Lasagnia vegetala

Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima

Lasagnia reprezinta un meniu specific bucatariei italienesti, de altfel foarte gustos. Lasagnia vegetala reprezinta o adaptare a retetei clasice in care se foloseste carne. 

Numar de portii: 8 portii

Timp de preparare: minute

Numar de servire: minute

Ingrediente

  • 4 cesti de branza ricotta
  • 2 oua mari
  • sare grunjoasa si piper proaspat macinat
  • 2 pungi de spanac congelat fiecare de 283 de grame
  • 6 cesti de sos de rosii preparat in casa sau cumparat
  • foi de lasagnia de 226 de grame
  • 4 cesti de branza dulce, adica 453 de grame

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 204 grade Celsius. Se amesteca intr-un bol branza ricotta cu ouale, jumatate de lingurita de sare si un sfert de lingurita de piper. Spanacul se stoarce pentru a se elimina astfel din apa in exces. Spanacul se adauga apoi peste amestecul de branza ricotta. Se amesteca bine.

Se ia o tava de cuptor si se varsa sos de rosii, apoi se astern 4 foi de lasagnia. Peste foile de lasagnia se adauga o treime din mixtura de branza urmata de o treime din sosul de rosii, apoi o treime de branza dulce. Se repeta procedeul pentru a realiza doua nivele, se termina cu branza fontina. Pe deasupra se termina adaugand foi de lasagnia.

Se acopera vasul cu o folie de aluminiu dupa ce ati terminat realizarea lasagniei. Se coace lasagnia in cuptor pret de 30 de minute. Daca este rece, se poate coace pana la 40 de minute.

Dupa acest timp se inlatura folia de aluminiu si se continua coacerea pana ce se rumeneste pe deasupra iar sosul face bule, cam 15 minute in plus. Inainte de servire se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in felii.

Pofta buna.

Informatii nutritionale

Per portie: o portie are 625 de calorii calorii; 36,3 g 38,7 g carbohidrati; 38,8 g proteine; 5,9 g fibre;

Retete din aceeasi categorie


Sarailie

Sarailie

Timp de preparare: 60 minute

Drob de miel

Drob de miel

Timp de preparare: 60 minute

Pasca fara aluat cu vanilie

Pasca fara aluat cu vanilie

Timp de preparare: 30 minute

Sos de rosii deshidratate

Sos de rosii deshidratate

Timp de preparare: 24 minute

Recenzii la reteta Lasagnia vegetala


Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.

Adauga recenzia ta

Pentru a adauga o recenzie, te rugam sa te autentifici!

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru