Educarea copiilor

Educarea copiilor si metode recomandate, articole, carti si informatii necesare in functie de varsta. Afla aici cum sa iti faci copiii sa respecte reguli, sa asculte si sa comunice eficient, dar si despre restrictii si pedepse care sa nu ii afecteze dezvoltarea armonioasa. Ce greseli fac unii parinti si cum poti sa le oferi o educatie corecta copiilor tai!

Ce rol are tatal in educarea copilului?

Ce rol are tatal in educarea copilului?

Studiile arata ca acei parinti care sunt afectuosi si in acelasi timp reusesc sa stabileasca reguli si limite clare si consecvente, isi determina in acest fel copilul sa fie increzator in sine, capabil sa-si asume responsabilitati, are capacitatea de a coopera cu copiii de aceeasi varsta in perioada prescolara si are reusite scolare.

Atat mamele cat si tatii isi incurajeaza copiii sa exploreze mediul, sa fie curajosi in prezenta strainilor, se se apere, dar o fac in moduri diferite.


Cum iti sprijini copilul sa invete la scoala?

Cum iti sprijini copilul sa invete la scoala?

Sunt momente in care copilul se simte dezinteresat de scoala. Nu este atent la ore sau nu isi noteaza in caiet tot ce spune invatatoarea, nu isi face temele acasa sau le copiaza repede in pauza sau pur si simplu lipsesc de la ore (un gand infricosator pentru parinte in cazul unui copil de 9-10 ani).

Pot fi cateva cauze care ii determina comportamentul si daca nu este controlat si motivat din timp, va continua cu obiceiurile nepotrivite iar consecintele pot fi si mai grave - note scazute la purtare, exmatriculare, riscuri la care este supus cand lipseste de la ore.


Pregatirea copilului pentru scoala

Pregatirea copilului pentru scoala

Pregătirea copilului pentru şcoală nu înseamnă doar cumpărarea ghiozdanului şi a hăinuţelor pe care le va purta în prima zi.

Copilul tău, mai ales dacă începe clasa întâi, are nevoie de sprijinul tău în familiarizarea cu mediul şcolar şi cu ce presupune un orar zilnic.

Fără o pregătire cu câteva săptămâni înainte de prima zi, copilul poate avea reacţii de panică şi respingere faţă de şcoală, copiii din jur sau învăţătoare.


5 sfaturi pentru mamele exagerat de protective

5 sfaturi pentru mamele exagerat de protective

Esti genul de mamă protectivă sau mai degrabă iţi laşi copilul să crească independent? Crezi că atenţia excesivă acordată copilului îl va ajuta sau îi va face mai degrabă o defavoare pe termen lung?

Deşi părinţii vor să se asigure încă de când copiii lor sunt mici că vor reuşi în viaţă şi vor avea succes în ceea ce îşi propun, uneori exagerează cu grija.

Când este prea mult şi când este suficient? Trebuie să insistăm în anumite cazuri sau să lăsăm copilul să decidă cât de mult se implică într-o anumită activitate?


Interviu cu mamica Anastasiei Trofor

Interviu cu mamica Anastasiei Trofor

Fiindca Anastasia ne-a uimit pe toti prin faptul ca la doar 2 ani si 10 luni recita deja Luceafarul, toate strofele, corect si cu intonatie, ne-am gandit sa descoperim cat din aceasta performanta apartine de educatie si cat reprezinta talent innascut.

Spre bucuria noastra, Mihaela, mamica Anastasiei, a fost de acord sa ne raspunda la cateva intrebari legate de fetita ei superba si extrem de inteligenta. Iata ce am aflat!


Desenele animate traditionale sau cele moderne?

Desenele animate traditionale sau cele moderne?

Incă de când s-a născut verișoara mea, Briana, m-am tot gândit la ce cântece va trebui să îmi amintesc sau să învăț, dar mai ales la câte desene animate va trebui să caut pentru ea. Pe lângă cel al cantității, criteriul calității a fost unul și mai puternic.

Știu, știu că omenirea a evoluat și copiilor de astăzi nu li se suprapun aceleași lumi fantastice, nu se mai bucură de aceleași lucruri și nici nu mai cred în ceea ce credeam noi cândva. Și totuși de ce să nu fi încercat.


Cum ii poti educa mintea copilului tau?

Cum ii poti educa mintea copilului tau?

Orice părinte vrea ce-i mai bun pentru copilul său.

Așa ne spuneau de fiecare dată când ne pedepseau sau ne certau. Că o fac spre binele nostru (ne văd un pui de doctor sau cel puțin un profesor universitar). Iar noi ne cam îndoiam de acest lucru (cum rămâne și cu ce voiam, dar mai ales cu ce puteam noi?). Cam câte poți să pricepi la 7, 10 ani?


A fi adoptat creeaza stare de confuzie pentru copil sau parinte?

A fi adoptat creeaza stare de confuzie pentru copil sau parinte?

„Adoptat-o!, adoptat-o!”, ce soi de înjurătură o mai fi și asta, gândeam eu în clasa întâi, când am auzit acest concept pentru prima oară. Cum nu știam ce înseamnă şi nu ştiam nici de folosirea corectă a vocativului, am întors favorul colegului binevoitor, deși mama m-a învățat întotdeauna să nu vorbesc urât. 

Ghionionul meu a făcut ca în acel moment să mă audă doamna  „- Am să o sun pe mama ta să îi spun cum vorbești! Nu poți să folosești asemenea cuvinte la adresa colegului tău, mai ales că nu sunt adevărate! – Dar și el mi-a spus la fel mie! -A greșit, dar mai multe or să-ți explice părinții tăi acasă. ” Și totuși colegul nu greșise, ci spusese adevărul. 


Parinti buni de copii nazdravani

Parinti buni de copii nazdravani

Primul meu weekend petrecut cu cei doi copii ai mei la mare... M-am incarcat cu rabdare suficienta incat sa rezist doua zile. Am sperat sa fie calmi, draguti, ascultatori. Au trecut cele doua zile pline de fericire, joaca, nou.

Dupa ce m-am intors acasa am realizat ceva extrem de important: sunt o mama extraordinara. Mai mult decat atat, sotul meu este un parinte extraordinar. Pana la urma, am petrecut un weekend la mare cu doi copii - unul de 2 ani si celalat de 4 ani - fara niciun incident.


10 reguli de respectat in familie

10 reguli de respectat in familie

Uneori, viata de familie este atat de agitata incat totul pare un haos - copiii fac prea multa galagie cand tu incerci sa vorbesti la telefon cu firma de internet, sotul vrea sa vada meciul, vine ora mesei si nu mai este nimic de mancare, copiii trag de tine sa mergi cu ei in parc, etc.

Vrei sa controlezi situatia astfel incat toata lumea sa fie fericita, inclusiv tu! Cel mai bine este sa stabilesti cateva reguli pe care intreaga familie sa le respecte.


Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru