Smantana

Retete cu smantana din care sa te inspiri cand vrei sa gatesti mancaruri gustoase, deserturi sau diverse alte preparate cu smantana.


Tortulet de Craciun

Aceasta reteta de tortulet de Craciun este o varianta usoara si rapida de a pregati  o mica surpriza copiilor in seara de Craciun sau de a gati un desert pentru o cina linistita in familie. 

Reteta poate fi adaptata propriilor voastre preferinte, de aceea puteti alege sa ornati tortuletul in alt mod decat cel prezentat in aceasta reteta. In loc de martipan puteti adauga firimituri de biscuite sau alt tip de glazura. 

Iata ingredientele si modul de pregatire a unui tortulet de Craciun.

Briose cu mac si banane

Reteta de briose cu mac si banane este o reteta potrivita pentru intreaga familie, se gateste usor, iar briosele pot fi desertul ideal in serile racoroase de iarna, alaturi de o ciocolata calda sau un ceai aromat. 

Aceasta reteta de briose este conceputa pentru a gati 12 bucati, dar poate fi adaptata astfel incat sa pregatiti si mai multe bucati. 

Reteta este inedita fiindca este conceputa din firimituri si aluat cu gust de scortisoara. Firimiturile confera o textura deosebita aluatului si un aspect interesant, avand aroma de martipan. 

Sfecla rosie prajita cu sos de hrean si nuci

Sfecla rosie prajita cu sos de hrean si nuci constituie un aperitiv, usor si delicios.

Bruschete cu avocado si branza

Bruschetele cu avocado si branza constituie un aperitiv rapid, delicios si usor de pregatit. In plus, avocado in combinatie cu branza este o sursa buna de calciu si vitamine, benefice pentru organism.

Atentie insa in cazul bebelusilor, avocado poate sa duca la constipatie, asa ca este mai bine sa ii oferi o cantitate mica. Smantana este recomandata sa fie grasa dar in cantitate mica folosita pentru fiecare felie.

Frappe

Un frappe este o alegere perfecta atunci cand vrei sa te racoresti intr-o zi torida de vara sau pur si simplu simti nevoia unui impuls de cofeina. Gravidutele si mamicile care alapteaza trebuie sa consume cat mai putina cafeina, de aceea aceasta reteta este recomandata doar uneori si contine ness fara cofeina.

Sufleu de peste cu ghimbir

Reteta de sufleu de peste cu ghimbir este o buna alegere pentru a gati peste pentru copii. Pestele are nenumarate efecte benefice asupra sanatatii, mai ales prin aportul de fosfor si acizi grasi. Intotdeauna insa verificati pestele inainte sa fie preparat: sursa de provenienta si modul in care a fost depozitat.

Iata cum se gateste sufleul!

Pasca fara aluat cu vanilie

Pasca este un preparat culinar pe care femeile il gatesc cu ocazia sarbatorilor de Paste. Conform traditiei, pasca se pregateste in Joia Mare si se coace inainte sa apuna soarele. Forma ei poate sa difere: rotunda, pentru a simboliza pruncul Iisus Hristos sau dreptunghiulara, ca simbol al Mormantului Sfant.

De multe ori, pasca se impodobeste cu o cruce tot din aluat pentru amintirea chinurilor suferite de Mantuitor pe cruce. Fie ca este coapta din aluat simplu, asemanator cu cel al painii sau contine o compozitie de branza si oua, pasca inca se prepara dupa retete culinare traditionale mai ales in zonele rurale.

Daca iti place ideea de originalitate, cu siguranta vei aprecia reteta de pasca fara aluat cu vanilie prezentata mai jos, rapid de preparat si foarte gustoasa!

Crudităţi în sos Caesar

Reteta de Crudităţi în sos Caesar te va incanta daca iti doresti o metoda noua de a manca legume proaspete, pline de vitamine, fara sa le prepari termic. Este un aperitiv usor de gatit mai ales pentru mesele festive cu multi invitati.

Sosul Caesar este un sos gros, cu gust predominant de brânză. Combinaţia perfectă este între salata verde, proaspătă şi acest sos delicios. Dacă preferi, îl poţi servi chiar şi cu bruschete sau crutoane.

Sosul poate fi păstrat chiar şi 3 zile la frigider, aşa că îl poţi pregăti din timp dacă doreşti.

 

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru