Supa de fenicul

Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima

Supa de fenicul reprezinta un meniu aparte care poate fi servit si celor mofturosi din fire.

Un bulb crud de fenicul furnizeaza aproape 30% din necesarul zilnic de potasiu, sodiu si vitamina A, calciu, vitamina C, fier, vitamina B-6 şi magneziu. Feniculul ajuta la sanatatea inimii si reduce senzatia de balonare, ajuta la cresterea oaselor si creste absorbita de fier in organism, un lucru benefic pentru copii.

Numar de portii: 6 portii

Timp de preparare: minute

Numar de servire: minute

Ingrediente

  • ½ de lingura de ulei de canola (rapita)
  • 1 ceapa alba, medie curatata si tocata
  • 2 catei de usturoi curatati si tocati marunt
  • 4 bulbi mari de feniculi, curatati de coaja, tocati si cateva bucati pentru decor
  • 4 cesti de supa de pui
  • sare dupa gust
  • 2 lingurite de seminte de fenicul prajite

Mod de preparare

Se pune uleiul de canola (rapita)  intr-o tigaie pe aragaz si se lasa sa se incinga. Se adauga apoi ceapa si se caleste pret de 4-5 minute. Se amesteca din cand in cand pentru a nu se arde. Ceapa trebuie sa capete o nuanta aurie. Se adauga apoi usturoiul si se amesteca pret de 1 minut. Dupa aceea se adauga feniculul. Se acopera vasul cu un capac si se lasa totul sa se inabuseasca timp de 20-30 de minute. Dupa acest timp feniculul ar trebui sa fie fraged.

Se transfera apoi supa intr-un alt vas si se paseaza cu ajutorul unui blender. Se paseaza supa pana ce devine cremoasa. Se transfera supa pe aragaz, se lasa la foc mic si se condimenteaza cu sare dupa gust.

Se adauga semintele de fenicul si se amesteca in supa. Supa se asaza in farfurii si se serveste pe deasupra cu bucati de fenicul.

Pofta buna.

Despre

Vreau sa iti impartasesc din experienta mea legata de nutritie si stil de viata sanatos, dar si despre diete pentru slabit si trucuri care te mentin frumoasa si plina de viata. Ai intrebari legate de alimentatia copiilor? Sigur vei gasi raspunsuri in articolele scrise de mine pe aceasta tema.

Retete din aceeasi categorie


Sarmale de vita in foi de varza acra

Sarmale de vita in foi de varza acra

Timp de preparare: 90 minute

Somon la cuptor

Somon la cuptor

Timp de preparare: 30 minute

Crutoane cu parmezan si usturoi

Crutoane cu parmezan si usturoi

Timp de preparare: 17 minute

Spaghete cu sos de rosii

Spaghete cu sos de rosii

Timp de preparare: 40 minute

Recenzii la reteta Supa de fenicul


Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.

Adauga recenzia ta

Pentru a adauga o recenzie, te rugam sa te autentifici!

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru