Un nou centru pentru copiii cu autism, in zona de nord

alina capusan
acum 7 ani

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) este o organizatie neguvernamentala infiintata in decembrie 2008, care are ca obiect de activitate oferirea de servicii psihologice complete copiilor cu tulburari din spectrul autist si familiilor acestora.

 

La AITA suntem dedicati copiilor iar promisiunea noastra este sa oferim servicii de cea mai inalta calitate. Copilul cu autism primeste la noi un program individualizat de interventie special creat astfel incat sa-i poata atinge toate nevoile de dezvoltare.

Dupa 8 ani de la infiintarea Asociatiei AITA, incepand cu luna noiembrie mai deschidem un centru in zona de nord a capitalei, in apropiere de Gradina Zoologica, mai exact pe strada Dragos Voda, nr. 2A-2B, Voluntari, Ilfov.

La acest sediu, copiii vor avea parte de urmatoarele servicii: evaluare initiala si periodica, alcatuirea si supervizarea programului de interventie, ABA (Analiza comportamentala aplicata), socializare si generalizare, logopedie, VB (Verbal Behavior), kinetoterapie, art-terapie, stimulare senzoriala pentru copiii cu tulburari de integrare senzoriala, programe de terapie ocupationala, informarea si consilierea familiei,  grup de suport, workshopuri si informari pentru parinti, cursuri de informare si worshopuri adresate deopotriva parintilor si specialistilor in domeniu.

 

Autismul inregistreaza o crestere alarmanta in toate mediile, in toata lumea, estimandu-se ca in anul 2014 exista 1 copil cu tulburare de spectru autist la 66 de copii. Autismul apare mai des la baieti decat la fete (proportia fiind de 4 la 1).

Ce este autismul?

Autismul este o tulburare de dezvoltare considerata drept una dintre cele mai severe tulburari neuropsihiatrice ale copilariei. Autismul este tulburarea centrala din cadrul unui intreg spectru de tulburari de dezvoltare, cunoscut sub numele de spectrul tulburarilor autismului/autiste sau de tulburari pervazive de dezvoltare.

Aceste tulburari prezinta o larga varietate de manifestari, presupuse a fi rezultatul unor disfunctionalitati de dezvoltare ale sistemului nervos central sau genetice. Cauzele specifice sunt inca necunoscute.

Persoana care prezinta tulburari pervazive de dezvoltare de¬monstreaza dificultati in mai multe arii de dezvoltare si nu doar in  anumite segmente specifice, iar efectele produse de dificultatile dintr-o anumita arie au efecte negative asupra dezvoltarii altor zone, rezultatul fiind un grup complex de caracteristici si trasaturi.

Autismul este prezent inca de la nastere si se pastreaza pe durata intregii vietii. Poate avea doua tipuri de debut:

•             autismul poate fi observat inca din primul an de viata; sau

•             autismul se instaleaza in jurul varstei de 2-3 ani, iar copilul, care pana la aceasta varsta a avut o evolutie normala, pierde achizitiile (cognitive, de socializare, comunicare) si incep sa manifeste si comportamente repetitive si autostimulari.

 

Mai multe detalii despre AITA puteti gasi pe site www.autism-aita.ro  , asociatia.aita@yahoo.com

Trebuie sa fii membra pentru a raspunde acestui topic. Inscrie-te acum! | Autentifica-te!
Afisam de la 1 la 0 raspunsuri din totalul de 0 raspunsuri

Discutii aprinse

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies