Omuleti din turta dulce

Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima

Aceasta reteta de turta dulce in forma de omuleti este una din preferatele copiilor si poate fi pregatita in familie. Copiii vor fi incantati nu doar de forma prajiturilor, dar vor fi entuziasmati sa participe la ornarea omuletilor si la modelarea lor. 

Turta dulce este un desert gustos, moale si potrivit sarbatorilor de iarna. Atat copiii mai mari, cat si cei mici vor prefera acest desert care se pastreaza foarte bine cateva zile. 

Iata care sunt ingredientele si modalitatea de preparare a omuletilor din turta dulce.

Numar de portii: 12 portii

Timp de preparare: minute

Numar de servire: minute

Ingrediente

  • 140 g unt moale
  • 120 g zahar fin
  • 2 prize de sare
  • 1 pastaie de vanilie (miezul)
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • 2 vdc praf de copt
  • unt pentru forma
  • 60 g crema de branza proaspata (integrala)
  • 70 g zahar pudra cernut
  • 200 g bombonele de ciocolata maro (ornare)
  • 20 g bombonele de ciocolata alba (ornare)

Mod de preparare

Cuptorul se preincalzeste la 160 grade C. Se unge cu unt o forma mica de chec de 16-18 cm. Untul se ate impreuna cu zaharul, sarea si miezul pastaii de vanilie pana cand devine spumos, se adauga ouale si se omogenizeaza bine, Se incorporeaza faina si praful de copt amestecate. Aluatul se toarna in forme si se coace pe sina de mijloc a cuptorului timp de 15-20 de minute. Se lasa apoi sa se raceasca complet pe un gratar de prajituri. 

Se bate crema de branza proaspata si se incorporeaza treptat zaharul pudra. Se taie marginile prajiturii, apoi se faramiteaza si se amesteca cu frostingul. Compozitia se pastreaza circa o ora la rece. 

Se aseaza forme de decupat aluatul (in forma de omuleti) pe o suprafata de lucru pe care s-a asezat hartie de copt. Se umplu complet cu aluat, apoi se desprind cu grija si eventual se modeleaza prajiturelele de mana, In acest fel realizati 12 omuleti, care se mai pun o data la rece, dupa care se infige in fiecare dintre ei cate un betigas.

Bombonelele maro se topesc la bain-marie. Omuletii se scufunda in aceasta glazura, apoi se lasa se se usuce bine. 

La final, se topesc si bombonelele albe. Glazura rezultata se toarna intr-o punga de pergament si se foloseste pentru a orna omuletii in stitlul turtei dulci.

Pofta buna!

Retete din aceeasi categorie


Lasagnia vegetala

Lasagnia vegetala

Timp de preparare: 25 minute

Sarmale de vita in foi de varza acra

Sarmale de vita in foi de varza acra

Timp de preparare: 90 minute

Somon la cuptor

Somon la cuptor

Timp de preparare: 30 minute

Crutoane cu parmezan si usturoi

Crutoane cu parmezan si usturoi

Timp de preparare: 17 minute

Recenzii la reteta Omuleti din turta dulce


Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.

Adauga recenzia ta

Pentru a adauga o recenzie, te rugam sa te autentifici!

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru