Sosuri reci

Sosuri reci care se pregatesc cu usurinta si adauga un plus de gust si textura mancaurilor preferate; inspira-te aici pentru mai multe retete de sosuri reci.


Sos de rosii deshidratate

Reteta de sos de rosii deshidratate este foarte delicioasa, se pregateste usor si se poate folosi la fripturi si la salate. Rosia confera un gust excelent iar sosul poate sa fie folosit in multe alte retete de mancare. Se poate pastra la rece si conserva pentru a fi utilizat ulterior. Mai jos sunt ingredientele si modul in care se gateste aceasta reteta. 

 

Sos cremos de susan

Sosul cremos de susan se poate servi la multe salate delicioase. In plus, poate fi folosit in combinatie cu alte ingrediente pentru a compune alte sosuri aromate.

Susanul contine calorii, proteine, substanţe grase, vitaminele B, D, E, F, ulei vegetal. Este un ingredient sanatos pentru organismul uman si pentru copiii in crestere.Semintele sunt benefice mai ales pentru copiii care se constipa des, avand un efect laxativ.

Sos cremos de busuioc

Sosul cremos de busuioc se poate folosi in supe, cu pui, peste sau in salate. Desi contine busuioc, la fel ca si sosul pesto, aceasta reteta nu contine usturoi.

Acest sos este gustos in combinatie cu diverse salate sau cu peste, dar este recomandat copiilor care au peste 2 ani fiindca soia si branza tofu au potential alergen.

Busuiocul este o sursa buna de uleiuri esentiale si constituie un bun ingredient care ajuta sistemul respirator.

Supa clasica de castravete

Supa clasica de castravete reprezinta un meniu usor, recomandat in zilele fierbinti de vara. Este o supa potrivita pentru copiii mai mari de 1 an, contine multe ingrediente care aduc un aport nutritiv important. Menta, lamaia, chimenul adauga un gust special acestei supe iar castravetele o face racoroasa.

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru