Crostini cu usturoi şi caponată siciliană

Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima

Caponata este o mâncare siciliană de vinete, ţelina si roşii. In funcţie de zonă, reteta de caponata, ingredientele şi modul de preparare diferă, dar gustul rămâne la fel de apetisant iar baza retetei se respecta.

Caponata poate fi servită cu diverse tipuri de pâine sau crostini, dar preferatele noastre sunt cele care conţin usturoi. Caponata poate fi păstrată la frigider mai multe zile.

Numar de portii: 16 portii

Timp de preparare: minute

Numar de servire: minute

Ingrediente

  • ½ cană de ulei de măsline
  • 1 ceapă mare, tăiată
  • 3 morcovi medii, tăiaţi cuburi
  • 3 rădăcini de ţelină mici, tăiate cubuleţe
  • 2 dovlecei medii, tăiaţi cuburi
  • 1 ardei gras roşu, tăiat cuburi
  • 3 căţei de usturoi tocat
  • 1 conservă de roşii în sos
  • 2 linguri oţet din vin
  • 2 linguri zahăr
  • 1 linguriţă busuioc
  • 1/2 linguriţă oregano
  • ¼ linguriţă piper roşu măcinat
  • ½ cană de măsline verzi tăiate
  • 3 linguri capere mărunţite
  • 1/3 cană de ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 baghete de paine, tăiate în felii de câţiva cm grosime
  • 2 vinete mici

Mod de preparare

Caponata

Pentru a face Caponata, pune sare pe vinete şi lasă la scurs într-o strecurătoare.Vinetele trebui să stea în chiuvetă să se scurgă sucurile amare aproximativ o oră. Clăteşte foarte bine, apoi usucă-le cu prosoape de hârtie.

Între timp, într-o oală mare, încălzeşte 3 linguri de ulei de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa, morcovul, telina, dovleceii, ardeiul gras, amestecand des, pana cand legumele sunt moi ( aproximativ 10 minute). Se amestecă usturoiul si se mai lasă pe foc încă 2 minute.

Se adauga rosiile cu sucul lor, oțet, zahăr, busuioc, oregano şi piper roşu măcinat. Se pune pe foc până fierbe și apoi se îndepărtează de la căldură.

În timp ce sosul este gătit, intr-o tigaie mare, se incinge uleiul de măsline rămas - 5 linguri , se adaugă vinetele și se întorc pe o parte şi alta până când devin maronii, (aproximativ 6 minute).

Legumele se fierb în aburi la foc mic. În ultimele cinci minute, se amestecă măslinele și caperele. Caponata se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Se păstrează la frigider şi se scoate cu o oră înainte de servire. Se condimentează cu sare.

Crostini cu usturoi

Pentru a face Crostini, intr-o cratiță mică, se încălzește uleiul și se adaugă usturoiul zdrobit la foc mic doar până când bulele înconjoară usturoiul, aproximativ 5 minute. Se lasă timp de 10 minute să se mai răcească.

Aranjează pâinea feliată intr-o tava, pe hârtie de copt. Unge pâinea cu ulei de usturoi. Coace pâinea până când are o culoare aurie-maro , aproximativ 10 minute. Se lasă la răcit feliile de pâine.

La final, se serveşte Caponata cu crostini, o reţetă inspirată din bucătăria italienească.

Pofta buna!

Retete din aceeasi categorie


Sarailie

Sarailie

Timp de preparare: 60 minute

Drob de miel

Drob de miel

Timp de preparare: 60 minute

Pasca fara aluat cu vanilie

Pasca fara aluat cu vanilie

Timp de preparare: 30 minute

Supa de conopida si sofran

Supa de conopida si sofran

Timp de preparare: 40 minute

Recenzii la reteta Crostini cu usturoi şi caponată siciliană


Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.

Adauga recenzia ta

Pentru a adauga o recenzie, te rugam sa te autentifici!

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru