Alaptarea bebelusului

Alimentatia bebelusuluiAlaptarea bebelusului - o sectiune dedicata alaptarii in care vei afla cum sa ai un start bun atunci cand iti doresti sa hranesti bebelusul cu lapte matern. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptarea bebelusului exclusiv pana la 6 luni, apoi continuarea alaptarii in paralel cu diversificarea alimentatiei pana la varsta de cel putin 2 ani.

Citeste sfaturile mamicilor despre alaptarea bebelusului in primele zile de la nastere, despre cele mai frecvente probleme si solutiile lor, despre laptele matern si beneficiile sale, despre miturile comune, dar si despre alimentatia bebelusului dupa intarcare. 

Importanța Fierului în alimentația de diversificare

Importanța Fierului în alimentația de diversificare

Fierul este printre cele mai importante minerale din organism, având un rol deosebit în creșterea armonioasă și normală a copiilor. Acest element este esențial pentru transportul oxigenului de la plămâni către celule și, implicit, către toate celelalte organe, dar și pentru transportul nutrienților în organism. Carența de Fier poate afecta creșterea bebelușului și poate pune în pericol dezvoltarea cognitivă normală.

În primele șase luni de viață, Fierul se regăsește în cantitatea optimă în organismul unui bebeluș alăptat exclusiv, deoarece laptele matern este suficient pentru a satisface cerințele nutriționale ale sugarului. După vârsta de 6 luni, atunci când bebelușul începe să dobândească achiziții motorii și neuronale, acesta are nevoie de o cantitate echilibrată de vitamine și minerale, dar, mai ales, are nevoie de un aport corect de Fier.

Cum să îți dai seama că bebelușul primește cât lapte trebuie atunci când alăptezi

Cum să îți dai seama că bebelușul primește cât lapte trebuie atunci când alăptezi

Mămicile care alăptează se îngrijorează deseori că laptele matern nu este suficient pentru bebeluș sau că acesta stă prea mult la sân ca indiciu că nu se satură. Ingrijorările sunt normale, mai ales pentru că nu putem să măsurăm cât lapte matern consumă un bebeluș atunci când stă la sân.

In plus, bebelușii sunt diferiți: unii pot să sugă mai lent și stau mai mult la sân, alții au un mod eficient de a suge și se satură repede, reușind să extragă din sân o cantitate mai mare de lapte matern. Mai mult decât atât, sunt diverse perioade în dezvoltarea unui bebeluș când crește nevoia de a sta la sân – puseele de creștere – din motive emoționale mai degrabă.

Dieta recomandată mamelor care alăptează

Dieta recomandată mamelor care alăptează

Dieta unei mămici atunci când alăptează bebelușul nu trebuie să fie una exagerat de restrictivă, ci echilibrată și bogată în alimente nutritive. Totuși, fiecare situație este diferită și trebuie să ținem cont de mai multe criterii atunci când compunem meniul zilnic. In funcție de recuperarea după naștere, de anumite probleme medicale, intoleranțe ale mamei sau bebelușului, dar și de greutatea și obiceiurile alimentare ale mamei și familiei, alimentația poate să varieze destul de mult de la o mămică la alta.

Iată însă câteva recomandări generale pentru a fi sigură că dieta adoptată de tine în perioada alăptării îți va furniza nutrienții necesari pentru a rămâne sănătoase, dar și pentru a oferi bebelușului toate elementele de care are nevoie pentru o creștere armonioasă.

NOU: HiPP HiPPiS – fructe delicioase şi super distracţie!

NOU: HiPP HiPPiS – fructe delicioase şi super distracţie!

Popularelor piureuri de fructe HiPP (HiPP Fruit-Fun), de cea mai bună calitate ecologică, li s-a dat o nouă denumire şi un nou design – acum, de asemenea, şi pentru copiii mai mari.

Piureul de fructe, fin mărunţit, este foarte popular în rândul copiilor de toate vârstele. În urmă cu 5 ani, producătorul de hrană pentru copii HiPP a fost printre primele companii ce a oferit copiilor mici, piureuri de fructe ecologice, în ambalaj de tip “squeezing bag.”

Şi cum ajung fructele în piureuri? Cu ajutorul animăluţelor HiPPiS, bineînteles! Maimuţa Matt adună fructele ecologice de pe cele mai înalte crengi ale pomilor fructiferi, în timp ce Cameleonul Cathy îşi foloseşte limba cea lungă şi încovoiată pentru a le aşază cu grijă în coş.

Cele mai frecvente greșeli în alimentația bebelușului

Cele mai frecvente greșeli în alimentația bebelușului

Copiii mici au nevoie de un meniu zilnic variat, bogat în vitamine și minerale, mai ales calciu, fier, vitamina C,E și A. Avantajul unui meniu variat este acela că sistemele din organism își pot desfășura procesele fără probleme, chiar și atunci când bebelușul se îmbolnăvește din cauza unui microb. Sistemul imunitar se bazează pe aprotul de vitamine și minerale necesare în funcționarea corectă.

Când sunt mici, copiii au diverse capricii privind alimentele și uneori refuză fructele sau legumele, motiv care îi îngrijorează adesea pe părinți. Diversificarea alimentației este perioada în care bebelușul își formează anumite obiceiuri alimentare, motiv pentru care este bine să le încurajăm obiceiurile sănătoase.

Diversificare sau autodiversificare? Răspunsul este la fiecare dintre noi, spun specialiştii.

Diversificare sau autodiversificare? Răspunsul este la fiecare dintre noi, spun specialiştii.

Evenimentul Social Moms din 30 mai  a avut ca temă „Diversificarea sau autodiversificarea”, fiecare dintre cele două metode de diversificare a hranei copilului fiind susţinută de specialişti, Dr. Iuliana Calmac – Medic Primar Pediatrie şi Crina Coliban - Specialist în alăptare, diversificare şi copii mofturoşi. Evenimentul a fost susţinut de Bonduelle şi a găzduit mai mult de 180 de părinţi care au  găsit argumente solide care să le susţină alegerea uneia dintre cele două metode de diversificare.   

Diversificarea a fost susţinută de Dr. Iuliana Calmac, medic primar pediatru. Introducerea alimentelor solide în alimentaţia bebeluşului se face atunci când el este pregătit, lucru pe care îl va arată foarte clar: stă în şezut, prinde obiecte cu mâna şi le duce la gură, imită mişcarea de masticaţie şi manifestă interes pentru alt fel de mâncare în afară de lapte.

De ce să alegi hrana specială pentru bebeluși din ingrediente ecologice?

De ce să alegi hrana specială pentru bebeluși din ingrediente ecologice?

Părinții vor să le ofere copiilor cel mai bun start în viață, iar asta implică multe decizii în toate etapele dezvoltării lor. Ceea ce îi oferi copilului tău de mâncare este printre cele mai importante decizii, fiindcă hrana din primii ani de viață îi asigură un organism sănătos, cu un sistem imunitar puternic. Obiceiurile alimentare se învață de la vârste fragede și perioada diversificării este benefică pentru a-i oferi bebelușului opțiuni sănătoase.

Primele alimente pe care le oferim în procesul de diversificare vor fi un adevărat prilej de explorare pentru bebeluși, dar deseori avem dificultăți în a alege alimentele potrivite pentru cei mici. Cu siguranță și tu ți-ai pus întrebarea dacă este mai bine să alegi hrană specială pentru bebeluși din surse ecologice sau cea care provine din agricultura convențională.

Nutriția echilibrată a copilului începe cu diversificarea

Nutriția echilibrată a copilului începe cu diversificarea

De ce recomandăm o varietate și o diversitate atât de mare, în nutriția copilului, în prezent – în contrast cu trecutul?

În primele câteva luni de diversificare, copiii sunt în mod particular deschiși unor noi gusturi. Din acest motiv, este recomandat ca, la această vârstă, copiii să primească o varietate sănătoasă de alimente. Dacă copiii se obișnuiesc cu arome diferite și alimente sănătoase, la această vârstă fragedă, le pot accepta mai bine pe măsură ce cresc. În trecut, o alimentație mai restrictivă era recomandată în scopul de a preveni alergiile.

Am aflat de la specialiști în pediatrie care este alegerea potrivită când vine vorba de laptele pentru cel mic, după vârsta de 1 an

Am aflat de la specialiști în pediatrie care este alegerea potrivită când vine vorba de laptele pentru cel mic, după vârsta de 1 an

Săptămâna aceasta a avut loc seminarul cu tema „Ce lapte alegem pentru cel mic după vârsta de 1 an”, eveniment ce a avut loc în cadrul campaniei educaționale Nestlé Începe Sănătos, Crește Sănătos, cu scopul de a răspunde întrebărilor părinților legate de cea mai bună alegere nutrițională atunci când vine vorba despre laptele pe care copiii de vârstă mică îl consumă. Evenimentul a reunit 140 de părinți în sala și aproape 19.000 de părinți conectați online.

Specialiștii invitați la eveniment, Dr. Mihaela Oros, Medic Primar Pediatru și Dr. Andreea Manda, Medic Primar Pediatru, au discutat  despre alegerile nutriționale recomandate părinților cu copii care au împlinit deja vârsta de 1 an. 

Importanța laptelui în alimentația copiilor mici

Importanța laptelui în alimentația copiilor mici

Un start bun în viață pentru bebelușul tău înseamnă nu doar dragoste necondiționată și un mediu potrivit pentru a crește și a se dezvolta, ci înseamnă și o alimentație adecvată, potrivită vârstei lui.

Deși impresia noastră este aceea că bebelușii au nevoie de puțină hrană pentru a crește, ei au nevoi nutriționale mai mari decât un adult, pe kg corp, pentru că au un ritm de creștere și dezvoltare mult mai accelerat. Este drept, bebelușii au un stomăcel mult mai mic, de aceea hrana trebuie să fie îmbogățită cu minerale și vitamine, deci concentrată în elemente calitative din punct de vedere al nutriției.

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Itsy Bitsy Asociatia MAME

Aboneaza-te acum la Newsletter!