Cascaval

Retete cu cascaval care sa te ajute sa pregatesti cele mai apetisante preparate, cu o textura moale si elastica.


Andive belgiene cu fenicul gratinat

Andive belgiene cu fenicul gratinat constituie un aperitiv delicios, pe care si micutii il vor indragi. Reteta este usor de preparat si poate sa fie o solutie buna daca doriti un aperitiv cald, gustos, pentru toata familia. 

Omleta cu masline, ciuperci si cascaval

Omleta este o sursa importanta de calciu si acizi grasi. Cu cat folositi mai putin ulei la pregatirea ei, cu atat mai sanatoasa este. Mai ales in cazul copiilor se recomanda sa nu adaugati ulei, sare. Condimentele naturale sunt cele mai indicate pentru orice tip de omleta, nu doar pentru aceasta reteta.

Ciupercile asigura proteine iar cascavalul ii confera o consistenta potrivita. Cascavalul poate fi inlocuit cu cas, mai ales daca pregatiti reteta pentru copii mai mici.

Placinta cu sunca si cascaval

Placinta cu sunca si cascaval - o reteta pentru intreaga familie care poate sa fie pregatita pentru micul dejun sau pentru o gustare in timpul zilei, sau ca aperitiv la o masa festiva.

Avantajul acestei retete este aceea ca placinta poate fi servita atat calda cat si rece, fiind la fel de gustoasa in ambele cazuri. Combinatia de cascaval si sunca este una delicioasa si pe care sigur o intuiti.

Tort din omleta

Atunci cand dorim un aperitiv gustos si care sa incante intreaga familie, putem alege aceasta reteta ingenioasa: Tort din omleta.

Reteta este usor de preparat si consta defapt in doua "blaturi" din oua si legume care se suprapun astfel incat sa formeze un tort care sa arate bine si sa fie pe placul intregii familii.

Reteta contine mai multe oua decat o omleta obisnuita dar cantitatea poate fi modificata asa cum doriti.

Iata cum se prepara!

Pui la gratar cordon bleu

Cordon Bleu, chiar daca pre neconventional, poate fi pregatit si la picnic sau pentru un gratar in aer liber. Indiferent daca preferati sa gatiti carnea acasa si sa o serviti pe terasa sau sa o preparati la un gratar in aer liber, reteta de mai jos este perfecta si gustoasa. 

Va propunem o reteta de pui la gratar cordon bleu, care se gateste rapid si este usor de pus in practica. 

Termenul cordon bleu a ajuns sa fie folosit in gastronomie datorita unor cavaleri francezi din suita "Cordon Bleu". Acestia erau pasionati de arta culinara si retetele lor au creat un adevarat cult.

Denumirea a fost preluata si este acum utilizata pentru a defini o anumita reteta apreciata de gurmanzii din toata lumea. 

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru