Retete pentru bebelusi de 8 - 12 luni

Retete pentru bebelusi cu varsta cuprinsa intre 8 si 12 luni recomandate pentru finalul primului an de viata. Aceste retete culinare sunt potrivite pentru o hrana solida sanatoasa. Ele contin ingrediente care furnizeaza elemente nutritive necesare bebelusului si care protejeaza sistemul digestiv sensibil al bebelusului.


Cereale Aptamil cu stafide si morcov

Am primit o provocare din partea Aptamil pe care am acceptat-o cu mult entuziasm:  sa realizez o reteta delicioasa si sanatoasa pe baza de cereale Aptamil, care sa satisfaca gusturile fetitei mele.

Fiind in perioada diversificarii alimentatiei, alegerea unor retete sanatoase, rapide si gustoase este o misiune uneori dificila. Totusi, avand ca ingrediente fructe, legume si cereale, am  reusit sa pregatesc  o reteta care sa ii placa celui mai pretentios membru al familiei cand vine vorba de mancare.

Pentru ca nu ii ofer fetitei mele zahar si ma feresc de alimentele care contin conservanti sau coloranti, apreciez  ca cerealele Aptamil nu contin aceste ingrediente ce pot duce in timp la probleme de sanatate. In plus, cerealele contin fier si iod, dar si alte vitamine care ajuta la mentinerea imunitatii organismului. Am ales combinatia cu legume si fructe tocmai pentru a ma asigura ca vitaminele si mineralele sunt obsorbite in cantitate cat mai mare in organism. Piersicile contin vitamina C si ajuta la absorbtia fierului, iar morcovii sunt bogati in vitamina A.

Supa de conopida si sofran

Supa de conopida si sofran este gustoasa si are o textura si o culoare placuta, fiind o reteta usor de pregatit. Constituie un aperitiv grozav servit in perioada sarbatorilor. 

Daca nu aveti la dispozitie pasta de seminte crude de susan pregatita in casa, atunci se poate folosi o pasta de seminte de susan din comert.

Supa de ardei copti  rosii si crutoane cu usturoi si parmezan

Reteta de supa de ardei copti rosii si crutoane cu usturoi si parmezan reprezinta un aperitiv delicios, usor si racoritor. Este o alegere perfecta pentru un pranz in timpul verii sau pentru o cina usoara. Ardeii copti sunt cu siguranta in topul preferintelor culinare romanesti, iar combinatia cu parmezan si usturoi din crutoane ii da acestui preparat un gust magnific. 

Spaghete cu sos de rosii

Reteta de spaghete cu sos de rosii se prepara usor si reprezinta un meniu pe cat de simplu de pregatit, pe atat de delicios. In plus, micutii se vor inghesui la o portie de paste.

Sos de rosii deshidratate

Reteta de sos de rosii deshidratate este foarte delicioasa, se pregateste usor si se poate folosi la fripturi si la salate. Rosia confera un gust excelent iar sosul poate sa fie folosit in multe alte retete de mancare. Se poate pastra la rece si conserva pentru a fi utilizat ulterior. Mai jos sunt ingredientele si modul in care se gateste aceasta reteta. 

 

Piept de pui cu lamaie si salsa de busuioc

Pieptul de pui cu lamaie si salsa de busuioc reprezinta un meniu racoritor si usor de digerat, in special daca il servim copiilor.

Putem adapta aceasta reteta astfel incat anumite ingrediente sa fie in cantitate mai mica, daca un anumit gust nu este pe placul celor mici. De ex, usturoiul poate sa fie adaugat in cantitate mai mica.

Reteta de pui cu salsa este delicioasa, arata apetisant si va fi, cu siguranta, unul din felurile preferate de mancare pentru copii.

Andive belgiene cu fenicul gratinat

Andive belgiene cu fenicul gratinat constituie un aperitiv delicios, pe care si micutii il vor indragi. Reteta este usor de preparat si poate sa fie o solutie buna daca doriti un aperitiv cald, gustos, pentru toata familia. 

Aperitiv cu varza chinezeasca

Aperitivul cu varza chinezeasca reprezinta un aperitiv exotic, sofiscat si foarte delicios.

Bruschete cu avocado si branza

Bruschetele cu avocado si branza constituie un aperitiv rapid, delicios si usor de pregatit. In plus, avocado in combinatie cu branza este o sursa buna de calciu si vitamine, benefice pentru organism.

Atentie insa in cazul bebelusilor, avocado poate sa duca la constipatie, asa ca este mai bine sa ii oferi o cantitate mica. Smantana este recomandata sa fie grasa dar in cantitate mica folosita pentru fiecare felie.

Salata calda de cartofi cu linte si capere

Salata calda de cartofi cu linte si capere reprezinta un mod excelent de a incepe masa. Este o reteta usoara, cu un gust aromat si se pregateste intr-un timp scurt. 

Salata poate fi servita la pranz, inainte de meniul principal, desi de cele mai multe ori este suficienta, pentru ca atat lintea cat si cartofii ii confera satietatea. Este bogata in proteine si vitamine, asa ca este potrivita mai ales pentru meniul copiilor.

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru