Revelion

Retete de revelion usor de preparat si deosebite ca aspect, perfecte pentru sarbatori cand vrei sa gatesti mancaruri traditionale de anul nou.


Sarmale de vita in foi de varza acra

Reteta de sarmale de vita in foi de varza acra este preferata gospodinelor in perioada sarbatorilor. Servite cu mamaliguta proaspat preparata si ardei iute, mari sau mici, sarmalele in foi de varza acra sunt aromate si satioase. 

Exista o multitudine de retete de sarmale in foi de varza, diverse moduri de impachetare a compozitiei sau de pregatire la foc ori cuptor, dar aceasta este metoda traditionala si cea mai gustoasa reteta. 

Omuleti din turta dulce

Aceasta reteta de turta dulce in forma de omuleti este una din preferatele copiilor si poate fi pregatita in familie. Copiii vor fi incantati nu doar de forma prajiturilor, dar vor fi entuziasmati sa participe la ornarea omuletilor si la modelarea lor. 

Turta dulce este un desert gustos, moale si potrivit sarbatorilor de iarna. Atat copiii mai mari, cat si cei mici vor prefera acest desert care se pastreaza foarte bine cateva zile. 

Iata care sunt ingredientele si modalitatea de preparare a omuletilor din turta dulce.

Panettone

Panettone este un tip de cozonac originar din Italia, cu forma de cupola si un aluat moale si pufos. Se gaseste deja preparat, insa reteta pregatita in casa nu contine toti conservantii pe care ii regasiti in variantele ambalate. 

Reteta de panettone este una dificila ca timp de pregatire, fiindca necesita timp pentru dospire, coacere si racire, dar gustul deosebit si textura aluatului fac sa merite tot efortul. 

Panettone poate sa fie servit ca desert, cu ocazia sarbatorilor, dar poate sa reprezinte si o gustare dulce, asociata cu o cana de cafea sau ciocolata calda. 

Cozonac german cu fructe uscate

Aceasta reteta de cozonac german cu fructe uscate va avea un succes incredibil daca va ganditi sa o pregatiti in perioada sarbatorilor. Este un cozonac cu o textura pufoasa, care are in compozitie nu doar stafide ci si branza de vaci si migdale. 

Cozonacul se poate servi dupa ce se raceste si este pastrat cel mai bine intr-un loc rece si fara umezeala. Poate sa fie servit ca desert, dupa o masa pregatita de sarbatori sau impreuna cu o cana de ciocolata calda.

Gasiti in continuare ingredientele necesare si modul in care se prepara cozonacul german cu fructe uscate. 

Briose cu mac si banane

Reteta de briose cu mac si banane este o reteta potrivita pentru intreaga familie, se gateste usor, iar briosele pot fi desertul ideal in serile racoroase de iarna, alaturi de o ciocolata calda sau un ceai aromat. 

Aceasta reteta de briose este conceputa pentru a gati 12 bucati, dar poate fi adaptata astfel incat sa pregatiti si mai multe bucati. 

Reteta este inedita fiindca este conceputa din firimituri si aluat cu gust de scortisoara. Firimiturile confera o textura deosebita aluatului si un aspect interesant, avand aroma de martipan. 

Stele cu scortisoara

Reteta de stele cu scortisoara este o reteta de fursecuri in forma de stea, glazurate cu martipan. Aceasta reteta este perfecta pentru sarbatorile de Craciun sau pentru serile mai reci cand vreti sa va bucurati de o gustare buna alaturi de un ceai aromat sau o ciocolata calda. 

Este o reteta de fursecuri care se prepara usor, iar aroma de scortisoara se imbina perfect cu migdalele si martipanul. Stelele pot fi pastrate la rece, in cutii de sticla inchise etans care le conserva gustul si fragezimea. 

Iata mai jos care sunt ingredientele pentru fursecurile in forma de stele cu scortisoara si modalitatea de preparare a acestei retete culinare. 

Macarons cu alune si afine

Macarons reprezinta un desert usor de pregatit, light, care va fi indragit de cei mici. Reteta este rapida si nu respecta perfect reteta traditionala de macarons, dar este o adaptare ingenioasa.

Reteta contine alune, de aceea este bine sa pregatesti reteta doar atunci cand stii sigur ca prichindelul tau nu are alergie la alune. Zaharul poate fi inlocuit cu sirop de agave daca vrei sa le servesti acest desert copiilor.

Salata Waldorf cu orez salbatic si pui

Salata Waldorf cu orez salbatic si pui constituie un meniu satios, delicios si recomandat chiar si mamicilor care isi doresc sa se mentina in forma. Are un gust excelent chiar si atunci cand este rece, contine ingrediente nutritive si bogate in proteine si acizi grasi sanatosi si este potrivita si pentru micii mofturosi. Are diferite arome care se combina perfect: dulcele boabelor de struguri si al marului, sucul de lamaie si piperul adauga un plus de aroma iar mustarul si mierea sunt elementele perfecte pentru un dressing delicios.

Cozonac cu stafide si ciocolata

Pentru zilele reci de iarna cand soarele se ascunde printre nori un cappuccino si un pic de cozonac este tot ce-ti trebuie pentru a-ti recapata buna dispozitie.

Iata o reteta gustoasa pe care o vor aprecia si copiii. Poate fi servit cu un pahar de lapte cald sau ca desert. Iata ce ingrediente sunt necesare si cum se gateste reteta.

Pandispan cu branza, visine si bezea

Pandispan cu branza, visine si bezea - un desert gustos si aromat, perfect pentru o gustare dulce pentru toata familia. Pandispanul este relativ usor de facut, pot participa si copiii la pregatirea retetei si rezultatul este minunat.

Iata ce ingrediente sunt necesare, dar si cum sa gatesti reteta.

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru