Gogosi cu merisoare

Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima

Reteta de gogosi cu merisoare este atata de gustoasa incat merita tot efortul in pregatirea ei. Gogosile sunt gustoase si arata senzational mai ales daca le pregatiti pentru o seara speciala  sau cu ocazia sarbatorilor. 

Glazura are gust de merisoare si adaugarea bucatilor de merisoare deasupra glazurii ii confera gogosii un aspect deosebit, mai ales ca reteta recomanda o dimensiune potrivita a gogosilor (decupate cu forma circulara de 9 cm). 

Speram sa va placa reteta de gogosi cu merisoare, desi are un timp de pregatire mai mare. 

Numar de portii: 8 portii

Timp de preparare: minute

Numar de servire: minute

Ingrediente

  • 375 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 60 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare
  • 40 g unt topit
  • 150 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 10 linguri de compot de merisoare sau suc
  • 100 g zahar pudra
  • 4 linguri de merisoare uscate
  • faina pentru intins
  • grasime pentru prajit

Mod de preparare

Faina se cerne intr-un bol si se formeaza in mijloc o adancitura. Se adauga drojdia amestecata cu o lingura de zahar si 2 linguri de apa calduta. Compozitia se lasa sa se odihneasca acoperita circa 10 minute.

Se pun in bol zaharul vanilat si cel simplu, o priza de sare, untul, laptele si oul. Se framanta din ingrediente un aluat moale care se lasa la dospit acoperit circa o ora, intr-un loc calduros. 

Aluatul se mai framanta o data bine, apoi se intinde in strat de grosimea unui deget pe o suprafata de lucru presarat cu faina. Se decupeaza cu o forma circulara mare cercuri de 9 cm, iar cu o forma circulara mai mica, de circa 3 cm, se extrage mijlocul cercurilor. 

Gogosile se aseaza intr-o tava presarata cu faina si se lasa acoperite la dospit cam o ora.

Se incinge uleiul la 190°C. Gogosile se prajesc pe rand timp de 2-3 minute pana cand se rumenesc usor si se intorc in acest rastimp de pe o parte pe cealalta. Cand sunt gata, se lasa se se scurga si sa se raceasca pe prosoape de hartie.

Compotul de merisoare se paseaza si se prepara o glazura cremoasa impreuna cu zaharul pudra. 

Glazura se toarna intr-o punga de spritat cu duza lunga si subtire. Fiecare gogoasa se inteapa pe lateral de patru ori si se umple cu cate 1/8 din cantitatea de compot. Gogosile umplute se ung cu glazura si se orneaza cu mersioare uscate. 

Pofta buna!

Retete din aceeasi categorie


Andive belgiene cu fenicul gratinat

Andive belgiene cu fenicul gratinat

Timp de preparare: 50 minute

Piept de pui cu lamaie si salsa de busuioc

Piept de pui cu lamaie si salsa de busuioc

Timp de preparare: 45 minute

Dovleac cu sos de soia si tarhon

Dovleac cu sos de soia si tarhon

Timp de preparare: 15 minute

Cozonac german cu fructe uscate

Cozonac german cu fructe uscate

Timp de preparare: 35 minute

Recenzii la reteta Gogosi cu merisoare


Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.

Adauga recenzia ta

Pentru a adauga o recenzie, te rugam sa te autentifici!

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru