Retete la cuptor

Ideile de retete la cuptor sunt nelimitate, fiindca poti pregati diverse tipuri de mancare: de la retete culinare traditionale si pana la deserturi spectaculoase. La cuptor, ingredientele isi pastreaza din proprietatile nutritive, isi accentueaza gustul si pot fi combinate in nenumarate moduri.


Salata de vinete cu ardei

O salata de vinete cu ardei, gustoasa si potrivita pentru intreaga familie, este cea mai buna optiune de aperitiv, gustare sau chiar o masa in sine pentru copii.

Reteta traditionala de salata de vinete este imbunatatita cu ardei. Ardeiul ofera un gust mai aromat dar si un aspect interesant. Salata poate fi ornata cu ardei la final.

Mere coapte umplute cu banane

Mere coapte umplute cu banane - un desert delicios si usor de preparat, dar mai ales sanatos si care nu implica multe ingrediente.

Va recomandam reteta mai ales pentru copii, fiindca nu contine ingrediente cu grasimi animale, ci fructe bogate in fibre si vitamine. Scortisoara reduce inflamatiile din organism, fiind benefica si pentru prevenirea cancerului. 

Aripioare de pui in caramel

Aripioare de pui in caramel, o reteta care va fi pe gustul tau daca iti place puiul si vrei o mancare cat mai rapida si aromata.

Chiar daca reteta are ca ingredient si bere, aceasta poate fi pregatita chiar si pentru copii fiindca berea intra in compozitia sosului care caramelizeaza aripioarele de pui.

Papanasi cu dulceata din fructe de padure

Daca ai chef de un desert gustos si pentru intreaga familie, ai mereu la indemana optiunea de a gati papanasi. Este o reteta usoara si interesanta, cu esenta de vanilie, smantana dulce si dulceata din fructe de padure. 

Daca pregatesti reteta pentru copii mai mici, atunci inlocuieste gemul cu unul neindulcit.

 

Pui la cuptor pe pat de cartofi, ceapa si carnaciori

Iata o reteta gustoasa propusa pentru astazi: Pui la cuptor pe pat de cartofi, ceapa si carnaciori.

De preferat in aceasta reteta este sa folositi carnaciori afumati, astfel incat gustul sa fie unic. Printre ingrediente se afla si vinul alb dar si condimente proaspete. 

Puteti renunta la carnaciori daca vreti sa adaptati reteta pentru copiii mai mici.

Daca iti place reteta, recomand-o prietenelor tale!

Drob de miel

Conform traditiei, cu ocazia sarabatorilor de Paste gospodinele pregatesc drob de miel.

O mancare extrem de gustoasa si care se mananca in special in dimineata de Inviere.

Aceasta reteta este usor de preparat si o recomand chiar si mamicilor care nu gatesc miel de obicei. Vor fi surprinse de gustul bun al drobului, cu adevarat aromat datorita mararului si patrunjelului proaspat.

Daca ai o alta idee de reteta pentru drob, atunci te invitam sa o adaugi in colectia noastra.

Pasca fara aluat cu vanilie

Pasca este un preparat culinar pe care femeile il gatesc cu ocazia sarbatorilor de Paste. Conform traditiei, pasca se pregateste in Joia Mare si se coace inainte sa apuna soarele. Forma ei poate sa difere: rotunda, pentru a simboliza pruncul Iisus Hristos sau dreptunghiulara, ca simbol al Mormantului Sfant.

De multe ori, pasca se impodobeste cu o cruce tot din aluat pentru amintirea chinurilor suferite de Mantuitor pe cruce. Fie ca este coapta din aluat simplu, asemanator cu cel al painii sau contine o compozitie de branza si oua, pasca inca se prepara dupa retete culinare traditionale mai ales in zonele rurale.

Daca iti place ideea de originalitate, cu siguranta vei aprecia reteta de pasca fara aluat cu vanilie prezentata mai jos, rapid de preparat si foarte gustoasa!

Ciuperci umplute cu marar

Ciuperci umplute cu marar - o reteta gustoasa si utila pentru perioada de post!  

Ciupercile sunt alimente recomandate pentru o dieta sanatoasa, fiindca sunt bogate in proteine, fier, acid folic si vitamine, dar si potasiu si zinc. Sunt un bun inlocuitor al carnii si in plus, se digera mult mai usor de catre organism. 

Le poti consuma atat in timul sarcinii, dar si in perioada de alaptare. Ciupercile sunt perfecte pentru copii mai ales in perioadele puseelor de crestere.

Reteta se prepara rapid si simplu, poate fi servita si ca aperitiv de post.

Cozonac cu migdale si stafide

O reteta de cozonac cu migdale si stafide trebuie sa fie pe lista ta de preparate pentru mesele festive organizate de sarbatori. Aceasta reteta este fantastic de gustoasa, cozonacul are un gust delicios iar textura lui pufoasa iti va satisface pofta pentru desert.

Sincer vorbind, ce este mai apetisant decat un cozonac aburdind, moale si pufos, cu miros migdalat si pregatit acasa, in propriul cuptor?

Trebuie sa incerci aceasta reteta si suntem convinse ca vei pregati un cozonac bun pentru copii si familie.

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând...

DESCARCA

Modifică setările cookies