Retete pentru copii cu varsta de 1 - 2 ani, recomandate pentru o alimentatie corecta si sanatoasa. Pe masura ce bebelusul creste, sistemul digestiv tolereaza mai bine mancarea si noile ingrediente introduse prin diversificare. Aici gasiti retete culinare pentru copii potrivite pentru perioada 1-2 ani.
Dovleac cu sos de soia si tarhon constituie un aperitiv foarte usor de pregatit si delicios.
Acest fel de mancare este rapid, poate sa fie servit copiilor si are un gust foarte bun si aromat. Reteta se prepara in doar 15 minute, de aceea este potrivit cand vreti sa gatiti o reteta rapida pentru copii sau intreaga familie. Dovleacul poate sa fie folosit si drept garnitura pentru alte feluri de mancare.
Placinta cu iaurt rece de capsune si musli reprezinta un desert foarte delicios, racoritor, usor de pregatit si care va fi apreciat de copii. FIindca are un continut bogat in vitamine si fibre, aceasta placinta poate fi o sursa buna de elemente nutritive si o gustare delicioasa sau un mic dejun potrivit pentru copiii energici.
Iata care sunt ingredientele necesare si cum se prepara aceasta reteta.
Bruschetele cu avocado si branza constituie un aperitiv rapid, delicios si usor de pregatit. In plus, avocado in combinatie cu branza este o sursa buna de calciu si vitamine, benefice pentru organism.
Atentie insa in cazul bebelusilor, avocado poate sa duca la constipatie, asa ca este mai bine sa ii oferi o cantitate mica. Smantana este recomandata sa fie grasa dar in cantitate mica folosita pentru fiecare felie.
Rissoto cu ghimbir constituie o garnitura delicioasa alaturi de o friptura. Orezul in combinatie cu ghimbirul si parmezanul este o solutie ideala pentru un pranz delicios sau o cina rapida.
Proprietatile ghimbirului sunt deja cunoscute: stimularea poftei de mancare, in ameliorarea simptomelor de raceala si gripa, pentru eliminarea starii de greata.
Radacina de ghimbir este bogata in potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu, vitaminele B6, C şi D.
Vinul din reteta poate fi eliminat daca pregatesti reteta pentru copii mici.
Salata de morcov si chimen reprezinta o sursa buna de betacaroten pentru micuti. Chimenul are un gust aromat iar restul ingredientelor ii confera prospetime. Chiar daca baza salatei este morcovul, reteta contine si patrunjel, mustar Dijon si lamaie.
Daca nu ai introdus in meniul diversificat un aliment din lista de ingrediente, il poti elimina din reteta sau inlocui cu alt ingredient acceptat de bebelus.
Salata de sfecla rosie, nuci, macris si sos de curry reprezinta un meniu usor, nutritiv, ideal si pentru persoanele care doresc sa se mentina in forma.
Sfecla rosie contribuie la metabolism si la procesul de producere a celulelor rosii. Desi are beneficii extraordinare pentru sanatate, trebuie oferita cu precautie bebelusilor, fiindca are un continut ridicat de oxalati. De preferat este sa fie oferita bebelusilor mai mari de 1 an si in cantitati moderate.
Salata de quinoa reprezinta un meniu light, bogat in nutrienti care e binevenit in zilele de vara.
Boabele de quinoa se gasesc proteine mai usor de digerat decat cele din carne. Boabele de quinoa sunt bogate in vitaminele A, C, D, E, K si vitamine din grupa B-urilor. In plus, sunt o sursa buna de fier, calciu, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc. Datorita vitaminelor si mineralelor, quinoa stimuleaza sistemul imunitar.
Salata calda de cartofi cu linte si capere reprezinta un mod excelent de a incepe masa. Este o reteta usoara, cu un gust aromat si se pregateste intr-un timp scurt.
Salata poate fi servita la pranz, inainte de meniul principal, desi de cele mai multe ori este suficienta, pentru ca atat lintea cat si cartofii ii confera satietatea. Este bogata in proteine si vitamine, asa ca este potrivita mai ales pentru meniul copiilor.