Usturoi

Retete cu usturoi, un ingredient care confera un gust inconfundabil mancarurilor, are proprietati vindecatoare si poate fi utilizat in diverse combinatii.


Friptura de miel cu legume la cuptor

Pe langa traditionalele oua rosii, drob, pasca si cozonaci, cu ocazia sarbatorilor de Paste cei mai multi dintre noi alegem sa gatim si friptura de miel.

Iata o reteta gustoasa de friptura de miel cu legume la cuptor.

Muschi de porc cu garnitura de ananas

Daca vrei sa pregatesti o cina gustoasa si deosebita, mai ales in cazul unor ocazii speciale, cum ar fi sarbatorile sau aniversarile, atunci alege aceasta reteta de muschi de porc cu garnitura de ananas.

Fiindca este o traditie romaneasca sa fie gatita carnea de porc de sarbatorile de iarna, iata o alegere potrivita pentru Craciun sau Anul Nou. Daca va place muschiuletul in general, il puteti gati in mod apetisant urmand instructiunile de mai jos.

Ficatei cu legume mexicane

Preparatele culinare cu ficat sunt gustoase si mai ales bogate in elemente nutritive pentru organism. Proaspat si corect preparat, ficatul este indicat in alimentatia copiilor.

Iata o reteta delicioasa, usor si rapid de preparat si care poate fi gatita pentru masa de pranz.

Friptura de curcan cu mere in sos de vin

Friptura de curcan cu mere in sos de vin merita gatita de sarbatori sau chiar iarna, pentru o cina delicioasa in familie

Din toate tipurile de carne gasite pe piata, printre cele mai sanatoase si mai putin injectate este carnea de curcan. Chiar daca este mai scumpa, carnea este gustoasa si satioasa, asa ca o recomand mai ales in alimentatia copiilor.

Iata cum se prepara aceasta reteta delicioasa si care sunt ingredientele necesare.

Cartofi aromati la cuptor

Cartofii aromati la cuptor pot avea diverse tipuri de condimente care sa le confere un gust aparte.

Aceasta reteta combina clasica metoda de a prepara cartofi la cuptor cu secretul unei combinatii de condimente si ierburi care sa duca la un preparat cu arome deosebite.

in functie de condimentele folosite, mancarea poate fi folosita si atunci cand diversificati alimentatia bebelusului.

Cartofi copti cu sos de smantana

Cartofi copti cu sos de smantana este alegerea potrivita pentru a gati o mancare usoara, atat ca fel principal de mancare pentru copii sau ca o garnitura la carne.

Daca vrei sa gatesti aceasta reteta la inceputul diversificarii alimentatiei, atunci inlocuieste smantana cu iaurt gras si renunta la sare. Usturoiul poate fi adaugat de la 8 luni in meniu si este un aliment bun pentru imunitate.

Iata cum se prepara aceasta retata simpla dar gustoasa.

 

Aripioare de pui in caramel

Aripioare de pui in caramel, o reteta care va fi pe gustul tau daca iti place puiul si vrei o mancare cat mai rapida si aromata.

Chiar daca reteta are ca ingredient si bere, aceasta poate fi pregatita chiar si pentru copii fiindca berea intra in compozitia sosului care caramelizeaza aripioarele de pui.

Paella cu pui si fructe de mare

 Iti delectam papilele gustative cu o reteta interesanta: Paella cu pui si fructe de mare.

Chiar daca nu esti indragostita de fructele de mare, aceasta combinatie ti se va parea fantastica. Combinatia de pui, fructe de mare, orez si porumb dulce te vor uimi probabil cand citesti ingredientele, dar gustul final este cel care te va face sa apreciezi aceasta reteta.

O recomandam cu drag, mai ales ca este o reteta usoara, de vara, delicioasa.

Crostini cu usturoi şi caponată siciliană

Caponata este o mâncare siciliană de vinete, ţelina si roşii. In funcţie de zonă, reteta de caponata, ingredientele şi modul de preparare diferă, dar gustul rămâne la fel de apetisant iar baza retetei se respecta.

Caponata poate fi servită cu diverse tipuri de pâine sau crostini, dar preferatele noastre sunt cele care conţin usturoi. Caponata poate fi păstrată la frigider mai multe zile.

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru