Retete pentru copii de 2 - 3 ani

Retete pentru copii cu varsta de 2 ani si 3 ani, recomandate pentru o alimentatie corecta, menita sa asigure necesarul de elemente nutritionale. Aici gasiti retete culinare ce contin o varietate de ingrediente, sugestii de mancare gatita sau nepreparata termic.


Sarmale de vita in foi de varza acra

Reteta de sarmale de vita in foi de varza acra este preferata gospodinelor in perioada sarbatorilor. Servite cu mamaliguta proaspat preparata si ardei iute, mari sau mici, sarmalele in foi de varza acra sunt aromate si satioase. 

Exista o multitudine de retete de sarmale in foi de varza, diverse moduri de impachetare a compozitiei sau de pregatire la foc ori cuptor, dar aceasta este metoda traditionala si cea mai gustoasa reteta. 

Omuleti din turta dulce

Aceasta reteta de turta dulce in forma de omuleti este una din preferatele copiilor si poate fi pregatita in familie. Copiii vor fi incantati nu doar de forma prajiturilor, dar vor fi entuziasmati sa participe la ornarea omuletilor si la modelarea lor. 

Turta dulce este un desert gustos, moale si potrivit sarbatorilor de iarna. Atat copiii mai mari, cat si cei mici vor prefera acest desert care se pastreaza foarte bine cateva zile. 

Iata care sunt ingredientele si modalitatea de preparare a omuletilor din turta dulce.

Tortulet de Craciun

Aceasta reteta de tortulet de Craciun este o varianta usoara si rapida de a pregati  o mica surpriza copiilor in seara de Craciun sau de a gati un desert pentru o cina linistita in familie. 

Reteta poate fi adaptata propriilor voastre preferinte, de aceea puteti alege sa ornati tortuletul in alt mod decat cel prezentat in aceasta reteta. In loc de martipan puteti adauga firimituri de biscuite sau alt tip de glazura. 

Iata ingredientele si modul de pregatire a unui tortulet de Craciun.

Panettone

Panettone este un tip de cozonac originar din Italia, cu forma de cupola si un aluat moale si pufos. Se gaseste deja preparat, insa reteta pregatita in casa nu contine toti conservantii pe care ii regasiti in variantele ambalate. 

Reteta de panettone este una dificila ca timp de pregatire, fiindca necesita timp pentru dospire, coacere si racire, dar gustul deosebit si textura aluatului fac sa merite tot efortul. 

Panettone poate sa fie servit ca desert, cu ocazia sarbatorilor, dar poate sa reprezinte si o gustare dulce, asociata cu o cana de cafea sau ciocolata calda. 

Briose cu mac si banane

Reteta de briose cu mac si banane este o reteta potrivita pentru intreaga familie, se gateste usor, iar briosele pot fi desertul ideal in serile racoroase de iarna, alaturi de o ciocolata calda sau un ceai aromat. 

Aceasta reteta de briose este conceputa pentru a gati 12 bucati, dar poate fi adaptata astfel incat sa pregatiti si mai multe bucati. 

Reteta este inedita fiindca este conceputa din firimituri si aluat cu gust de scortisoara. Firimiturile confera o textura deosebita aluatului si un aspect interesant, avand aroma de martipan. 

Stele cu scortisoara

Reteta de stele cu scortisoara este o reteta de fursecuri in forma de stea, glazurate cu martipan. Aceasta reteta este perfecta pentru sarbatorile de Craciun sau pentru serile mai reci cand vreti sa va bucurati de o gustare buna alaturi de un ceai aromat sau o ciocolata calda. 

Este o reteta de fursecuri care se prepara usor, iar aroma de scortisoara se imbina perfect cu migdalele si martipanul. Stelele pot fi pastrate la rece, in cutii de sticla inchise etans care le conserva gustul si fragezimea. 

Iata mai jos care sunt ingredientele pentru fursecurile in forma de stele cu scortisoara si modalitatea de preparare a acestei retete culinare. 

Clatita Iepuras - micul dejun de Pasti

Cum Sarbatorile Pascale se apropie, ne-am gandit sa-ti propunem o reteta ingenioasa, de Pasti, pentru cei mici. Micul Dejun Iepuras nu este doar distractiv ci, de asemenea, acesta include fructe proaspete, delicioase, si o clatita gustoasa, de casa. Asta inseamna ca micutii tai se vor bucura de un mic-dejun hranitor si consistent.

Supa de conopida si sofran

Supa de conopida si sofran este gustoasa si are o textura si o culoare placuta, fiind o reteta usor de pregatit. Constituie un aperitiv grozav servit in perioada sarbatorilor. 

Daca nu aveti la dispozitie pasta de seminte crude de susan pregatita in casa, atunci se poate folosi o pasta de seminte de susan din comert.

Supa de ardei copti  rosii si crutoane cu usturoi si parmezan

Reteta de supa de ardei copti rosii si crutoane cu usturoi si parmezan reprezinta un aperitiv delicios, usor si racoritor. Este o alegere perfecta pentru un pranz in timpul verii sau pentru o cina usoara. Ardeii copti sunt cu siguranta in topul preferintelor culinare romanesti, iar combinatia cu parmezan si usturoi din crutoane ii da acestui preparat un gust magnific. 

Crutoane cu parmezan si usturoi

Reteta de crutoane cu parmezan si usturoi este atat de usoara si rapida, incat merita repetata.

Crutoanele cu parmezan si usturoi sunt delicioase si se gatesc rapid. Acestea pot fi adaugate cu succes in multe salate, dar si supe. Se pot servi ca si o mica gustare intre mese.

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru