Hai si tu in grup!

Inscrie-te in comunitate si vino alaturi de mamicile din grupul Adolescenti!

Conecteaza-te

Tineri cu probleme

Tineri cu probleme? Conflicte in familie si discutii contradictorii? Informeaza-te care sunt cele mai bune metode de a discuta cu adolescentii, cum sa abordati subiecte delicate, cum sa ii motivati si ii protejati in situatii dificile.

Adolescenții și alcoolul

Adolescenții și alcoolul

Părea atât de inofensiv, de dorit, atât de adult, de ușor, când deodată, hey, unde e controlul? A dispărut. Iar acum are o problemă. Nu se poate opri din băut. Da, adolescentul tău este un alcoolic.

Adolescența este o perioadă de tranziție și de schimbare. O perioadă a noilor începuturi. Starea de spirit și comportamentul adolescentului pot fi volatile și atât de necaracteristice lui, încât vi se poate părea că nu mai este copilul vostru. Stilul lui de viață se schimbă.


Ce faci daca adolescentul tau se apuca de fumat?

Ce faci daca adolescentul tau se apuca de fumat?

Stim cu toții cât de grea și confuză este adolescența. Când ne schimbăm ideile, dorințele, sentimentele, visele, dar mai ales dispoziția de la o milisecundă la alta. Ah, adolescența asta! Nu e de mirare că mulți dintre adolescenți recurg la țigări; văd în ele un fel de refugiu, dar stai așa, aici intervii tu!

Dacă copilul tău fumează, nu te așteapta să renunțe doar pentru că îî ceri tu. Vei fi dezamăgita de răspunsul lui iar asta va răci și mai mult relația dintre voi. El va crede în continuare că tu ești cea care nu-l înțelege și va empatiza și mai mult cu gașca lui. De aceea, înainte de a-i pune lista cu pedepse pe masă, îți propun să încerci să vezi situația din punctul lui de vedere.


Relatia dintre un parinte autoritar si copilul agresiv

Relatia dintre un parinte autoritar si copilul agresiv

Copiii au motive diferite sa se comporte agresiv in familie sau fata de ceilalti. Unii copii sunt agresivi pentru ca simt nevoia de a fi stimulati in mod continuu. Interactiunea lor cu mediul se manifesta astfel prin actiuni fizice, palpabile.

Acesti copii prefera de obicei sporturile dure, activitatile mai riscante si ajung ca adulti sa aiba un comportament mai agresiv. In adolescenta se comporta la fel de dur cu parintii, prietenii sau persoanele adulte.


Depresia - o problema serioasa pentru tineri

Depresia  - o problema serioasa pentru tineri

Depresia este o problema care trebuie tratata cu seriozitate cand discutam mai ales despre tineri. Starile de tristete si apatie sunt specifice adolescentilor dar nu trebuie confundate cu starea depresiva, extrem de periculoasa pentru tineri. Adolescenta este o etapa cu schimbari majore, atat fizice cat si emotionale dar si la nivel de relatii sociale.


Cum iti ajuti adolescentul sa invinga problemele de greutate?

Cum iti ajuti adolescentul sa invinga problemele de greutate?

Doua din cele mai mari probleme ale adolescentilor sunt greutatea si acneea. Tinerii sunt in majoritatea situatiilor preocupati intens de silueta si de tratarea cosurilor. Modul in care arata un adolescent este strans legat de increderea pe care o are in propria persoana. Daca nu se simte multumit de aspectul lor exterior, orice tanar va avea dificultati in a exprima ceea ce simte, gandeste sau doreste.

Pe langa motivatia personala, adolescentii au nevoie de sprijinul parintilor in lupta lor cu silueta si cu alte probleme specifice adolescentei.


Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru