Tortulet de Craciun

Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima

Aceasta reteta de tortulet de Craciun este o varianta usoara si rapida de a pregati  o mica surpriza copiilor in seara de Craciun sau de a gati un desert pentru o cina linistita in familie. 

Reteta poate fi adaptata propriilor voastre preferinte, de aceea puteti alege sa ornati tortuletul in alt mod decat cel prezentat in aceasta reteta. In loc de martipan puteti adauga firimituri de biscuite sau alt tip de glazura. 

Iata ingredientele si modul de pregatire a unui tortulet de Craciun.

Numar de portii: 1 portii

Timp de preparare: minute

Numar de servire: minute

Ingrediente

  • 65 g unt
  • 65 g zahar
  • 2 oua mici la temperatura camerei
  • 20 g cacao
  • 75 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 25 g ciocolata rasa
  • 100 ml smantana dulce (crema)
  • 2 turte dulci (crema)
  • 30 g martipan (ornare)
  • 30 g zahar pudra
  • perle de zahar argintii (ornare)
  • foaie comestibila de aur (ornare; optional)

Mod de preparare

Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade C. Se tapeteaza cu hartie de copt fundul unei forme detasabile cu diamterul de 12 cm. Untul se bate astfel incat sa se omogenizeze, apoi se inglobeaza treptat mai intai zaharul, apoi cate un ou. Urmeaza cacaua, faina si praful de copt amestecate. La final se incorporeaza si cicolata. Aluatul rezultat se toarna in forma, se netezeste la suprafata si se coace aproximativ 15 minute. Dupa aceea se scoate din forma si se lasa sa se raceasca complet. 

Pentru umplutura, se bate smantana tare. Turta dulce se pune intr-o punga alimentara care se inchide ermetic si se faramiteaza cu facaletul. Firimiturile se inglobeaza apoi in frisca. Din aluat se decupeaza un blat cu ajutorul unui inel cu diamterul de 9 cm, care se taie in jumatate pe orizontala. Blatul de jos se unge cu crema de smantana (pastrandu-se o lingura deoparte). Pe deasupra se aseaza blatul superior si se preseaza. 

Pentru ornare, se topeste ciocolata la bain-marie. Tortul se unge pe deasupra cu ciocolata si se lasa sa se usuce partial. Se framanta martipanul si zaharul pudra si se decupeaza din compozitie o stea. Se unge marginea tortului cu crema ramasa, iar la final se orneaza cu steaua de martipan, perle de zahar si foita de aur. 

Pofta buna!

Retete din aceeasi categorie


Sarailie

Sarailie

Timp de preparare: 60 minute

Drob de miel

Drob de miel

Timp de preparare: 60 minute

Pasca fara aluat cu vanilie

Pasca fara aluat cu vanilie

Timp de preparare: 30 minute

Supa de conopida si sofran

Supa de conopida si sofran

Timp de preparare: 40 minute

Recenzii la reteta Tortulet de Craciun


Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.

Adauga recenzia ta

Pentru a adauga o recenzie, te rugam sa te autentifici!

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru