Peste 2 ore

Retete peste 2 ore ca timp de pregatire, recomandate daca vrei sa gatesti o mancare deosebita, cu ingrediente care necesita timp mare de racire, hidratare, coacere.


Sarmale de vita in foi de varza acra

Reteta de sarmale de vita in foi de varza acra este preferata gospodinelor in perioada sarbatorilor. Servite cu mamaliguta proaspat preparata si ardei iute, mari sau mici, sarmalele in foi de varza acra sunt aromate si satioase. 

Exista o multitudine de retete de sarmale in foi de varza, diverse moduri de impachetare a compozitiei sau de pregatire la foc ori cuptor, dar aceasta este metoda traditionala si cea mai gustoasa reteta. 

Tort de Craciun cu cirese Amarena

Reteta de tort de Craciun cu cirese Amarena nu are un grad de dificultate ridicat, dar tortul are nevoie de cateva ore la rece inainte sa fie consumat. Este insa o reteta perfecta daca vrei sa pregatesti tortul in ajun si sa il oferi invitatilor chiar in ziuade Craciun. 

Aroma deosebita este conferita de mascarpone si de ciresele Amarena, care sunt niste cirese mai mici, cu un gust amarui-dulceag, pe care le gasiti ambalate in borcane.

Speram sa va placa reteta. Gasiti mai jos ingredientele si modalitatea de preparare a tortului de Craciun cu cirese Amarena. 

Panettone

Panettone este un tip de cozonac originar din Italia, cu forma de cupola si un aluat moale si pufos. Se gaseste deja preparat, insa reteta pregatita in casa nu contine toti conservantii pe care ii regasiti in variantele ambalate. 

Reteta de panettone este una dificila ca timp de pregatire, fiindca necesita timp pentru dospire, coacere si racire, dar gustul deosebit si textura aluatului fac sa merite tot efortul. 

Panettone poate sa fie servit ca desert, cu ocazia sarbatorilor, dar poate sa reprezinte si o gustare dulce, asociata cu o cana de cafea sau ciocolata calda. 

Capsuni trase in ciocolata

Capsunile trase in ciocolata reprezinta un desert sofisticat, care se poate servi alaturi de o ceasca de cafea. Reteta este cu adevarat inedita fiindca ingredientele sunt deopotriva dulci, sarate, iuti. Totusi, in combinatia din aceasta reteta gusturile se contopesc si in final obtinem o aroma deosebita.

Reteta contine cicolata neagra, de aceea este recomandata copiilor mai mari de 4 ani.

Cozonac cu nuci si stafide

Sarbatorile fara cozonac parca nu au farmec, nu-i asa? Printre cele mai bune deserturi cu ocazia Pastelui sau a Craciunului se regaseste si cozonacul cu cacao, nuci si stafide.

Iata o idee de reteta de cozonac cu nuci care va fi pe placul tau.

 

Ciocolata de casa cu nuci si arahide

Ciocolata de casa cu nuci si arahide nu se compara la gust, calitate si continut cu cea pe care o cumparam.

Aceasta reteta iti lasa gura apa si se prepara repede.

Ciocolata poate fi taiata in forme interesante pentru copii sau sub forma de batoane.

Azimi de cereale

Va recomandam aceasta reteta gustoasa si sanatoasa: Azimi de cereale. Este o combinatie simpla si care contine ingrediente naturale, bune pentru o dieta cat mai corecta.

Reteta contine cereale integrale, indicate pentru o alimentatie echilibrata si mai ales pentru copii. 

Daca doresti sa afli mai multe despre modul in care trebuie sa alegi cerelale integrale si care sunt cele mai bune indicatii privind o alimentatie corecta, iti recomandam articolul Cum alegem cerealele!

Tiramisu clasic

Tiramisu este o prajitura din bucataria traditionala italieneasca ce are la baza aroma de cafea. Reteta originala a fost adaptata si modificata dar structura de baza ramane aceeasi: mascarpone, piscoturi, cacao /ness.

Ca mod de prezentare, tiramisu original are o forma rotunda dar in prezent se agreeaza mai mult forma dreptunghiulara fiindca este usor de taiat. In reteta initiala nu erau incluse albusurile, dar in prezent se adauga frisca pentru a obtine o textura pufoasa.

In timp, foarte multe ingrediente au fost inlocuite. De ex cafeaua a fost inclocuita cu ness, ciocolata neagra, lamai, iaurt, banane, cocos, etc. Indiferent de optiune, Tiramisu ramane una din cele mai populare retete de prajituri cand alegem o varianta pentru desert.

Prajitura Alba ca Zapada

Prajitura Alba ca Zapada este o reteta pregatita in mod traditional de mamici, transmisa de multe generatii. Este o prajitura care nu se prepara foarte greu dar necesita un timp mai mare de asteptare.

Cu siguranta alegeti aceasta reteta cand pregatiti o masa festiva si nu un desert rapid. Chiar si asa, prajitura Alba ca Zapada este o optiune delicioasa pentru un desert bun, pregatit in casa.

 

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies