Italiene

Retete italiene inspirate din bucataria traditionala dobrogeana, dar si retete inspirate din influentele turcesti si macedonene din zona Dobrogei.


Panettone

Panettone este un tip de cozonac originar din Italia, cu forma de cupola si un aluat moale si pufos. Se gaseste deja preparat, insa reteta pregatita in casa nu contine toti conservantii pe care ii regasiti in variantele ambalate. 

Reteta de panettone este una dificila ca timp de pregatire, fiindca necesita timp pentru dospire, coacere si racire, dar gustul deosebit si textura aluatului fac sa merite tot efortul. 

Panettone poate sa fie servit ca desert, cu ocazia sarbatorilor, dar poate sa reprezinte si o gustare dulce, asociata cu o cana de cafea sau ciocolata calda. 

Andive belgiene cu fenicul gratinat

Andive belgiene cu fenicul gratinat constituie un aperitiv delicios, pe care si micutii il vor indragi. Reteta este usor de preparat si poate sa fie o solutie buna daca doriti un aperitiv cald, gustos, pentru toata familia. 

Smochine in vin cu iaurt grecesc

Smochinele in vin cu iaurt grecesc reprezinta un desert sarac in calorii, delicios, ba chiar sofiscat, poate fi servit in zilele calduroase de vara.

Bruschete cu avocado si branza

Bruschetele cu avocado si branza constituie un aperitiv rapid, delicios si usor de pregatit. In plus, avocado in combinatie cu branza este o sursa buna de calciu si vitamine, benefice pentru organism.

Atentie insa in cazul bebelusilor, avocado poate sa duca la constipatie, asa ca este mai bine sa ii oferi o cantitate mica. Smantana este recomandata sa fie grasa dar in cantitate mica folosita pentru fiecare felie.

Risotto cu ghimbir

Rissoto cu ghimbir constituie o garnitura delicioasa alaturi de o friptura. Orezul in combinatie cu ghimbirul si parmezanul este o solutie ideala pentru un pranz delicios sau o cina rapida.

Proprietatile ghimbirului sunt deja cunoscute: stimularea poftei de mancare, in ameliorarea simptomelor de raceala si gripa, pentru eliminarea starii de greata. 

Radacina de ghimbir este bogata in potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu, vitaminele B6, C şi D.

Vinul din reteta poate fi eliminat daca pregatesti reteta pentru copii mici.

Varza cu prosciutto la cuptor

Varza cu prosciutto la cuptor este o reteta perfecta pentru un pranz delicios in familie.

Prepararea dureaza o ora si jumatate, dar efortul merita fiindca vei obtine o mancare delicioasa.

Varza alba este recomandata ca tratament naturist pentru anemie, diabet zaharat sau afectiuni renale, dar si pentru hemoroizi. Contine vitamina A si ajuta la repararea tesuturilor. Este indicata ca aliment in dieta copiilor, in special cruda, in salate, dar si ca ingredient in mancare.

Midii si calamari in sos tomat si vin

Midii si calamari in sos tomat si vin - o mancare delicioasa si usor de digerat.

Iti recomand aceasta reteta daca vrei sa gatesti pentru toata familia sau daca ai pofta sa mananci midii si calamari.

Perisoare de pui in sos bechamel

Perisoare de pui in sos bechamel este o reteta gustoasa si preferata mai ales de copii.

Reteta de perisoare se prepara usor si este foarte delicioasa, dar este nevoie de atentie la prepararea sosului.

Puteti adapta compozitia perisoarelor daca pregatiti aceasta reteta pentru copiii mai mici.

Paella cu pui si fructe de mare

 Iti delectam papilele gustative cu o reteta interesanta: Paella cu pui si fructe de mare.

Chiar daca nu esti indragostita de fructele de mare, aceasta combinatie ti se va parea fantastica. Combinatia de pui, fructe de mare, orez si porumb dulce te vor uimi probabil cand citesti ingredientele, dar gustul final este cel care te va face sa apreciezi aceasta reteta.

O recomandam cu drag, mai ales ca este o reteta usoara, de vara, delicioasa.

Tiramisu clasic

Tiramisu este o prajitura din bucataria traditionala italieneasca ce are la baza aroma de cafea. Reteta originala a fost adaptata si modificata dar structura de baza ramane aceeasi: mascarpone, piscoturi, cacao /ness.

Ca mod de prezentare, tiramisu original are o forma rotunda dar in prezent se agreeaza mai mult forma dreptunghiulara fiindca este usor de taiat. In reteta initiala nu erau incluse albusurile, dar in prezent se adauga frisca pentru a obtine o textura pufoasa.

In timp, foarte multe ingrediente au fost inlocuite. De ex cafeaua a fost inclocuita cu ness, ciocolata neagra, lamai, iaurt, banane, cocos, etc. Indiferent de optiune, Tiramisu ramane una din cele mai populare retete de prajituri cand alegem o varianta pentru desert.

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru