Legume

Retete cu legume adaptate fiecarui sezon si care iti ofera cele mai bune idei de preparare a legumelor, fie ca e vorba de mancare, conserve sau simple gustari.


Pui la cuptor pe pat de cartofi, ceapa si carnaciori

Iata o reteta gustoasa propusa pentru astazi: Pui la cuptor pe pat de cartofi, ceapa si carnaciori.

De preferat in aceasta reteta este sa folositi carnaciori afumati, astfel incat gustul sa fie unic. Printre ingrediente se afla si vinul alb dar si condimente proaspete. 

Puteti renunta la carnaciori daca vreti sa adaptati reteta pentru copiii mai mici.

Daca iti place reteta, recomand-o prietenelor tale!

Paella cu pui si fructe de mare

 Iti delectam papilele gustative cu o reteta interesanta: Paella cu pui si fructe de mare.

Chiar daca nu esti indragostita de fructele de mare, aceasta combinatie ti se va parea fantastica. Combinatia de pui, fructe de mare, orez si porumb dulce te vor uimi probabil cand citesti ingredientele, dar gustul final este cel care te va face sa apreciezi aceasta reteta.

O recomandam cu drag, mai ales ca este o reteta usoara, de vara, delicioasa.

Terina de ciuperci cu bacon si cas

Daca iti place sa gatesti preparate culinare cu ciuperci, atunci reteta aceasta de Terina de ciuperci cu bacon si cas este cea potrivita. Si pentru ca ne gandim intotdeauna la fericirea papilelor tale gustative, am ales o reteta care contine si bacon.

Da, stiu, parca nu e suficient, asa ca nu va mirati daca mai gasiti printre ingrediente si niste carnati, oregano sau cas.

Ingredientele sunt la indemana, pasii nu sunt dificili si mancarica este destinata pentru intreaga familie, dar pentru copii mai mari dat fiind continutul mare de grasimi.

Reteta este la fel de gustoasa precum arata!

Pui la gratar cordon bleu

Cordon Bleu, chiar daca pre neconventional, poate fi pregatit si la picnic sau pentru un gratar in aer liber. Indiferent daca preferati sa gatiti carnea acasa si sa o serviti pe terasa sau sa o preparati la un gratar in aer liber, reteta de mai jos este perfecta si gustoasa. 

Va propunem o reteta de pui la gratar cordon bleu, care se gateste rapid si este usor de pus in practica. 

Termenul cordon bleu a ajuns sa fie folosit in gastronomie datorita unor cavaleri francezi din suita "Cordon Bleu". Acestia erau pasionati de arta culinara si retetele lor au creat un adevarat cult.

Denumirea a fost preluata si este acum utilizata pentru a defini o anumita reteta apreciata de gurmanzii din toata lumea. 

Ciuperci umplute cu marar

Ciuperci umplute cu marar - o reteta gustoasa si utila pentru perioada de post!  

Ciupercile sunt alimente recomandate pentru o dieta sanatoasa, fiindca sunt bogate in proteine, fier, acid folic si vitamine, dar si potasiu si zinc. Sunt un bun inlocuitor al carnii si in plus, se digera mult mai usor de catre organism. 

Le poti consuma atat in timul sarcinii, dar si in perioada de alaptare. Ciupercile sunt perfecte pentru copii mai ales in perioadele puseelor de crestere.

Reteta se prepara rapid si simplu, poate fi servita si ca aperitiv de post.

Zacusca de fasole boabe

Iata o reteta interesanta care poate fi gatita mai ales in perioada postului: zacusca de fasole boabe.

In plus, ingredientul principal este fasolea, un aliment sanatos si care are efecte benefice asupra sanatatii. Fasolea contine proteine si fibre, menite sa asigure un tranzit intestinal normal si avand un continut de calorii redus. Fiind o sursa buna de vitamina B, dar mai ales de acid folic, acest aliment este recomandat mamicilor insarcinate mai ales in primul trimestru. O alta calitate nutritionala este aceea ca nu creste colesterolul si este un bun antioxidant. 

Beneficiile principale in ceea ce priveste afectiunile organismului sunt: reducerea riscului de cancer de colon sau cancer mamar, colesterol scazut, imbunatatirea sistemului imunitar, aport nutritiv de fibre si proteine. 

Crostini cu usturoi şi caponată siciliană

Caponata este o mâncare siciliană de vinete, ţelina si roşii. In funcţie de zonă, reteta de caponata, ingredientele şi modul de preparare diferă, dar gustul rămâne la fel de apetisant iar baza retetei se respecta.

Caponata poate fi servită cu diverse tipuri de pâine sau crostini, dar preferatele noastre sunt cele care conţin usturoi. Caponata poate fi păstrată la frigider mai multe zile.

Crudităţi în sos Caesar

Reteta de Crudităţi în sos Caesar te va incanta daca iti doresti o metoda noua de a manca legume proaspete, pline de vitamine, fara sa le prepari termic. Este un aperitiv usor de gatit mai ales pentru mesele festive cu multi invitati.

Sosul Caesar este un sos gros, cu gust predominant de brânză. Combinaţia perfectă este între salata verde, proaspătă şi acest sos delicios. Dacă preferi, îl poţi servi chiar şi cu bruschete sau crutoane.

Sosul poate fi păstrat chiar şi 3 zile la frigider, aşa că îl poţi pregăti din timp dacă doreşti.

 

Salata de boeuf clasica

Salata de boeuf este o reteta traditionala romaneasca pe care o preparam de obicei de sarbatori, Craciun sau Anul Nou. Este o combinatie delicioasa de bucatele de carne de vita sau pui, legume taiate cubulete, imbracate in maioneza si cu un gust unic echilibrat de muraturi.

De obicei pregatim o cantitate mai mare de salata de boeuf, pentru intreaga familie dar si invitatii la masa de Craciun sau revelion. Evident, putem pregati aceasta reteta culinara oricand, nu doar de sarbatori. Cantitatile ingredientelor pot sa difere in functie de gusturi. De obicei, cantitatea de muraturi sau maioneza schimba gustul semnificativ. 

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru