Educarea copiilor

Educarea copiilor si metode recomandate, articole, carti si informatii necesare in functie de varsta. Afla aici cum sa iti faci copiii sa respecte reguli, sa asculte si sa comunice eficient, dar si despre restrictii si pedepse care sa nu ii afecteze dezvoltarea armonioasa. Ce greseli fac unii parinti si cum poti sa le oferi o educatie corecta copiilor tai!

7 sfaturi pentru mamicile singure

7 sfaturi pentru mamicile singure

In ultimele decenii s-a inregistrat o crestere alarmanta a numarului de familii formate din copii si mamici singure.

Desi multe voci spun ca divortul sau separarea afecteaza dezvoltarea copiilor, sunt si alte pareri care sustin familiile cu un singur parinte in favoarea celor cu probleme legate de violenta si santaj emotional.

Cert este ca un copil fericit este cu siguranta acel copil care are parinti fericiti, fie ca acestia traiesc impreuna sau separat.


Inscrierea in clasa pregatitoare - etapa a IV-a

Inscrierea in clasa pregatitoare - etapa a IV-a

Etapa a patra de inscriere in clasa I si in clasa pregatitoare incepe miercuri, 2 mai 2012. In aceasta etapa, parintii isi vor inscrie copiii pe locurile disponibile ramase. Intre 2 si 9 mai va exista o perioada de inscriere iar intre 11 si 18 mai vor fi inscrisi copiii care nu sunt cuprinsi in nicio unitate de invatamant.


Pregatirea ta si a copilului tau pentru gradinita

Pregatirea ta si a copilului tau pentru gradinita

Intrarea la gradinita este un pas important in educarea copilului tau, atat emotional cat si din punct de vedere al dezvoltarii sociale.

Copilul tau va invata sa fie sociabil, sa accepte schimbarea in viata lui, va invata sa fie independent si sa invete pe cont propriu.


5 minciuni nevinovate pe care le spun mamicile

5 minciuni nevinovate pe care le spun mamicile

Tu cate minciuni nevinovate i-ai spus copilului tau pentru a il convinge sa te asculte, sa mearga la gradinita, sa manance un anumit aliment, sa imparta jucariile?

Viata de mamica are foarte multe provocari si de multe ori ai nevoie de anumite trucuri pentru a iti proteja copilul dar si pe tine de situatii delicate. Este insa o metoda corecta in educarea copilului?


Cum iti incurajezi copilul sa imparta jucarii?

Cum iti incurajezi copilul sa imparta jucarii?

Copiii pot avea dificultati atunci cand sunt rugati sa imparta jucariile cu un alt copil, mai ales daca in primii ani de viata nu au interactionat mult cu alti copii. Uneori chiar fratii au probleme in impartirea jucariilor si se cearta pentru posesia lor iar parintii nu stiu cum sa reactioneze.

Iata cum poti educa un copil sa imparta jucarii si sa fie mai putin posesiv.


Disciplina asertiva - recomandata parintilor

Disciplina asertiva - recomandata parintilor

Disciplina asertiva este un concept imprumutat din cultura americana si care pune in prim plan metode utile de educare a copilului. Comportamentul asertiv este acel comportament care permite rezolvarea unui conflict intr-o maniera simpla, directa, un comportament care demonstreaza intelegere si respect. Adoptarea unui astfel de comportament te ajuta pe tine, ca mamica, sa te faci ascultata iar sfaturile tale sa fie urmate de copil.


9 metode de a-ti motiva copilul sa reuseasca

9 metode de a-ti motiva copilul sa reuseasca

O problema dezbatuta intens de parinti este motivarea copiilor! In ultimii ani, noile generatii sunt tot mai dificil de motivat prin simpla educatie pe care o primesc in familie. Multi parinti se intreaba care este adevarata cauza si ce pot face pentru a isi motiva copilul.


Jocuri pentru stimularea auto-cunoasterii

Jocuri pentru stimularea auto-cunoasterii

Jocurile sunt o forma de stimulare a auto-cunoasterii si a dezvoltarii copilului intr-un mod inteligent. In functie de anumite arii de dezvoltare, parintii pot stimula evolutia unui copil, mai ales in ceea ce priveste auto-cunoasterea.

Pe masura ce copilul creste, invata sa observe si sa analizeze lumea din jur. In plus se observa in oglinda si poate face comparatii intre el, ceilalti copii, parintii sau oamenii de pe strada.


Invatarea interactiva pentru prescolari

Invatarea interactiva pentru prescolari

Invatarea interactiva este extrem de importanta pentru dezvoltarea normala a prescolarilor. Stimularea gandirii si comportamentului inca din primii ani de viata contribuie semnificativ la capacitatea de invatare din timpul copilariei. Jocul este metoda dinamica si inteligenta prin care copiii pot fi stimulati sa se dezvolte in diferite arii - social, lingvistic, motor. In acesta serie de articole pe tema invatarii active vei observa modalitati inteligente de a facilita dezvoltarea copilului tau si educarea lui.


5 moduri de invatare ale copilului tau

5 moduri de invatare ale copilului tau

Invatarea este bazata pe experientele pe care le traieste copilul tau si se manifesta in 5 moduri importante. Copiii au innascuta o curiozitate care ii stimuleaza sa cunoasca lumea din jur. Au nevoie insa de indrumarea parintilor pentru a folosi ceea ce descopera in mod constructiv. 

Profita de curiozitatea copilului tau si asigura-i un mediu care sa il invete permanent prin interactiunea cu alti copii, jucarii, povesti, activitati creative sau orice alte metode care sa ii stimuleze gandirea. 


Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru