Aperitive

Retetele de aperitive sunt primul pas pentru o masa festiva speciala sau pentru o gustare in familie inainte de masa. Aperitivele sunt usor si rapid de facut, dar pot fi cu adevarat gustoase si spectaculoase. Aici gasesti retete culinare de aperitive sub forma de checuri, crochete, rulade, placinte, omlete si alte retete de mancare delicioase servite la aperitiv.


Pasca fara aluat cu vanilie

Pasca este un preparat culinar pe care femeile il gatesc cu ocazia sarbatorilor de Paste. Conform traditiei, pasca se pregateste in Joia Mare si se coace inainte sa apuna soarele. Forma ei poate sa difere: rotunda, pentru a simboliza pruncul Iisus Hristos sau dreptunghiulara, ca simbol al Mormantului Sfant.

De multe ori, pasca se impodobeste cu o cruce tot din aluat pentru amintirea chinurilor suferite de Mantuitor pe cruce. Fie ca este coapta din aluat simplu, asemanator cu cel al painii sau contine o compozitie de branza si oua, pasca inca se prepara dupa retete culinare traditionale mai ales in zonele rurale.

Daca iti place ideea de originalitate, cu siguranta vei aprecia reteta de pasca fara aluat cu vanilie prezentata mai jos, rapid de preparat si foarte gustoasa!

Ciuperci umplute cu marar

Ciuperci umplute cu marar - o reteta gustoasa si utila pentru perioada de post!  

Ciupercile sunt alimente recomandate pentru o dieta sanatoasa, fiindca sunt bogate in proteine, fier, acid folic si vitamine, dar si potasiu si zinc. Sunt un bun inlocuitor al carnii si in plus, se digera mult mai usor de catre organism. 

Le poti consuma atat in timul sarcinii, dar si in perioada de alaptare. Ciupercile sunt perfecte pentru copii mai ales in perioadele puseelor de crestere.

Reteta se prepara rapid si simplu, poate fi servita si ca aperitiv de post.

Zacusca de fasole boabe

Iata o reteta interesanta care poate fi gatita mai ales in perioada postului: zacusca de fasole boabe.

In plus, ingredientul principal este fasolea, un aliment sanatos si care are efecte benefice asupra sanatatii. Fasolea contine proteine si fibre, menite sa asigure un tranzit intestinal normal si avand un continut de calorii redus. Fiind o sursa buna de vitamina B, dar mai ales de acid folic, acest aliment este recomandat mamicilor insarcinate mai ales in primul trimestru. O alta calitate nutritionala este aceea ca nu creste colesterolul si este un bun antioxidant. 

Beneficiile principale in ceea ce priveste afectiunile organismului sunt: reducerea riscului de cancer de colon sau cancer mamar, colesterol scazut, imbunatatirea sistemului imunitar, aport nutritiv de fibre si proteine. 

Salată de sfeclă roşie coaptă si mere

Aceasta este una dintre cele mai interesante retete de salata de sfecla rosie pentru mese festive. Chiar și cei care nu mănâncă în mod obişnuit sfeclă, vor rămâne impresionaţi de gust.

Salata de sfecla are multe texturi si arome care se contopesc într-o frumoasă şi apetisantă creaţie purpurie. Merele adauga un plus de aroma si prospetime. Sosul cu alune si gorgonzolla este cu adevarat o surpriza pentru papilele gustative. Merita o nota de exceptie aceasta salata.

Crostini cu usturoi şi caponată siciliană

Caponata este o mâncare siciliană de vinete, ţelina si roşii. In funcţie de zonă, reteta de caponata, ingredientele şi modul de preparare diferă, dar gustul rămâne la fel de apetisant iar baza retetei se respecta.

Caponata poate fi servită cu diverse tipuri de pâine sau crostini, dar preferatele noastre sunt cele care conţin usturoi. Caponata poate fi păstrată la frigider mai multe zile.

Crudităţi în sos Caesar

Reteta de Crudităţi în sos Caesar te va incanta daca iti doresti o metoda noua de a manca legume proaspete, pline de vitamine, fara sa le prepari termic. Este un aperitiv usor de gatit mai ales pentru mesele festive cu multi invitati.

Sosul Caesar este un sos gros, cu gust predominant de brânză. Combinaţia perfectă este între salata verde, proaspătă şi acest sos delicios. Dacă preferi, îl poţi servi chiar şi cu bruschete sau crutoane.

Sosul poate fi păstrat chiar şi 3 zile la frigider, aşa că îl poţi pregăti din timp dacă doreşti.

 

Salata de boeuf clasica

Salata de boeuf este o reteta traditionala romaneasca pe care o preparam de obicei de sarbatori, Craciun sau Anul Nou. Este o combinatie delicioasa de bucatele de carne de vita sau pui, legume taiate cubulete, imbracate in maioneza si cu un gust unic echilibrat de muraturi.

De obicei pregatim o cantitate mai mare de salata de boeuf, pentru intreaga familie dar si invitatii la masa de Craciun sau revelion. Evident, putem pregati aceasta reteta culinara oricand, nu doar de sarbatori. Cantitatile ingredientelor pot sa difere in functie de gusturi. De obicei, cantitatea de muraturi sau maioneza schimba gustul semnificativ. 

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând...

DESCARCA

Modifică setările cookies