Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima
Reteta de gogosi cu merisoare este atata de gustoasa incat merita tot efortul in pregatirea ei. Gogosile sunt gustoase si arata senzational mai ales daca le pregatiti pentru o seara speciala sau cu ocazia sarbatorilor.
Glazura are gust de merisoare si adaugarea bucatilor de merisoare deasupra glazurii ii confera gogosii un aspect deosebit, mai ales ca reteta recomanda o dimensiune potrivita a gogosilor (decupate cu forma circulara de 9 cm).
Speram sa va placa reteta de gogosi cu merisoare, desi are un timp de pregatire mai mare.
Numar de portii: 8 portii
Timp de preparare: minute
Numar de servire: minute
Faina se cerne intr-un bol si se formeaza in mijloc o adancitura. Se adauga drojdia amestecata cu o lingura de zahar si 2 linguri de apa calduta. Compozitia se lasa sa se odihneasca acoperita circa 10 minute.
Se pun in bol zaharul vanilat si cel simplu, o priza de sare, untul, laptele si oul. Se framanta din ingrediente un aluat moale care se lasa la dospit acoperit circa o ora, intr-un loc calduros.
Aluatul se mai framanta o data bine, apoi se intinde in strat de grosimea unui deget pe o suprafata de lucru presarat cu faina. Se decupeaza cu o forma circulara mare cercuri de 9 cm, iar cu o forma circulara mai mica, de circa 3 cm, se extrage mijlocul cercurilor.
Gogosile se aseaza intr-o tava presarata cu faina si se lasa acoperite la dospit cam o ora.
Se incinge uleiul la 190°C. Gogosile se prajesc pe rand timp de 2-3 minute pana cand se rumenesc usor si se intorc in acest rastimp de pe o parte pe cealalta. Cand sunt gata, se lasa se se scurga si sa se raceasca pe prosoape de hartie.
Compotul de merisoare se paseaza si se prepara o glazura cremoasa impreuna cu zaharul pudra.
Glazura se toarna intr-o punga de spritat cu duza lunga si subtire. Fiecare gogoasa se inteapa pe lateral de patru ori si se umple cu cate 1/8 din cantitatea de compot. Gogosile umplute se ung cu glazura si se orneaza cu mersioare uscate.
Pofta buna!
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 30 minute
Timp de preparare: 40 minute
Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.