Carne

Retete cu carne ca ingredient principal in diverse mancaruri gustoase; daca esti in cautarea unor retete cu carne, aici ai o colectie intreaga.


Ciorba de dovlecei cu perisoare de pui

Ciorba de dovlecei cu perisoare este o reteta recomandata pentru un pranz rapid si delicios.

Este o reteta perfecta si pentru copii, mai ales in perioada diversificarii alimentatiei cand a fost deja introdusa carnea in meniu.

Dovlecelul este o leguma care se digera usor si ajuta la reglarea tranzitului intestinal, asa ca este o buna optiune in combinatie cu perisoarele.

Conopida gratinata cu coaste de porc

Conopida este printre legumele recomandate unei alimentatii sanatoase insa un gust absout unic este oferit de costele de porc inabusite care definesc aceasta reteta

Gateste aceasta mancare atunci cand ai pofta de coaste de porc si vrei o combinatie inedita.

Aripioare de pui in caramel

Aripioare de pui in caramel, o reteta care va fi pe gustul tau daca iti place puiul si vrei o mancare cat mai rapida si aromata.

Chiar daca reteta are ca ingredient si bere, aceasta poate fi pregatita chiar si pentru copii fiindca berea intra in compozitia sosului care caramelizeaza aripioarele de pui.

Perisoare de pui in sos bechamel

Perisoare de pui in sos bechamel este o reteta gustoasa si preferata mai ales de copii.

Reteta de perisoare se prepara usor si este foarte delicioasa, dar este nevoie de atentie la prepararea sosului.

Puteti adapta compozitia perisoarelor daca pregatiti aceasta reteta pentru copiii mai mici.

Pui la cuptor pe pat de cartofi, ceapa si carnaciori

Iata o reteta gustoasa propusa pentru astazi: Pui la cuptor pe pat de cartofi, ceapa si carnaciori.

De preferat in aceasta reteta este sa folositi carnaciori afumati, astfel incat gustul sa fie unic. Printre ingrediente se afla si vinul alb dar si condimente proaspete. 

Puteti renunta la carnaciori daca vreti sa adaptati reteta pentru copiii mai mici.

Daca iti place reteta, recomand-o prietenelor tale!

Paella cu pui si fructe de mare

 Iti delectam papilele gustative cu o reteta interesanta: Paella cu pui si fructe de mare.

Chiar daca nu esti indragostita de fructele de mare, aceasta combinatie ti se va parea fantastica. Combinatia de pui, fructe de mare, orez si porumb dulce te vor uimi probabil cand citesti ingredientele, dar gustul final este cel care te va face sa apreciezi aceasta reteta.

O recomandam cu drag, mai ales ca este o reteta usoara, de vara, delicioasa.

Terina de ciuperci cu bacon si cas

Daca iti place sa gatesti preparate culinare cu ciuperci, atunci reteta aceasta de Terina de ciuperci cu bacon si cas este cea potrivita. Si pentru ca ne gandim intotdeauna la fericirea papilelor tale gustative, am ales o reteta care contine si bacon.

Da, stiu, parca nu e suficient, asa ca nu va mirati daca mai gasiti printre ingrediente si niste carnati, oregano sau cas.

Ingredientele sunt la indemana, pasii nu sunt dificili si mancarica este destinata pentru intreaga familie, dar pentru copii mai mari dat fiind continutul mare de grasimi.

Reteta este la fel de gustoasa precum arata!

Pui la gratar cordon bleu

Cordon Bleu, chiar daca pre neconventional, poate fi pregatit si la picnic sau pentru un gratar in aer liber. Indiferent daca preferati sa gatiti carnea acasa si sa o serviti pe terasa sau sa o preparati la un gratar in aer liber, reteta de mai jos este perfecta si gustoasa. 

Va propunem o reteta de pui la gratar cordon bleu, care se gateste rapid si este usor de pus in practica. 

Termenul cordon bleu a ajuns sa fie folosit in gastronomie datorita unor cavaleri francezi din suita "Cordon Bleu". Acestia erau pasionati de arta culinara si retetele lor au creat un adevarat cult.

Denumirea a fost preluata si este acum utilizata pentru a defini o anumita reteta apreciata de gurmanzii din toata lumea. 

Drob de miel

Conform traditiei, cu ocazia sarabatorilor de Paste gospodinele pregatesc drob de miel.

O mancare extrem de gustoasa si care se mananca in special in dimineata de Inviere.

Aceasta reteta este usor de preparat si o recomand chiar si mamicilor care nu gatesc miel de obicei. Vor fi surprinse de gustul bun al drobului, cu adevarat aromat datorita mararului si patrunjelului proaspat.

Daca ai o alta idee de reteta pentru drob, atunci te invitam sa o adaugi in colectia noastra.

Salata de boeuf clasica

Salata de boeuf este o reteta traditionala romaneasca pe care o preparam de obicei de sarbatori, Craciun sau Anul Nou. Este o combinatie delicioasa de bucatele de carne de vita sau pui, legume taiate cubulete, imbracate in maioneza si cu un gust unic echilibrat de muraturi.

De obicei pregatim o cantitate mai mare de salata de boeuf, pentru intreaga familie dar si invitatii la masa de Craciun sau revelion. Evident, putem pregati aceasta reteta culinara oricand, nu doar de sarbatori. Cantitatile ingredientelor pot sa difere in functie de gusturi. De obicei, cantitatea de muraturi sau maioneza schimba gustul semnificativ. 

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând...

DESCARCA

Modifică setările cookies