Sos cremos de busuioc

Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima

Sosul cremos de busuioc se poate folosi in supe, cu pui, peste sau in salate. Desi contine busuioc, la fel ca si sosul pesto, aceasta reteta nu contine usturoi.

Acest sos este gustos in combinatie cu diverse salate sau cu peste, dar este recomandat copiilor care au peste 2 ani fiindca soia si branza tofu au potential alergen.

Busuiocul este o sursa buna de uleiuri esentiale si constituie un bun ingredient care ajuta sistemul respirator.

Numar de portii: 2 portii

Timp de preparare: minute

Numar de servire: minute

Ingrediente

  • 14 grame de branza tofu
  • 30 de frunze de busuioc proaspat, spalat, curatat
  • 2 lingurite de sos de soia
  • 1 ceasca de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita de otet

Mod de preparare

Se amesteca branza tofu cu frunzele de busuioc si o cana de apa. Ingredientele se amesteca in blender. Se da blenderul pe viteza mare si se amesteca bine ingredientele pentru dressing.

Apoi se opreste blenderul si se adauga sosul de soia, otetul si se amesteca in continuare. Se porneste blenderul la viteza mica. Apoi se adauga uleiul de floarea-soarelui si se continua sa se amestece in sos pret de 30 de secunde/60 de secunde.

Despre

Retete din aceeasi categorie


Sarailie

Sarailie

Timp de preparare: 60 minute

Drob de miel

Drob de miel

Timp de preparare: 60 minute

Pasca fara aluat cu vanilie

Pasca fara aluat cu vanilie

Timp de preparare: 30 minute

Supa de conopida si sofran

Supa de conopida si sofran

Timp de preparare: 40 minute

Recenzii la reteta Sos cremos de busuioc


Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.

Adauga recenzia ta

Pentru a adauga o recenzie, te rugam sa te autentifici!

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru