Ingrijirea bebelusului

Ingrijirea bebelusului este o provocare incepand cu primele luni de viata. Orice mamica are emotii legate de baita bebelusului, modul in care alege scutece si hainute pentru bebelusi, dar si legat de igiena camerei unde doarme si se joaca bebe. Informeaza-te referitor la ingrijire bebelusi : masajul pentru nou-nascuti, sfaturi pentru un somn linistit, jucarii bebelusi dar si alte solutii utile pentru o mamica in dificultate. Invata cum sa procedezi in cazul unui pericol si cum sa iti ingrijesti in mod corect bebelusul pentru a-i asigura o crestere armonioasa.

Cum alegem produsele pentru nou-nascuti?

Cum alegem produsele pentru nou-nascuti?

In prima parte a seriei de articole despre produsele necesare pentru bebelusi, am prezentat lista de articole pe care trebuie sa le aveti acasa, la sosirea nou-nascutului.

In acest articol vei afla cum poti alege produsele pentru bebelus, astfel incat sa ii asiguri o ingrijire cat mai buna si sa cumperi acele obiecte care au cel mai bun raport calitate-pret.


Ce trebuie sa avem acasa, la sosirea nou nascutului?

Ce trebuie sa avem acasa, la sosirea nou nascutului?

Prejudecatile, potrivit carora nu trebuie sa cumperi nimic inainte de nasterea copilului, mai sunt vizibile acum doar in comunitatile rurale, pe cand in mediul urban, mai ales in randul parintilor cu un nivel cultural superior, problema principala a devenit, Ce trebuie sa avem acasa, la sosirea noului membru al familiei ?, astfel incat sa-i fie bine, sa ne fie mai usor, sa ne placa si nu in ultimul rand, sa avem tot ce ne trebuie din banii pe care-i avem la dispozitie.

Listele cu articole necesare, sunt destul de usor accesibile, de la internet, la reviste si carti de specialitate, cursuri de puericultura, pana la sfaturile familiei, sau prietenilor.


Batista bebelusului – pro sau contra?

Batista bebelusului – pro sau contra?

Batista bebelusului (aspirator nazal pentru bebelusi) este un dispozitiv pe care tot mai multe mamici il folosesc pentru a curata nasul bebelusului atunci cand este racit. Este un aparat care a aparut in ultimii ani si a devenit tot mai popular fiindca te ajuta la ingrijirea bebelusului. In prezent sunt mai multe tipuri de aspirator nazal – manual, electric, conectat la aspiratorul casnic.

Scopul acestui aparat este acela de a extrage mucusul din narile bebelusului in cazul in care este racit si are nasul infundat. In plus, in cazul unor secretii nazale abundente, bebelusul are o stare de disconfort mai mare, nu poate sa manance bine sau sa doarma, are probleme de respiratie.


Purtarea bebelusului si mijloacele de purtare

Purtarea bebelusului si mijloacele de purtare

Purtarea bebeluşului a devenit o metodă adoptată de toţi mai mulţi părinţi care renunţă la clasicul cărucior în favoarea mijloacelor de cărare a bebeluşului -  mai comode şi mai practice.

Cel mai important avantaj al purtării bebeluşului este acela că se păstrează între mamă şi copil o legătură puternică mai ales în primele săptămâni de viaţă. Bebeluşul are nevoie de o perioadă de gestaţie în afara uterului – o perioadă în care să fie aproape de corpul mamei, să îi simtă bătaile inimii, respiraţia, căldura corpului - o senzaţie asemănătoare cu cea din uter.


Planul de economisire pentru venirea bebelusului pe lume

Planul de economisire pentru venirea bebelusului pe lume

In curând bebeluşul vine pe lume şi îţi faci griji nu doar pentru momentul naşterii dar şi cheltuielile care vor urma? Bugetul familiei cu siguranţă va suferi modificări şi cea mai mare parte va fi alocată pentru haine, patuţ, cădiţă, scutece şi mâncare pentru bebeluş dar şi multe alte lucruri necesare.

Dacă îţi doreşti un copil este bine să economiseşti din timp o sumă lunară de bani pe care o vei folosi nu doar în timpul sarcinii dar şi după ce se naşte bebeluşul. Vei avea cheltuieli legate de ecografii, analize de sânge, analize speciale (toxoplasmoză, hepatită, citomegalovirus, listeria), teste de morfologie speciale dar şi medicamente prenatale (dacă va fi nevoie).


Ce spun mamicile despre primele saptamani alaturi de bebelus

Ce spun mamicile despre primele saptamani alaturi de bebelus

Primele săptămâni din viaţa de mămică sunt minunate dar pot fi deopotrivă şi frustrante, obositoare, dificile. Uneori avem nevoie de ajutorul celor din jur dar nu-l primi, alteori suntem bombardaţi cu sfaturi şi idei pe care nici măcar nu le solicităm despre ingrijirea bebelusului.

Pe lângă oboseala acumulată, disconfortul fizic în urma naşterii, temerile legate de bebeluşul pe care acum trebuie să îl ingrijim cum ne pricepem mai bine, grija pentru ce va urma şi adaptarea la noul ritm din viaţa noastră, avem parte şi de intervenţiile (de multe ori contradictorii) din partea celor dragi.


Cum este influentat creierul unui copil de iubirea parintilor

Cum este influentat creierul unui copil de iubirea parintilor

Creierul unui copil neglijat este mult mai mic decât cel al unui copil iubit. Ce? Cum? De ce?

Subiectul este unul delicat și are nevoie de o cercetare aparte. Ce ar spune neurologii? Ce arată studiile? Dar mai ales, ce putem face pentru ca bebelușul nostru să se dezvolte într-un mediu pozitiv? Descoperim împreună.

Potrivit neurologilor, această diferență sesizabilă dintre cele două creiere are o singură cauză primară, și anume: modul în care copii au fost tratați de către părinții lor.


Produse pentru bebelusi ce nu merita cumparate

Produse pentru bebelusi ce nu merita cumparate

Sunt atât de multe produse pentru bebeluşi pe piaţă încât lună de lună mai găsesc ceva nou, de care nu mai auzisem şi care nu credeam că s-ar putea inventa. De la încalzitor de ureche şi până la şosete cu degeţele, produsele pentru bebeluşi sunt parcă infinite iar părinţii le cumpără fără să aibă întotdeauna nevoie de ele.

Inainte să nasc primul bebeluş aveam impresia că trebuie să cumpăr cât mai multe lucuri şi că toate sunt importante şi nu voi reuşi să mă descurc fără ele. Insă acum , la a doua sarcină, analizând în trecut, m-am gândit să concep o listă cu obiecte care nu merită cumpărate.

Desigur, vă invit să completaţi lista sau să o comentaţi dacă nu sunteţi în totalitate de acord cu ea!


Bebelusul nu se opreste din plans. Ce sa fac?

Bebelusul nu se opreste din plans. Ce sa fac?

Stim cum este, mai ales in cazul primului bebeluş. Incepe să plângă şi nu se mai opreşte indiferent de ceea ce facem. Dacă am mai avut un copil, avem cât de cât experienţă şi ştim cam ce metode putem să încercăm pentru a-l calma.

Toţi bebeluşii plâng, indiferent de cât de buni părinţi suntem. Este frustrant uneori şi ne doare sufletul să auzim bebeluşul plângând. Uneori simţim că nu mai rezistam, că ne pierdem răbdarea si că vom reactiona urat daca bebe nu se opreste. Normal că nu recurgem la astfel de soluţii extreme dar uneori răbdarea noastră pare testată la infinit.


10 lucruri inedite despre baia bebelusului

10 lucruri inedite despre baia bebelusului

Baia ar trebui sa fie un moment de maxima placere pentru bebelus, dar pentru unii nu este chiar asa de usoara aceasta etapa in ingrijirea bebelusului.

Afla cum poti transforma baia intr-un moment placut pentru bebelus si unul mai putin stresant pentru mamica.


Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru