Muschi de porc cu garnitura de ananas

Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima

Daca vrei sa pregatesti o cina gustoasa si deosebita, mai ales in cazul unor ocazii speciale, cum ar fi sarbatorile sau aniversarile, atunci alege aceasta reteta de muschi de porc cu garnitura de ananas.

Fiindca este o traditie romaneasca sa fie gatita carnea de porc de sarbatorile de iarna, iata o alegere potrivita pentru Craciun sau Anul Nou. Daca va place muschiuletul in general, il puteti gati in mod apetisant urmand instructiunile de mai jos.

Numar de portii: 4 portii

Timp de preparare: minute

Numar de servire: minute

Ingrediente

  • muschi de porc 1kg
  • 1 ardei gras rosu
  • 200 g pastai de mazare
  • 8 fire de ceapa verde
  • 8 catei de usturoi
  • 100 g bucati ananas din compot
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 3 linguri ulei de masline
  • condimente pentru friptura
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Muschiul de porc

Se curata muschiuletul de grasime, se spala si se sterge cu hartie absorbanta. Se taie muschiuletul pentru a se obtina o bucata de grosime uniforma.

Condimenteaza carnea si las-o cel putin 1 ora inainte pentru a fi patrunsa de arome (e recomandat sa fie condimentata cu cateva ore sau chiar cu o seara inainte si apoi sa fie lasata in frigider). Foloseste condimente pentru friptura, piper, sare, o lingura ulei de masline, cimbru, usturoi pisat.

Aseaza carnea in tava, folosind hartie de copt tapetata cu ulei.

Garnitura cu ananas

Se fierb 20 de minute pastaile in apa cu putina sare, apoi se scurg de zeama. Se curata ardeii si se taie in cubulete mici sau fasii. Se calesc impreuna cu ceapa verde intr-o tigaita cu 2 linguri de ulei de masline, se adauga apoi pastaile si in final bucatelele de ananas si 2-3 linguri de zeama de la compotul de ananas. Se adauga piper si putina sare si se ia de pe foc.

Cand au trecut 30-40 de minute, se scoate tava din cuptor, se adauga garnitura si se mai lasa la cuptor 15-20 de minute. Daca scade prea mult, completeaza zeama cu putina apa. Controlati si stropiti de 4-5 ori, avand grija sa nu se usuce friptura, sa ramana moale, frumos rumenita.

La final, se feliaza muschiuletul, se aseaza pe farfurie alaturi de garnitura cu ananas. Se stropesc cu zeama din tava.

Pofta buna!

 

 

Retete din aceeasi categorie


Sarailie

Sarailie

Timp de preparare: 60 minute

Drob de miel

Drob de miel

Timp de preparare: 60 minute

Pasca fara aluat cu vanilie

Pasca fara aluat cu vanilie

Timp de preparare: 30 minute

Supa de conopida si sofran

Supa de conopida si sofran

Timp de preparare: 40 minute

Recenzii la reteta Muschi de porc cu garnitura de ananas


Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.

Adauga recenzia ta

Pentru a adauga o recenzie, te rugam sa te autentifici!

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies