Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima
Supa de conopida si sofran este gustoasa si are o textura si o culoare placuta, fiind o reteta usor de pregatit. Constituie un aperitiv grozav servit in perioada sarbatorilor.
Daca nu aveti la dispozitie pasta de seminte crude de susan pregatita in casa, atunci se poate folosi o pasta de seminte de susan din comert.
Numar de portii: 4 portii
Timp de preparare: minute
Numar de servire: minute
Se pune pe foc un vas mediu, se toarna in acesta supa de pui si sofranul. Se lasa supa sa fiarba. Se opreste apoi focul si se lasa ca supa sa se raceasca 10 minute.
Intr-o tigaie se adauga uleiul si se adauga ceapa. Ceapa se caleste 2-3 minute la foc mediu. Ceapa trebuie sa devina translucida.
Se adauga peste ceapa conopida si cartoful. Se amesteca. Se varsa supa peste amestecul de ceapa, cartof si conopida. Se tine vasul fara capac, la foc mic, se amesteca ocazional. Se tine vasul pe foc 25 de minute. Conopida trebuie sa devina moale astfel incat sa poti infige furculita.
Se transfera supa intr-un alt vas, se paseaza cu ajutorul unui blender si se adauga pasta de susan. Supa obtinuta trebuie sa capete textura cremoasa. Se condimenteaza cu sare si piper. Se transfera apoi supa pe aragaz si se porneste focul. Supa va sta la foc mic.
Supa se serveste calda alaturi de putine cuisoare tocate.
Pofta buna.
Despre Sorin Spanu
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 30 minute
Timp de preparare: 25 minute
Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.