Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima
Reteta de stele cu scortisoara este o reteta de fursecuri in forma de stea, glazurate cu martipan. Aceasta reteta este perfecta pentru sarbatorile de Craciun sau pentru serile mai reci cand vreti sa va bucurati de o gustare buna alaturi de un ceai aromat sau o ciocolata calda.
Este o reteta de fursecuri care se prepara usor, iar aroma de scortisoara se imbina perfect cu migdalele si martipanul. Stelele pot fi pastrate la rece, in cutii de sticla inchise etans care le conserva gustul si fragezimea.
Iata mai jos care sunt ingredientele pentru fursecurile in forma de stele cu scortisoara si modalitatea de preparare a acestei retete culinare.
Numar de portii: 35 portii
Timp de preparare: minute
Numar de servire: minute
Cuptorul se preincalzeste la 120 °C . Lamaia se spala, apoi se sterge si se rade coaja pe o razatoare fina. Albusurile se bat foarte bine, amestecandu-se treptat zaharul pudra cu cel obisnuit. Se adauga coaja de lamaie.
O treime din albusurile batute se amesteca cu putina pudra de scortisoara (cat luam cu doua degete sau "o priza") apoi se pun deoparte. Migdalele se framanta impreuna cu martipanul, restul scortisoarei si praful de cuisoare, dupa care se incorporeaza in compozitie masa de albusuri.
Aluatul rezultat se intinde pe o suprafata de lucru pudrata cu zahar. Se decupeaza stelute, cufundandu-se de fiecare data forma in apa rece, pentru ca aluatul sa nu se lipeasca.
Stelutele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu glazura cu albus de scortisoara. Se reduce temperatura la 100 °C.
Fursecurile se coc pe sina de jos a cuptorului timp de 40-45 de minute.
Folosind ingredientele mentionate veti obtine 30-35 de fursecuri.
*1 priza = cat cuprindem cu doua degete (ex: o priza de zahar = un praf de zahar)
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 30 minute
Timp de preparare: 40 minute
Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.