Aperitive reci

Retetele de aperitive reci sunt preferatele gospodinelor fiindca sunt o categorie de retete culinare rapid de preparat si pot fi servite oricand, nu doar ca aperitiv ci si pe post de gustare. Recomandam aperitivele reci atat pentru un mic dejun in familie, dar si ca prim fel de mancare servit la o masa festiva.


Salata de vinete cu ardei

O salata de vinete cu ardei, gustoasa si potrivita pentru intreaga familie, este cea mai buna optiune de aperitiv, gustare sau chiar o masa in sine pentru copii.

Reteta traditionala de salata de vinete este imbunatatita cu ardei. Ardeiul ofera un gust mai aromat dar si un aspect interesant. Salata poate fi ornata cu ardei la final.

Salata de vinete fara coacere

Salata de vinete poate fi preparata si fara coacere.

Mai ales vara cand este foarte cald insa ne dorim sa mancam o salata gustoasa de vinete, acesta reteta este perfecta. Nu trebuie sa folosim coacerea pe gratar, asa ca nu vom face nici fum si nici caldura suplimentara.

Reteta de salata de vinete se prepara repede si usor iar gustul este inconfundabil. 

Tort din omleta

Atunci cand dorim un aperitiv gustos si care sa incante intreaga familie, putem alege aceasta reteta ingenioasa: Tort din omleta.

Reteta este usor de preparat si consta defapt in doua "blaturi" din oua si legume care se suprapun astfel incat sa formeze un tort care sa arate bine si sa fie pe placul intregii familii.

Reteta contine mai multe oua decat o omleta obisnuita dar cantitatea poate fi modificata asa cum doriti.

Iata cum se prepara!

Drob de miel

Conform traditiei, cu ocazia sarabatorilor de Paste gospodinele pregatesc drob de miel.

O mancare extrem de gustoasa si care se mananca in special in dimineata de Inviere.

Aceasta reteta este usor de preparat si o recomand chiar si mamicilor care nu gatesc miel de obicei. Vor fi surprinse de gustul bun al drobului, cu adevarat aromat datorita mararului si patrunjelului proaspat.

Daca ai o alta idee de reteta pentru drob, atunci te invitam sa o adaugi in colectia noastra.

Zacusca de fasole boabe

Iata o reteta interesanta care poate fi gatita mai ales in perioada postului: zacusca de fasole boabe.

In plus, ingredientul principal este fasolea, un aliment sanatos si care are efecte benefice asupra sanatatii. Fasolea contine proteine si fibre, menite sa asigure un tranzit intestinal normal si avand un continut de calorii redus. Fiind o sursa buna de vitamina B, dar mai ales de acid folic, acest aliment este recomandat mamicilor insarcinate mai ales in primul trimestru. O alta calitate nutritionala este aceea ca nu creste colesterolul si este un bun antioxidant. 

Beneficiile principale in ceea ce priveste afectiunile organismului sunt: reducerea riscului de cancer de colon sau cancer mamar, colesterol scazut, imbunatatirea sistemului imunitar, aport nutritiv de fibre si proteine. 

Crudităţi în sos Caesar

Reteta de Crudităţi în sos Caesar te va incanta daca iti doresti o metoda noua de a manca legume proaspete, pline de vitamine, fara sa le prepari termic. Este un aperitiv usor de gatit mai ales pentru mesele festive cu multi invitati.

Sosul Caesar este un sos gros, cu gust predominant de brânză. Combinaţia perfectă este între salata verde, proaspătă şi acest sos delicios. Dacă preferi, îl poţi servi chiar şi cu bruschete sau crutoane.

Sosul poate fi păstrat chiar şi 3 zile la frigider, aşa că îl poţi pregăti din timp dacă doreşti.

 

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies