Italiene

Retete italiene inspirate din bucataria traditionala dobrogeana, dar si retete inspirate din influentele turcesti si macedonene din zona Dobrogei.


Panettone

Panettone este un tip de cozonac originar din Italia, cu forma de cupola si un aluat moale si pufos. Se gaseste deja preparat, insa reteta pregatita in casa nu contine toti conservantii pe care ii regasiti in variantele ambalate. 

Reteta de panettone este una dificila ca timp de pregatire, fiindca necesita timp pentru dospire, coacere si racire, dar gustul deosebit si textura aluatului fac sa merite tot efortul. 

Panettone poate sa fie servit ca desert, cu ocazia sarbatorilor, dar poate sa reprezinte si o gustare dulce, asociata cu o cana de cafea sau ciocolata calda. 

Lasagnia vegetala

Lasagnia reprezinta un meniu specific bucatariei italienesti, de altfel foarte gustos. Lasagnia vegetala reprezinta o adaptare a retetei clasice in care se foloseste carne. 

Crutoane cu parmezan si usturoi

Reteta de crutoane cu parmezan si usturoi este atat de usoara si rapida, incat merita repetata.

Crutoanele cu parmezan si usturoi sunt delicioase si se gatesc rapid. Acestea pot fi adaugate cu succes in multe salate, dar si supe. Se pot servi ca si o mica gustare intre mese.

Spaghete cu sos de rosii

Reteta de spaghete cu sos de rosii se prepara usor si reprezinta un meniu pe cat de simplu de pregatit, pe atat de delicios. In plus, micutii se vor inghesui la o portie de paste.

Sos de rosii deshidratate

Reteta de sos de rosii deshidratate este foarte delicioasa, se pregateste usor si se poate folosi la fripturi si la salate. Rosia confera un gust excelent iar sosul poate sa fie folosit in multe alte retete de mancare. Se poate pastra la rece si conserva pentru a fi utilizat ulterior. Mai jos sunt ingredientele si modul in care se gateste aceasta reteta. 

 

Andive belgiene cu fenicul gratinat

Andive belgiene cu fenicul gratinat constituie un aperitiv delicios, pe care si micutii il vor indragi. Reteta este usor de preparat si poate sa fie o solutie buna daca doriti un aperitiv cald, gustos, pentru toata familia. 

Smochine in vin cu iaurt grecesc

Smochinele in vin cu iaurt grecesc reprezinta un desert sarac in calorii, delicios, ba chiar sofiscat, poate fi servit in zilele calduroase de vara.

Bruschete cu avocado si branza

Bruschetele cu avocado si branza constituie un aperitiv rapid, delicios si usor de pregatit. In plus, avocado in combinatie cu branza este o sursa buna de calciu si vitamine, benefice pentru organism.

Atentie insa in cazul bebelusilor, avocado poate sa duca la constipatie, asa ca este mai bine sa ii oferi o cantitate mica. Smantana este recomandata sa fie grasa dar in cantitate mica folosita pentru fiecare felie.

Risotto cu ghimbir

Rissoto cu ghimbir constituie o garnitura delicioasa alaturi de o friptura. Orezul in combinatie cu ghimbirul si parmezanul este o solutie ideala pentru un pranz delicios sau o cina rapida.

Proprietatile ghimbirului sunt deja cunoscute: stimularea poftei de mancare, in ameliorarea simptomelor de raceala si gripa, pentru eliminarea starii de greata. 

Radacina de ghimbir este bogata in potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu, vitaminele B6, C şi D.

Vinul din reteta poate fi eliminat daca pregatesti reteta pentru copii mici.

Varza cu prosciutto la cuptor

Varza cu prosciutto la cuptor este o reteta perfecta pentru un pranz delicios in familie.

Prepararea dureaza o ora si jumatate, dar efortul merita fiindca vei obtine o mancare delicioasa.

Varza alba este recomandata ca tratament naturist pentru anemie, diabet zaharat sau afectiuni renale, dar si pentru hemoroizi. Contine vitamina A si ajuta la repararea tesuturilor. Este indicata ca aliment in dieta copiilor, in special cruda, in salate, dar si ca ingredient in mancare.

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru