Branza

Retete cu branza din care sa te inspiri daca ai pofta de placinte gustoase, branzoaice sau gustari cu legume si branza.


Sandvisuri cu branza si rosii

Sandvisurile cu branza si rosii sunt usor de pregatit si reprezinta o gustare delicioasa pentru cei mici. Aceasta reteta de sandvisuri se pregateste foarte usor si poate fi adaptata gusturilor celor mici. 

Bruschete cu avocado si branza

Bruschetele cu avocado si branza constituie un aperitiv rapid, delicios si usor de pregatit. In plus, avocado in combinatie cu branza este o sursa buna de calciu si vitamine, benefice pentru organism.

Atentie insa in cazul bebelusilor, avocado poate sa duca la constipatie, asa ca este mai bine sa ii oferi o cantitate mica. Smantana este recomandata sa fie grasa dar in cantitate mica folosita pentru fiecare felie.

Risotto cu ghimbir

Rissoto cu ghimbir constituie o garnitura delicioasa alaturi de o friptura. Orezul in combinatie cu ghimbirul si parmezanul este o solutie ideala pentru un pranz delicios sau o cina rapida.

Proprietatile ghimbirului sunt deja cunoscute: stimularea poftei de mancare, in ameliorarea simptomelor de raceala si gripa, pentru eliminarea starii de greata. 

Radacina de ghimbir este bogata in potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu, vitaminele B6, C şi D.

Vinul din reteta poate fi eliminat daca pregatesti reteta pentru copii mici.

Salata de quinoa

Salata de quinoa reprezinta un meniu light, bogat in nutrienti care e binevenit in zilele de vara.

Boabele de quinoa se gasesc proteine mai usor de digerat decat cele din carne. Boabele de quinoa sunt bogate in vitaminele A, C, D, E, K si vitamine din grupa B-urilor. In plus, sunt o sursa buna de fier, calciu, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc. Datorita vitaminelor si mineralelor, quinoa stimuleaza sistemul imunitar.

Barcute de ardei cu crema de branza

O reteta de barcute din ardei cu crema de branza este alegerea potrivita cand vrei sa pregatesti un aperitiv gutos si interesant pentru copii.

Chiar si la o masa festiva sau la o petrecere pentru copii, aceasta reteta este potrivita, sanatoasa si atractiva. Crema de branza poate fi compusa din diverse ingrediente, doua dintre variante fiind prezentate in aceasta reteta.

Placinta cu branza feta

Daca aveti pofta de o placinta, iata o reteta gustoasa care poate fi preparata chiar si de mamicile mai putin initiate in arta culinara: placinta cu branza feta. Este usor de preparat iar ingredientele sunt la indemana oricui.

Iata cum se prepara aceasta reteta delicioasa si care sunt ingredientele necesare.

 

Tort din omleta

Atunci cand dorim un aperitiv gustos si care sa incante intreaga familie, putem alege aceasta reteta ingenioasa: Tort din omleta.

Reteta este usor de preparat si consta defapt in doua "blaturi" din oua si legume care se suprapun astfel incat sa formeze un tort care sa arate bine si sa fie pe placul intregii familii.

Reteta contine mai multe oua decat o omleta obisnuita dar cantitatea poate fi modificata asa cum doriti.

Iata cum se prepara!

Papanasi cu dulceata din fructe de padure

Daca ai chef de un desert gustos si pentru intreaga familie, ai mereu la indemana optiunea de a gati papanasi. Este o reteta usoara si interesanta, cu esenta de vanilie, smantana dulce si dulceata din fructe de padure. 

Daca pregatesti reteta pentru copii mai mici, atunci inlocuieste gemul cu unul neindulcit.

 

Terina de ciuperci cu bacon si cas

Daca iti place sa gatesti preparate culinare cu ciuperci, atunci reteta aceasta de Terina de ciuperci cu bacon si cas este cea potrivita. Si pentru ca ne gandim intotdeauna la fericirea papilelor tale gustative, am ales o reteta care contine si bacon.

Da, stiu, parca nu e suficient, asa ca nu va mirati daca mai gasiti printre ingrediente si niste carnati, oregano sau cas.

Ingredientele sunt la indemana, pasii nu sunt dificili si mancarica este destinata pentru intreaga familie, dar pentru copii mai mari dat fiind continutul mare de grasimi.

Reteta este la fel de gustoasa precum arata!

Pasca fara aluat cu vanilie

Pasca este un preparat culinar pe care femeile il gatesc cu ocazia sarbatorilor de Paste. Conform traditiei, pasca se pregateste in Joia Mare si se coace inainte sa apuna soarele. Forma ei poate sa difere: rotunda, pentru a simboliza pruncul Iisus Hristos sau dreptunghiulara, ca simbol al Mormantului Sfant.

De multe ori, pasca se impodobeste cu o cruce tot din aluat pentru amintirea chinurilor suferite de Mantuitor pe cruce. Fie ca este coapta din aluat simplu, asemanator cu cel al painii sau contine o compozitie de branza si oua, pasca inca se prepara dupa retete culinare traditionale mai ales in zonele rurale.

Daca iti place ideea de originalitate, cu siguranta vei aprecia reteta de pasca fara aluat cu vanilie prezentata mai jos, rapid de preparat si foarte gustoasa!

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru