Supa de ardei copti rosii si crutoane cu usturoi si parmezan

Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima

Reteta de supa de ardei copti rosii si crutoane cu usturoi si parmezan reprezinta un aperitiv delicios, usor si racoritor. Este o alegere perfecta pentru un pranz in timpul verii sau pentru o cina usoara. Ardeii copti sunt cu siguranta in topul preferintelor culinare romanesti, iar combinatia cu parmezan si usturoi din crutoane ii da acestui preparat un gust magnific. 

Numar de portii: 6 portii

Timp de preparare: minute

Numar de servire: minute

Ingrediente

  • 2 lingurite de ulei de masline
  • un morcov curatat, spalat si tocat
  • 1/2 de lingurita piper
  • o jumatate de cana sau o cana cu ceapa tocata marunt
  • 2 lingurite cu pudra de usturoi
  • 2 conserve de cate 400 de grame de rosii in suc propriu
  • un borcan de 500 de grame de ardei copti, rosii, tocati
  • 2 cesti cu supa de pui
  • 3/4 de cana cu smantana grasa
  • 1/2 de lingurita sare
  • usturoi si crutoane cu parmezan pentru asezonare

Mod de preparare

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu.

Se adauga morcovul, ceapa, ceapa frantuzeasca si pudra de usturoi.

Se gateste ametsecul pret de 4-5 minute. Morcovul trebuie sa devina moale iar ceapa translucida. Se adauga apoi rosiile in suc propriu, ardeii copti si supa de pui. Se reduce focul si se tine vasul pret de 15 minute, fara capac deasupra.

Se opreste focul apoi si se adauga smantana grasa.

Se transfera supa intr-un alt vas si se paseaza folosindu-se blenderul. Textura supei trebuie sa fie consistenta. Sa fie asemeni unui piure. Se adauga apoi sare si piper. Se varsa apoi supa in boluri si se garniseste cu crutoane.

Pofta buna.

Vezi si reteta de Crutoane cu parmezan si usturoi

Despre

Sunt de profesie jurnalist si sunt pasionata de content writing. Cei dragi ma descriu ca fiind o persoana creativa, vesela si optimista. Prin ceea ce scriu imi doresc sa ofer informatii corecte, bine documentate si utile mamicilor care cauta raspunsuri la problemele lor.

Retete din aceeasi categorie


Sarailie

Sarailie

Timp de preparare: 60 minute

Drob de miel

Drob de miel

Timp de preparare: 60 minute

Pasca fara aluat cu vanilie

Pasca fara aluat cu vanilie

Timp de preparare: 30 minute

Supa de conopida si sofran

Supa de conopida si sofran

Timp de preparare: 40 minute

Recenzii la reteta Supa de ardei copti rosii si crutoane cu usturoi si parmezan


Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.

Adauga recenzia ta

Pentru a adauga o recenzie, te rugam sa te autentifici!

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru