Munca de acasa

Cariera de mamica inseamna sa te dedici copiilor in cea mai mare parte a timpului dar sa castigi suficiente venituri cat sa ai grija de tine si de familia ta. Descopera cum poti sa muncesti de acasa, ce presupune munca de acasa si cum sa castigi bani din pasiunea ta.  Citeste povestile de succes ale altor mamici casnice.

Drepturile salariatei gravide

Drepturile salariatei gravide

În condiţiile în care salariata îşi îndeplineşte obligaţia de a-şi înştiinţa în scris angajatorul asupra stării sale de graviditate, oferindu-i ca dovadă o copie de pe documentul medical (vezi “Salariată gravidă - înştiinţarea angajatorului şi protecţia la locul de muncă”) acesta este obligat să-i ofere protecţie la locul de muncă.

Astfel, conform O.U.G. nr. 96/2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă, salariata gravidă beneficiază de  următoarele drepturi ...


Salariată gravidă - înştiinţarea angajatorului şi protecţia la locul de muncă

Salariată gravidă - înştiinţarea angajatorului şi protecţia la locul de muncă

Din punct de vedere legal o salariată nu este considerată a fi gravidă decât din momentul în care îndeplinește cerințele legale prevăzute pentru această situație. Mai exact, până când salariata însărcinată nu face ceea ce legislația în vigoare solicită pentru a putea fi încadrată în categoria de salariată gravidă ea nu poate beneficia de anumite drepturi și facilități prevăzute de aceeași legislație.

Actul normativ care reglementează drepturile și obligațiile salariatei gravide este Ordonanța de Urgență nr. 96 din 14 octombrie 2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă (denumită in continuare O.U.G. nr. 96/2003).


Comunitatea Work At Home Moms Romania

Comunitatea Work At Home Moms Romania

Comunitatea Work At Home Moms Romania vine in intampinarea nevoii uneimamici de a lucra de acasa sau part-time. Motivele pot fi dintre cele maidiverse: financiare, emotionale, profesionale.

Dat fiind faptul ca oferta locurilor de munca pentru acestea este foarte limitata sau deloc potrivita: asamblat pixuri, insirat margele si alte escrocherii cu promisiuni de venituri fabuloase, s-a simtit nevoia unui loc in care schimbul de experienta intre mame sa se realizeze natural.


Cum sunt afectate femeile de criza economica

Cum sunt afectate femeile de criza economica

Criza economica a avut efecte tot mai negative asupra femeilor. Nu doar din perspectiva cresterii cheltuielilor si a reducerii veniturilor, dar si prin prisma restructurarilor masive care au afectat toate categoriile de angajati.

Cele mai defavorizate sunt mamicile care au terminat concediul de maternitate si atunci cand doresc sa revina la serviciu, constata ca posturile au fost restructurate.


Despre reusita si motivatie

Despre reusita si motivatie

Ce credeti despre reusita si motivatie?

Nu lăsa pe mâine ce poți face astăzi! Că bine zice proverbul. Mi se întâmplă frecvent să am idei, să-mi propun să fac anumite lucruri, să mă entuziasmez nespus, dar să nu mă apuc niciodată concret de ele, sau mai rău, să le încep, dar să nu le termin. 


Cand acasa este in orasul tau de bastina

Cand acasa este in orasul tau de bastina

Atunci când locuiești într-un oraș mic, după ce ai terminat deja liceul și chiar și facultatea și tu, dintre atâția, ai decis că vrei să te întorci acasă, e un pic ciudat. Lumea din jur se gândește că  te-ai ratat în viață doar pentru că ceilalți au rămas în București și tu n-ai fost în stare.

Nu se întreabă dacă nu cumva asta a fost dorința ta de la început, să revii.


Cum sa iti gasesti motivatia

Cum sa iti gasesti motivatia

Orice femeie are momente in care simte ca nu mai are nicio motivatie. Se poate sa fie de vina oboseala, orele prea incarcate la serviciu, grijile pentru viitorul familiei sau o stare de apatie. Indiferent de cauza, de tine depinde sa regasesti motivatia de a lua totul de la capat: sa reincepi munca dupa un concediu maternal, sa muncesti din nou cu entuziasm chiar daca ratezi o promovare, sa iti cumperi o rochie noua chiar daca cea preferata este patata de copilul tau in prima zi de purtare, etc. De la cea mai mica motivatie si pana la cele mai importante aspecte ale vietii, tu decizi cand este momentul sa repornesti la drum.


Idei de a castiga bani muncind acasa

Idei de a castiga bani muncind acasa

Poti sa castigi bani muncind acasa daca ai o idee buna, mult curaj si determinare si iti propui sa ai succes. Multe mamici au incercat si au reusit sa puna la cale o afacere profitabila muncind de acasa.

Este minunat sa te gandesti ca esti propria ta stapana, ca iti planifici timpul cum doresti si ca ai suficienti bani incat sa iti indeplinesti cateva dorinte. Pentru cele mai multe femei, teama de a pierde stabilitatea si aversiunea ridicata fata de risc, le opreste sa se aventureze in a produce bani din pasiunea pe care o au. Nu intotdeauna insa trebuie sa risti ca sa castigi!


Sfaturi utile privind munca de acasa

Sfaturi utile privind munca de acasa

In timp ce isi cresc copiii, multe mamici cauta o solutie de a obtine venituri prin munca de acasa, astfel incat sa nu neglijeze in vreun fel viata de familie. Din acest motiv, noile tendinte in materie de munca promoveaza o noua mamica: "mamica antreprenoare". 

Mamicile care stau acasa si isi educa si ingrijesc copiii, au diverse alternative pentru a obtine bani muncind de acasa. Mai mult, sunt numeroase studii care demonstreaza ca mamele care se lanseaza in afaceri sunt dedicate business-ului respectiv, sunt mult mai orientate spre client decat barbatii din domeniul respectiv si raman fidele unei strategii care da roade.


Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru