Alimentatia bebelusului

Alimentatia bebelusuluiAlimentatia bebelusului - o sectiune dedicata alimentatie si alaptarii in care vei afla cum sa ai un start bun atunci cand iti doresti sa hranesti bebelusul. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptarea bebelusului exclusiv pana la 6 luni, apoi continuarea alaptarii in paralel cu diversificarea alimentatiei pana la varsta de cel putin 2 ani.

Citeste sfaturile mamicilor despre alimentatia bebelusului, despre cele mai frecvente probleme si solutiile lor, despre laptele matern si beneficiile sale, despre miturile comune, dar si despre alimentatia bebelusului dupa intarcare. 

Importanța Fierului în alimentația de diversificare

Importanța Fierului în alimentația de diversificare

Fierul este printre cele mai importante minerale din organism, având un rol deosebit în creșterea armonioasă și normală a copiilor. Acest element este esențial pentru transportul oxigenului de la plămâni către celule și, implicit, către toate celelalte organe, dar și pentru transportul nutrienților în organism. Carența de Fier poate afecta creșterea bebelușului și poate pune în pericol dezvoltarea cognitivă normală.

În primele șase luni de viață, Fierul se regăsește în cantitatea optimă în organismul unui bebeluș alăptat exclusiv, deoarece laptele matern este suficient pentru a satisface cerințele nutriționale ale sugarului. După vârsta de 6 luni, atunci când bebelușul începe să dobândească achiziții motorii și neuronale, acesta are nevoie de o cantitate echilibrată de vitamine și minerale, dar, mai ales, are nevoie de un aport corect de Fier.


Semne ca bebelusul primeste suficient lapte matern

Semne ca bebelusul primeste suficient lapte matern

Mămicile care alăptează se îngrijorează deseori că laptele matern nu este suficient pentru bebeluș sau că acesta stă prea mult la sân ca indiciu că nu se satură. Ingrijorările sunt normale, mai ales pentru că nu putem să măsurăm cât lapte matern consumă un bebeluș atunci când stă la sân.

Care sunt semnele ca bebelusul primeste cat lapte trebuie atunci cand alaptezi? Iti vom raspunde in acest articol la toate ingrijorarile privind cantitatea de lapte pe care o primeste bebelusul din san si care sunt semnele ca este satul.  


Dieta recomandată mamelor care alăptează

Dieta recomandată mamelor care alăptează

Dieta unei mămici atunci când alăptează bebelușul nu trebuie să fie una exagerat de restrictivă, ci echilibrată și bogată în alimente nutritive. Totuși, fiecare situație este diferită și trebuie să ținem cont de mai multe criterii atunci când compunem meniul zilnic. In funcție de recuperarea după naștere, de anumite probleme medicale, intoleranțe ale mamei sau bebelușului, dar și de greutatea și obiceiurile alimentare ale mamei și familiei, alimentația poate să varieze destul de mult de la o mămică la alta.

Iată însă câteva recomandări generale pentru a fi sigură că dieta adoptată de tine în perioada alăptării îți va furniza nutrienții necesari pentru a rămâne sănătoase, dar și pentru a oferi bebelușului toate elementele de care are nevoie pentru o creștere armonioasă.


Cele mai frecvente greșeli în alimentația bebelușului

Cele mai frecvente greșeli în alimentația bebelușului

Copiii mici au nevoie de un meniu zilnic variat, bogat în vitamine și minerale, mai ales calciu, fier, vitamina C,E și A. Avantajul unui meniu variat este acela că sistemele din organism își pot desfășura procesele fără probleme, chiar și atunci când bebelușul se îmbolnăvește din cauza unui microb. Sistemul imunitar se bazează pe aprotul de vitamine și minerale necesare în funcționarea corectă.

Când sunt mici, copiii au diverse capricii privind alimentele și uneori refuză fructele sau legumele, motiv care îi îngrijorează adesea pe părinți. Diversificarea alimentației este perioada în care bebelușul își formează anumite obiceiuri alimentare, motiv pentru care este bine să le încurajăm obiceiurile sănătoase.


De ce să alegi hrana specială pentru bebeluși din ingrediente ecologice?

De ce să alegi hrana specială pentru bebeluși din ingrediente ecologice?

Părinții vor să le ofere copiilor cel mai bun start în viață, iar asta implică multe decizii în toate etapele dezvoltării lor. Ceea ce îi oferi copilului tău de mâncare este printre cele mai importante decizii, fiindcă hrana din primii ani de viață îi asigură un organism sănătos, cu un sistem imunitar puternic. Obiceiurile alimentare se învață de la vârste fragede și perioada diversificării este benefică pentru a-i oferi bebelușului opțiuni sănătoase.

Primele alimente pe care le oferim în procesul de diversificare vor fi un adevărat prilej de explorare pentru bebeluși, dar deseori avem dificultăți în a alege alimentele potrivite pentru cei mici. Cu siguranță și tu ți-ai pus întrebarea dacă este mai bine să alegi hrană specială pentru bebeluși din surse ecologice sau cea care provine din agricultura convențională.


Nutriția echilibrată a copilului începe cu diversificarea

Nutriția echilibrată a copilului începe cu diversificarea

De ce recomandăm o varietate și o diversitate atât de mare, în nutriția copilului, în prezent – în contrast cu trecutul?

În primele câteva luni de diversificare, copiii sunt în mod particular deschiși unor noi gusturi. Din acest motiv, este recomandat ca, la această vârstă, copiii să primească o varietate sănătoasă de alimente. Dacă copiii se obișnuiesc cu arome diferite și alimente sănătoase, la această vârstă fragedă, le pot accepta mai bine pe măsură ce cresc. În trecut, o alimentație mai restrictivă era recomandată în scopul de a preveni alergiile.


Importanța laptelui în alimentația copiilor mici

Importanța laptelui în alimentația copiilor mici

Un start bun în viață pentru bebelușul tău înseamnă nu doar dragoste necondiționată și un mediu potrivit pentru a crește și a se dezvolta, ci înseamnă și o alimentație adecvată, potrivită vârstei lui.

Deși impresia noastră este aceea că bebelușii au nevoie de puțină hrană pentru a crește, ei au nevoi nutriționale mai mari decât un adult, pe kg corp, pentru că au un ritm de creștere și dezvoltare mult mai accelerat. Este drept, bebelușii au un stomăcel mult mai mic, de aceea hrana trebuie să fie îmbogățită cu minerale și vitamine, deci concentrată în elemente calitative din punct de vedere al nutriției.


Aquatique, cea mai bună apă minerală plată pentru sugari și copii mici

Aquatique, cea mai bună apă minerală plată pentru sugari și copii mici

Potrivit topului celor mai bune produse pentru copii, apa oligominerală naturală Aquatique a fost desemnată câștigătoare la categoria “Apă minerală plată pentru sugari și copii mici”

Pentru alcătuirea acestui top, revista Forbes România a colaborat cu compania D&D Research, ce a realizat în perioada iulie-septembrie 2016 o amplă cercetare a opiniei mamelor la nivelul întregii țări. Topul a fost realizat pe baza răspunsurilor mamelor cu vârsta între 22 și 35 de ani, care au copii cu vârste între 0 și 5 ani, și care locuiesc în 41 de orașe din România cu peste 50.000 locuitori.


Carnea în alimentația copiilor, la începutul diversificării.

Carnea în alimentația copiilor, la începutul diversificării.

Au nevoie copiii de carne?

Carnea asigură nutrienți importanți pentru o creștere sănătoasă.

Nutriționiștii sunt de acord că cei mici, cu vârste mai mari de 6 luni, au nevoie de carne. Acesta este momentul în care depozitul de fier, pe care copiii și l-au creat în burtica mamei, este epuizat și fierul trebuie absorbit din hrană, întrucât corpul nu-l poate produce de unul singur.

Dar ce face, de fapt, fierul din carne?

Carnea este sursa ideală de fier, deoarece fierul din carne este, în mod special, ușor disponibil pentru corp.

Poate că deja vă puneți întrebarea următoare: “De ce este fierul atât de important pentru o creștere sănătoasă? Nu este posibil și fără?“


Sfaturi legate de nutritie pentru mamele care alapteaza

Sfaturi legate de nutritie pentru mamele care alapteaza

Multe mamici se intreaba in ce masura dieta le influenteaza alaptarea. Pe buna dreptate, ca mamica poti deveni confuza atunci cand vine vorba despre nutritia in perioada alaptarii. Atunci cand alaptezi, ii oferi bebelusului tau nutrientii de care are nevoie pentru cresterea si dezvoltarea sa armonioasa. De aceea, daca intelegi elementele de baza ale nutritiei, in perioada alaptarii, vei intelege cum dieta ta influenteaza, in mod direct, laptele matern si cresterea bebelusului.

Cat de mult ar trebui sa mananci? Cum iti influenteaza dieta, laptele matern si, implicit, bebelusul? Sunt doar cateva dintre intrebarile importante pentru tine ca mama. Desi este probabil sa nu fii nevoita sa faci modificari majore, cu privire la alimentele si bauturile consumate, in perioada alaptarii exista cateva aspecte importante pe care este bine sa le cunosti si sa le urmezi.


Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru