opt astfel de evenimente. Companiile participante ofera astfel candidatilor oportunitati de cariera/ locuri de munca in diverse domenii.

Ce trebuie sa faca insa candidatul pentru a fructifica oportunitatile care se ivesc? Raspunsul ar fi: Sa fie pregatit, curajos, perserverent, decent. Iar pentru a dezvolta acest raspuns o sa analizam impreuna toate cele patru elemente mentionate.


Lucruri care ne enerveaza la birou

Lucruri care ne enerveaza la birou

Daca am face o lista cu toate lucrurile de la birou care ne enerveaza, probabil am ajunge sa scriem romane întregi. Totuşi, sunt câteva nemulţumiri pe care le-am întâlnit la cei mai mulţi dintre cei cu care am vorbit despre serviciu, colegi, condiţiile de muncă şi managementul firmei.

Sedinţa începe fix în timpul pauzei de masă

Nu toţi angajaţii merg în pauza de masă, dar cei mai mulţi profită de ora liberă pentru a se destinde şi pentru a socializa cu colegii de birou. In plus, o pauză este aşteptată după câteva ore de muncă intensă.


De ce trebuie sa fii fericit cand intalnesti obstacole?

De ce trebuie sa fii fericit cand intalnesti obstacole?

Rezolvarea problemelor din viata noastra are un scop bine conturat, si anume imbunatatirea propriilor noastre cunostinte, abilitati sau, de ce nu, consolidarea principiilor noastre sociale ori buna cunoastere a propriei noastre persoane.

Rezolvand, invatam; Muncind, obtinem; Gresind, crestem si constientizam; Castigand, ne cunoastem sau testam limitele, iar exemplele ar putea continua. Important este sa observam ca prin intermediul actiunilor noastre de zi cu zi, mai mult sau mai putin multumitoare pentru noi insine sau pentru persoanele cu care interactionam, putem identifica si fructifica oportunitati care sa ne motiveze si energizeze suficient de mult incat sa fim mandri de noi insine si sa devenim mai eficienti sau mai specifici exact in contextele unde avem nevoie sa fim astfel.


Disconfort la serviciu? Cum poate fi depasit?

Disconfort la serviciu? Cum poate fi depasit?

Disconfortul ne insoteste uneori in anumite situatii din viata noastra. Poate fi inteles chiar ca o lectie complicata pe care ne straduim sa o pricepem tocmai pentru a nu mai avea dureri de cap sau a nu mai fi stresati.

De multe ori insa, dupa ce am priceput acea lectie complicata, observam nu doar ca durerea de cap sau stresul pe care l-am avut au disparut, ci chiar suntem multumiti de efortul nostru si, dupa o perioada de odihna, suntem din cand in cand dispusi sa mai incercam o data sa “ne mai batem capul” cu inca o lectie complicata, oarecum incepem sa o agream deoarece stim care sunt beneficiile acestui demers.


Avantajele educatiei business in viata personala

Avantajele educatiei business in viata personala

Copiii pentru o mama reprezinta sursa neincetata de energie, motivatie si creativitate prin care aceasta poate avea cele mai bune rezultate posibile la serviciu sau in propria afacere. Desigur, grija pentru copii si asigurarea unei educatii adecvate pentru acestia reprezinta o investitie de timp mai mult decat considerabila. Asadar, pe de-o parte, mama obtine inspiratie de la copiii ei dar, pe de alta parte, trebuie sa si aiba grija de acestia.

De aceea apar intrebarile: Poate o doamna sa fie si mama si femeie de cariera? Cum o poate ajuta cariera profesionala sa aiba o viata personala frumoasa si sanatoasa? Va invit sa aflam impreuna raspunsul.


O poveste despre cariera

O poveste despre cariera

Vreau să vă spun o poveste despre cariera. Una fără sfârșit sau cu un sfârșit incert, deschis, la mâna forțelor divine. Poate fi povestea mea, a ta, a prietenelor tale sau a prietenelor lor.

Ea începe cu a fost odată ca niciodată o fată. O fată obișnuită, comună, ar spune unii,care știa să cânte, dar mai ales să scrie al naibii de bine. Și fetei ăsteia îi plăcea să fie mereu în centrul atenției. Nu știu cum făcea, dar reușea de fiecare dată.


Tu cum te mai descurci cu banii?

Tu cum te mai descurci cu banii?

Aceasta este una dintre întrebările pe care vi le adresaţi una, alteia, când beţi cafeaua împreună, „ca fetele”. Şi nu e intenţionată într-un sens indiscret, ci pur şi simplu pentru a găsi o rezolvare pentru o problemă cu care se confruntă omul mediu al zilelor noastre: banii. Iar femeia zilelor noastre, fie că este studentă şi locuieşte în cămin sau că este corporatistă şi are un salariu cu multe zerouri în coadă, nu prea se descurcă bine cu banii.


Cum sa te deprimi ca la carte

Cum sa te deprimi ca la carte

Ştiu că acesta nu este un subiect demn de tratat în glumă. Însă consider că umorul are o valoare deosebit de importantă în trecerea peste momentele de deprimare prin care probabil că trecem cu toţii într-o viaţă de om.

Dar, mai ales, simt nevoia să specific ceva: vorbim despre deprimare, nu despre depresie. Despre depresie consider că este cel mai bine să vorbim cu un medic psiholog, resorturile interne ale fiecăruia putând fi analizate cel mai bine de un specialist. Acum, că ne-am lămurit cu asta, să trecem la povestea în sine.


Cum sa ai mai multa incredere in tine

Cum sa ai mai multa incredere in tine

Ai un nivel ridicat de incredere in tine sau simti ca trebuie sa iti imbunatatesti aceasta trasatura?

Increderea in tine conteaza atunci cand iti propui un scop si vrei sa il atingi, atunci cand mergi la interviu sau la o intalnire de afaceri, atunci cand discuti cu un client nemultumit si chiar si in momentele in care ii oferi un sfat adolescentului din familie.


Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru