Paste

Retete de paste perfecte pentru perioada sarbatorilor pascale si care te vor ajuta sa gatesti mancaruri traditionale pentru pasti.


Sarmale de vita in foi de varza acra

Reteta de sarmale de vita in foi de varza acra este preferata gospodinelor in perioada sarbatorilor. Servite cu mamaliguta proaspat preparata si ardei iute, mari sau mici, sarmalele in foi de varza acra sunt aromate si satioase. 

Exista o multitudine de retete de sarmale in foi de varza, diverse moduri de impachetare a compozitiei sau de pregatire la foc ori cuptor, dar aceasta este metoda traditionala si cea mai gustoasa reteta. 

Panettone

Panettone este un tip de cozonac originar din Italia, cu forma de cupola si un aluat moale si pufos. Se gaseste deja preparat, insa reteta pregatita in casa nu contine toti conservantii pe care ii regasiti in variantele ambalate. 

Reteta de panettone este una dificila ca timp de pregatire, fiindca necesita timp pentru dospire, coacere si racire, dar gustul deosebit si textura aluatului fac sa merite tot efortul. 

Panettone poate sa fie servit ca desert, cu ocazia sarbatorilor, dar poate sa reprezinte si o gustare dulce, asociata cu o cana de cafea sau ciocolata calda. 

Cozonac german cu fructe uscate

Aceasta reteta de cozonac german cu fructe uscate va avea un succes incredibil daca va ganditi sa o pregatiti in perioada sarbatorilor. Este un cozonac cu o textura pufoasa, care are in compozitie nu doar stafide ci si branza de vaci si migdale. 

Cozonacul se poate servi dupa ce se raceste si este pastrat cel mai bine intr-un loc rece si fara umezeala. Poate sa fie servit ca desert, dupa o masa pregatita de sarbatori sau impreuna cu o cana de ciocolata calda.

Gasiti in continuare ingredientele necesare si modul in care se prepara cozonacul german cu fructe uscate. 

Briose cu mac si banane

Reteta de briose cu mac si banane este o reteta potrivita pentru intreaga familie, se gateste usor, iar briosele pot fi desertul ideal in serile racoroase de iarna, alaturi de o ciocolata calda sau un ceai aromat. 

Aceasta reteta de briose este conceputa pentru a gati 12 bucati, dar poate fi adaptata astfel incat sa pregatiti si mai multe bucati. 

Reteta este inedita fiindca este conceputa din firimituri si aluat cu gust de scortisoara. Firimiturile confera o textura deosebita aluatului si un aspect interesant, avand aroma de martipan. 

Clatita Iepuras - micul dejun de Pasti

Cum Sarbatorile Pascale se apropie, ne-am gandit sa-ti propunem o reteta ingenioasa, de Pasti, pentru cei mici. Micul Dejun Iepuras nu este doar distractiv ci, de asemenea, acesta include fructe proaspete, delicioase, si o clatita gustoasa, de casa. Asta inseamna ca micutii tai se vor bucura de un mic-dejun hranitor si consistent.

Friptura picanta de miel

Reteta de friptura picanta de miel este potrivita pentru cei care prefera carnea de miel sau pentru perioada sarbatorilor pascale. Friptura de miel constituie un meniu elegant si satios, aromat si nutritiv. Carnea de miel este o sursa buna de proteine, de vitamina B12 si B3. Mielul este o carne cu putine grasimi saturate, iar atunci cand este pregatit corect, aduce toate beneficiile. 

Cotlete de miel cu pesto de patrunjel

Reteta de cotlete de miel cu pesto de patrunjel este o idee deosebita care merita preparata. Cotletele de miel cu pesto de patrunjel reprezinta un meniu elegant, sofisticat si potrivit pentru sarbatorile pascale. Insa carnea de miel nu este numai gustoasa, dar este si un pic greu de digerat. Se recomanda portii mici de carne, servite impreuna cu salate de cruditati pentru a ajuta digestia. 

Macarons cu alune si afine

Macarons reprezinta un desert usor de pregatit, light, care va fi indragit de cei mici. Reteta este rapida si nu respecta perfect reteta traditionala de macarons, dar este o adaptare ingenioasa.

Reteta contine alune, de aceea este bine sa pregatesti reteta doar atunci cand stii sigur ca prichindelul tau nu are alergie la alune. Zaharul poate fi inlocuit cu sirop de agave daca vrei sa le servesti acest desert copiilor.

Pandispan cu branza, visine si bezea

Pandispan cu branza, visine si bezea - un desert gustos si aromat, perfect pentru o gustare dulce pentru toata familia. Pandispanul este relativ usor de facut, pot participa si copiii la pregatirea retetei si rezultatul este minunat.

Iata ce ingrediente sunt necesare, dar si cum sa gatesti reteta.

Placinta cu branza feta

Daca aveti pofta de o placinta, iata o reteta gustoasa care poate fi preparata chiar si de mamicile mai putin initiate in arta culinara: placinta cu branza feta. Este usor de preparat iar ingredientele sunt la indemana oricui.

Iata cum se prepara aceasta reteta delicioasa si care sunt ingredientele necesare.

 

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru