Aperitive romanesti

Retete de aperitive romanesti ce contin ingrediente traditionale sau au la baza idei de preparare din diferite regiuni ale tarii. Aici gasesti o intreaga carte de bucate cu retete culinare ca la mama acasa, sugestii de aperitive romanesti usor de gatit, gustoase si cu un aspect apetisant.


Aperitiv cu varza chinezeasca

Aperitivul cu varza chinezeasca reprezinta un aperitiv exotic, sofiscat si foarte delicios.

Barcute de ardei cu crema de branza

O reteta de barcute din ardei cu crema de branza este alegerea potrivita cand vrei sa pregatesti un aperitiv gutos si interesant pentru copii.

Chiar si la o masa festiva sau la o petrecere pentru copii, aceasta reteta este potrivita, sanatoasa si atractiva. Crema de branza poate fi compusa din diverse ingrediente, doua dintre variante fiind prezentate in aceasta reteta.

Omleta cu masline, ciuperci si cascaval

Omleta este o sursa importanta de calciu si acizi grasi. Cu cat folositi mai putin ulei la pregatirea ei, cu atat mai sanatoasa este. Mai ales in cazul copiilor se recomanda sa nu adaugati ulei, sare. Condimentele naturale sunt cele mai indicate pentru orice tip de omleta, nu doar pentru aceasta reteta.

Ciupercile asigura proteine iar cascavalul ii confera o consistenta potrivita. Cascavalul poate fi inlocuit cu cas, mai ales daca pregatiti reteta pentru copii mai mici.

Placinta cu sunca si cascaval

Placinta cu sunca si cascaval - o reteta pentru intreaga familie care poate sa fie pregatita pentru micul dejun sau pentru o gustare in timpul zilei, sau ca aperitiv la o masa festiva.

Avantajul acestei retete este aceea ca placinta poate fi servita atat calda cat si rece, fiind la fel de gustoasa in ambele cazuri. Combinatia de cascaval si sunca este una delicioasa si pe care sigur o intuiti.

Salata de vinete cu ardei

O salata de vinete cu ardei, gustoasa si potrivita pentru intreaga familie, este cea mai buna optiune de aperitiv, gustare sau chiar o masa in sine pentru copii.

Reteta traditionala de salata de vinete este imbunatatita cu ardei. Ardeiul ofera un gust mai aromat dar si un aspect interesant. Salata poate fi ornata cu ardei la final.

Drob de miel

Conform traditiei, cu ocazia sarabatorilor de Paste gospodinele pregatesc drob de miel.

O mancare extrem de gustoasa si care se mananca in special in dimineata de Inviere.

Aceasta reteta este usor de preparat si o recomand chiar si mamicilor care nu gatesc miel de obicei. Vor fi surprinse de gustul bun al drobului, cu adevarat aromat datorita mararului si patrunjelului proaspat.

Daca ai o alta idee de reteta pentru drob, atunci te invitam sa o adaugi in colectia noastra.

Zacusca de fasole boabe

Iata o reteta interesanta care poate fi gatita mai ales in perioada postului: zacusca de fasole boabe.

In plus, ingredientul principal este fasolea, un aliment sanatos si care are efecte benefice asupra sanatatii. Fasolea contine proteine si fibre, menite sa asigure un tranzit intestinal normal si avand un continut de calorii redus. Fiind o sursa buna de vitamina B, dar mai ales de acid folic, acest aliment este recomandat mamicilor insarcinate mai ales in primul trimestru. O alta calitate nutritionala este aceea ca nu creste colesterolul si este un bun antioxidant. 

Beneficiile principale in ceea ce priveste afectiunile organismului sunt: reducerea riscului de cancer de colon sau cancer mamar, colesterol scazut, imbunatatirea sistemului imunitar, aport nutritiv de fibre si proteine. 

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând...

DESCARCA

Modifică setările cookies