Retete pentru perioada de alaptare, recomandate mamicilor pentru a-si asigura o hrana zilnica sanatoasa. Este stiut ca in perioada de alaptare nevoile nutritionale ale mamicilor cresc, dar ca exista ingrediente care ar putea provoca intoleranta bebelusului. Aici gasesti o selectie de retete culinare concepute pentru mamicile aflate in perioada de alaptare a bebelusului.
Reteta de sarmale de vita in foi de varza acra este preferata gospodinelor in perioada sarbatorilor. Servite cu mamaliguta proaspat preparata si ardei iute, mari sau mici, sarmalele in foi de varza acra sunt aromate si satioase.
Exista o multitudine de retete de sarmale in foi de varza, diverse moduri de impachetare a compozitiei sau de pregatire la foc ori cuptor, dar aceasta este metoda traditionala si cea mai gustoasa reteta.
Aceasta reteta de turta dulce in forma de omuleti este una din preferatele copiilor si poate fi pregatita in familie. Copiii vor fi incantati nu doar de forma prajiturilor, dar vor fi entuziasmati sa participe la ornarea omuletilor si la modelarea lor.
Turta dulce este un desert gustos, moale si potrivit sarbatorilor de iarna. Atat copiii mai mari, cat si cei mici vor prefera acest desert care se pastreaza foarte bine cateva zile.
Iata care sunt ingredientele si modalitatea de preparare a omuletilor din turta dulce.
Aceasta reteta de tortulet de Craciun este o varianta usoara si rapida de a pregati o mica surpriza copiilor in seara de Craciun sau de a gati un desert pentru o cina linistita in familie.
Reteta poate fi adaptata propriilor voastre preferinte, de aceea puteti alege sa ornati tortuletul in alt mod decat cel prezentat in aceasta reteta. In loc de martipan puteti adauga firimituri de biscuite sau alt tip de glazura.
Iata ingredientele si modul de pregatire a unui tortulet de Craciun.
Reteta de tort de Craciun cu cirese Amarena nu are un grad de dificultate ridicat, dar tortul are nevoie de cateva ore la rece inainte sa fie consumat. Este insa o reteta perfecta daca vrei sa pregatesti tortul in ajun si sa il oferi invitatilor chiar in ziuade Craciun.
Aroma deosebita este conferita de mascarpone si de ciresele Amarena, care sunt niste cirese mai mici, cu un gust amarui-dulceag, pe care le gasiti ambalate in borcane.
Speram sa va placa reteta. Gasiti mai jos ingredientele si modalitatea de preparare a tortului de Craciun cu cirese Amarena.
Panettone este un tip de cozonac originar din Italia, cu forma de cupola si un aluat moale si pufos. Se gaseste deja preparat, insa reteta pregatita in casa nu contine toti conservantii pe care ii regasiti in variantele ambalate.
Reteta de panettone este una dificila ca timp de pregatire, fiindca necesita timp pentru dospire, coacere si racire, dar gustul deosebit si textura aluatului fac sa merite tot efortul.
Panettone poate sa fie servit ca desert, cu ocazia sarbatorilor, dar poate sa reprezinte si o gustare dulce, asociata cu o cana de cafea sau ciocolata calda.
Aceasta reteta de cozonac german cu fructe uscate va avea un succes incredibil daca va ganditi sa o pregatiti in perioada sarbatorilor. Este un cozonac cu o textura pufoasa, care are in compozitie nu doar stafide ci si branza de vaci si migdale.
Cozonacul se poate servi dupa ce se raceste si este pastrat cel mai bine intr-un loc rece si fara umezeala. Poate sa fie servit ca desert, dupa o masa pregatita de sarbatori sau impreuna cu o cana de ciocolata calda.
Gasiti in continuare ingredientele necesare si modul in care se prepara cozonacul german cu fructe uscate.
Reteta de gogosi cu merisoare este atata de gustoasa incat merita tot efortul in pregatirea ei. Gogosile sunt gustoase si arata senzational mai ales daca le pregatiti pentru o seara speciala sau cu ocazia sarbatorilor.
Glazura are gust de merisoare si adaugarea bucatilor de merisoare deasupra glazurii ii confera gogosii un aspect deosebit, mai ales ca reteta recomanda o dimensiune potrivita a gogosilor (decupate cu forma circulara de 9 cm).
Speram sa va placa reteta de gogosi cu merisoare, desi are un timp de pregatire mai mare.
Reteta de briose cu mac si banane este o reteta potrivita pentru intreaga familie, se gateste usor, iar briosele pot fi desertul ideal in serile racoroase de iarna, alaturi de o ciocolata calda sau un ceai aromat.
Aceasta reteta de briose este conceputa pentru a gati 12 bucati, dar poate fi adaptata astfel incat sa pregatiti si mai multe bucati.
Reteta este inedita fiindca este conceputa din firimituri si aluat cu gust de scortisoara. Firimiturile confera o textura deosebita aluatului si un aspect interesant, avand aroma de martipan.
Reteta de stele cu scortisoara este o reteta de fursecuri in forma de stea, glazurate cu martipan. Aceasta reteta este perfecta pentru sarbatorile de Craciun sau pentru serile mai reci cand vreti sa va bucurati de o gustare buna alaturi de un ceai aromat sau o ciocolata calda.
Este o reteta de fursecuri care se prepara usor, iar aroma de scortisoara se imbina perfect cu migdalele si martipanul. Stelele pot fi pastrate la rece, in cutii de sticla inchise etans care le conserva gustul si fragezimea.
Iata mai jos care sunt ingredientele pentru fursecurile in forma de stele cu scortisoara si modalitatea de preparare a acestei retete culinare.
Reteta de cotlete de miel cu pesto de patrunjel este o idee deosebita care merita preparata. Cotletele de miel cu pesto de patrunjel reprezinta un meniu elegant, sofisticat si potrivit pentru sarbatorile pascale. Insa carnea de miel nu este numai gustoasa, dar este si un pic greu de digerat. Se recomanda portii mici de carne, servite impreuna cu salate de cruditati pentru a ajuta digestia.