Ingrijirea naturala a corpului

Sfatul Mamicilor
acum 11 ani

Tu cum ai grija de corpul tau in mod natural? Care sunt zonele cele mai sensibile si cum reusesti sa le ingrijesti in mod special? (tenul, gatul, mainile?)

Trebuie sa fii membra pentru a raspunde acestui topic. Inscrie-te acum! | Autentifica-te!
Afisam de la 1 la 10 raspunsuri din totalul de 14 raspunsuri

Stefania Marian
acum 6 ani

De ceva vreme mi-am dat seama cat de importanta e pielea, ea fiind cel mai mare organ al nostru. Atata timp am neglijat-o si din pacate se vad semne ale neatentiei....Din cauza unei probleme de piele am decis sa fac vizite regulate la medicul dermatolog (http://www.dermatologiebaiamare.ro/), macar m-am mai linistit si cu transformarile aduse datorita sarcinii :D

Andreea-Madalina Stama

Inainte de a taia sau pili unghiile, se recomanda sa se tina mainele intr-un bol cu apa calda in care s-au adauga cateva picaturi de sapun lichid si cateva picaturi de uleiuri esentiale. Se tin mainile in apa respectiva dupa care se taie pielitele(cuticulele). Astfel cuticulele sunt mai moi si nu o sa doara cand sunt taiate, ori se pot impine inspre interior cu un betisor steril. 

Mainile apoi se pot ingriji cu o crema puternic hidratanta cu vitamina E si A. Sau puteti folosi o crema banala in care sa adaugati o fiola de vitamina E si vitamina A(se gasesc la farmacie). Vitamina E este importanta pentru piele, o regenereaza si ajuta mai ales daca aveti probleme cu epiderma(taiaturi, rani, plagi etc). Si vitamina A ajuta in sanatatea pielii, ochilor si parului, se obtine in organism din descompunerea betacarotenului(prezent in fructe si legume galbene, portocalii si rosii-dovleac, morcovi etc). 

Pentru a avea maini catifelate se recomanda sa va ungeti mainile cu o crema grasa, nutritiva seara, apoi sa purtati niste manusi de bumbac, moi, peste noapte. Dimineata veti avea mainile catifelate.

Andreea-Madalina Stama

Pentru stimularea circulatiei sangelui de la nivelul buzelor se recomanda perierea usoara cu peria de dinti. Se inlatura astfel pielea moarta. 

Desi se considera mit, taierea parului(nu exgeram acum) ajuta la regenerarea parului.

Cuticulele se pot ingriji daca sunt impinse inspre interior cu un betisor de santal.

 

Andreea-Madalina Stama

Pentru cresterea parului, se recomanda cand samponati parul sa executati un masaj circular, cu degetele dinspre ceafa spre varful capului. Este stimulata astfel circulatia sangelui.

Mastile cu namol sunt foarte bun pentru tenul cu probleme, acnee.

Tot pentru acnee este buna masca cu iaurt.

 

Andreea-Madalina Stama

Pentru a scapa de ochii umflati ca si rezultat al nesomnului, se recomanda sa se puna in frigider doua linguri mari de metal, se lasa cateva minute, apoi lingurile reci  se aplica pe ochi, acestia se vor desumfla.

Pentru a scapa de cicatrice sau pistrui se recomanda cremele pe baza de albastrele.

Pentru tenul cu probleme se recomanda atat intern dar si extern ceaiul de musetel, de galbenele. Intern, pentru tenul cu acnee, se mai recomanda ceaiul de trei-frati-patati, ceai de urzica, de brusture etc.

Sapunul cu sulf este bun pentru pielea cu acnee.

 

Andreea-Madalina Stama

Pielea crapata a buzelor se poate unge un pic de miere. Mierea are proprietati antiseptice, hidrateaz intens, ajuta in vindecare, plus ca poti sa mananci mierea. Nu se intampla ca in cazul balsamurilor de buze pe care daca le mananci nu au un gust prea bun.

Se poate aplica un pic de miere pe imperfectiunile fetei, respectiv cosuri. 

Pentru tonifierea fetei este foarte buna apa.

Masajul fetei se poate realiza dupa ce s-a aplicat un pic de crema hidratanta de zi, apoi, cu degetele se atinge fata. Pentru stimularea circulatiei este bun masajul in sens circular.

Pentru atenuarea rosetii fetei, pentru a grabi vindecarea ranilor, zgarrieturilor, cicatricelor etc., foarte buna este apa termala. Apa termala calmeaza si hidrateaza. 

Pentru intarira unghiilor, mai ales cand acestea sufera, crapa, se exfoliaza, sunt moi, se introduc in ulei incalzit.

Pentru a preveni matreata sau pentru a o combate se adauga cateva aspirine intr-un flacon cu sampon. 

In pasta de dinti se poate adauga putin bicarbonat de sodiu pentru a albi dintii. Insa nu trebuie repetat tot timpul acest procedeu, poate duce la dustrugerea smaltului, la fel ca si sucu de lamaie, desi imediat albeste dintii.

 

Andreea-Madalina Stama

Mâinile se hidrateaza daca se tin in apa in care au stat cartofi curatati. In suportul pt gheata se poate pune ceai verde racit.Se introduce in congelator , acele cuburi reci de ceai verde se tin pe fata alternând pt a nu raci prea rau fata. Un cub de gheata tinut pe un cos va reduce roseata. Se taie o lamâie si o jumatate se freaca pe fata, doar daca aveti tenul gras, acneic. Sucul de lamâie exfoliaza si in timp reduce roseata, dar se face acest lucru cam o data pe saptamana, nu se va exagera, lamaia este bogata in acid ascorbic, Pentru a hidrata zona ochilor se pot tine pliculete cu ceai verde. Pielea fetei se poate exfolia cu zatul de la o cana de cafea.

Anisoara Goleanu
acum 11 ani

Pentru ingrijirea cat mai naturala a corpului  folosesc creme de buna calitate,cat mai naturale,masti de legume si fructe,mananc sanatos si fac miscare in aer liber.

Anisoara Goleanu
acum 11 ani

Pentru ingrijirea naturala a trupului folosesc creme potrivite,cat mai naturale,masti din legume si fructe si ,desigur,pastreaz igiena corpului.

Anisoara Goleanu
acum 11 ani

Eu pastrez strict igiena corpului,folosesc produse cosmetice cat mai naturale,potrivite tipului de piele pe care il am,aplic masti cu fructe si legume proaspete.


Discutii aprinse

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies