Cina

Retete pentru cina pe care le poti prepara daca iti doresti o mancare potrivita seara, care sa satisfaca cerintele familiei.


Sarmale de vita in foi de varza acra

Reteta de sarmale de vita in foi de varza acra este preferata gospodinelor in perioada sarbatorilor. Servite cu mamaliguta proaspat preparata si ardei iute, mari sau mici, sarmalele in foi de varza acra sunt aromate si satioase. 

Exista o multitudine de retete de sarmale in foi de varza, diverse moduri de impachetare a compozitiei sau de pregatire la foc ori cuptor, dar aceasta este metoda traditionala si cea mai gustoasa reteta. 

Friptura picanta de miel

Reteta de friptura picanta de miel este potrivita pentru cei care prefera carnea de miel sau pentru perioada sarbatorilor pascale. Friptura de miel constituie un meniu elegant si satios, aromat si nutritiv. Carnea de miel este o sursa buna de proteine, de vitamina B12 si B3. Mielul este o carne cu putine grasimi saturate, iar atunci cand este pregatit corect, aduce toate beneficiile. 

Cotlete de miel cu pesto de patrunjel

Reteta de cotlete de miel cu pesto de patrunjel este o idee deosebita care merita preparata. Cotletele de miel cu pesto de patrunjel reprezinta un meniu elegant, sofisticat si potrivit pentru sarbatorile pascale. Insa carnea de miel nu este numai gustoasa, dar este si un pic greu de digerat. Se recomanda portii mici de carne, servite impreuna cu salate de cruditati pentru a ajuta digestia. 

Piept de pui cu lamaie si salsa de busuioc

Pieptul de pui cu lamaie si salsa de busuioc reprezinta un meniu racoritor si usor de digerat, in special daca il servim copiilor.

Putem adapta aceasta reteta astfel incat anumite ingrediente sa fie in cantitate mai mica, daca un anumit gust nu este pe placul celor mici. De ex, usturoiul poate sa fie adaugat in cantitate mai mica.

Reteta de pui cu salsa este delicioasa, arata apetisant si va fi, cu siguranta, unul din felurile preferate de mancare pentru copii.

Andive belgiene cu fenicul gratinat

Andive belgiene cu fenicul gratinat constituie un aperitiv delicios, pe care si micutii il vor indragi. Reteta este usor de preparat si poate sa fie o solutie buna daca doriti un aperitiv cald, gustos, pentru toata familia. 

Risotto cu ghimbir

Rissoto cu ghimbir constituie o garnitura delicioasa alaturi de o friptura. Orezul in combinatie cu ghimbirul si parmezanul este o solutie ideala pentru un pranz delicios sau o cina rapida.

Proprietatile ghimbirului sunt deja cunoscute: stimularea poftei de mancare, in ameliorarea simptomelor de raceala si gripa, pentru eliminarea starii de greata. 

Radacina de ghimbir este bogata in potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu, vitaminele B6, C şi D.

Vinul din reteta poate fi eliminat daca pregatesti reteta pentru copii mici.

Salata asiatica de creveti

Salata asiatica de creveti reprezinta un meniu sofiscat, care incanta atat simtul gustativ, dar si vizual. Nu dai rateu daca iti inviti musafirii la o portie de salata asiatica de creveti. Datorita faptului ca sunt bogati in proteine, dar nu contin grasimi saturate, sunt foarte sanatosi si recomandati in orice dieta echilibrata si sanatoasa.

Reteta este mai complexa dar merita tot efortul. Sunt multe condimente care contribuie la gustul special si daca vreti sa incercati ceva deosebit, atunci nu ezitati sa alegeti reteta.

Salata de quinoa

Salata de quinoa reprezinta un meniu light, bogat in nutrienti care e binevenit in zilele de vara.

Boabele de quinoa se gasesc proteine mai usor de digerat decat cele din carne. Boabele de quinoa sunt bogate in vitaminele A, C, D, E, K si vitamine din grupa B-urilor. In plus, sunt o sursa buna de fier, calciu, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc. Datorita vitaminelor si mineralelor, quinoa stimuleaza sistemul imunitar.

Supa de mazare

Supa de mazare este un meniu sofisticat, usor si delicios.

Iata o reteta gustoasa de supa de mazare, unde condimentele asigura un gust senzational dar pot fi adaptate usor varstei copilului. Este important sa obisnuim copiii de mici cu diverse arome si gusturi, asa ca alegeti o reteta cu condimente diverse daca varsta copiilor permit asta. Condimentele picante sunt recomanda dupa ce copiii implinesc 2 ani si in proportie mica. 

Supa de fenicul

Supa de fenicul reprezinta un meniu aparte care poate fi servit si celor mofturosi din fire.

Un bulb crud de fenicul furnizeaza aproape 30% din necesarul zilnic de potasiu, sodiu si vitamina A, calciu, vitamina C, fier, vitamina B-6 şi magneziu. Feniculul ajuta la sanatatea inimii si reduce senzatia de balonare, ajuta la cresterea oaselor si creste absorbita de fier in organism, un lucru benefic pentru copii.

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru