Educarea copiilor

Educarea copiilor si metode recomandate, articole, carti si informatii necesare in functie de varsta. Afla aici cum sa iti faci copiii sa respecte reguli, sa asculte si sa comunice eficient, dar si despre restrictii si pedepse care sa nu ii afecteze dezvoltarea armonioasa. Ce greseli fac unii parinti si cum poti sa le oferi o educatie corecta copiilor tai!

Colaborarea se invata in familie

Colaborarea se invata in familie

Tu esti primul si cel mai important „educator” al copilului tau si invatarea celor mai importante lectii sta in mainile tale. Colaborarea este una dintre lectiile esentiale, si, la fel ca toate celelalte aspecte ale educatiei caracterului si personalitatii copilului, nu poate fi impusa.

Toti parintii stiu ca nu poti obliga un copil sa colaboreze, fie ca este vorba de un joc, fie ca este vorba de o sarcina. Colaborarea se invata acasa, asa cum spuneam, prin exemplul tau si prin activitati pe care sa le desfasurati impreuna si al caror rezultat sa scoata in evidenta importanta colaborarii in vederea atingerii un scop comun.

Exemplul parintelui este foarte puternic in copilarie si ceea ce poti face este foarte simplu: cere ajutorul copilului atunci cand este nevoie sau atunci cand consideri ca i-ar fi de folos sa participe la ceea ce faci tu.


De ce este importanta gradinita in dezvoltarea copilului?

De ce este importanta gradinita in dezvoltarea copilului?

Numarul parintilor care aleg sa isi educe copiii acasa, pana la varsta de 6 ani, a crescut in ultimii ani, insa studiile arata de ce este gradinita importanta pentru succesul copiilor in acomodarea la scoala si in anii ce vor urma.

Gradinita s-a dezvoltat in secolul 19, in Germania. In efortul de a pregati copiii cu varsta intre 3 si 7 ani, s-a creat un curriculum care sa utilizeze joaca pentru a-i ajuta pe cei mici sa se dezvolate mental, fizic si social. Pe masura ca educatorii au observat beneficiile acestui curriculum pentru copii, gradinita s-a extins si in restul tarilor.

Gradinita ii familiarizeaza pe copii cu mediul scolii. Ii invata sa stea linistiti si sa asculte, sa respecte cerintele educatoarei si sa coopereze cu ceilalti colegi.


Când viitorul copiilor noştri este doar un slogan.. tu ce faci să schimbi asta?

Când viitorul copiilor noştri este doar un slogan.. tu ce faci să schimbi asta?

Viitorul nostru a ajuns un slogan. Nu de ieri, nu de azi… am şi uitat de când. Ne zbatem să supravieţuim într-o ţară unde cei care ne conduc, ne ucid. Pe unii subit, în gropile din asfalt sau în cluburi autorizate pe şpagă, pe alţii mai lent, în sărăcie lucie sau boală.

Murim, naţiune, tu simţi asta? Şi avem copii. Şi avem speranţe. Si ne dorim să fie fericiţi. Dar nu vor fi! E o certitudine, nu mai este o îngrijorare.

Iar noi toţi îi lăsăm să ne ucidă. Acceptând tot ce fac, fără să ne luptăm, fără să îi deranjăm.


9 metode eficiente de a-ţi învăţa copilul să se protejeze de abuzurile sexuale

9 metode eficiente de a-ţi învăţa copilul să se protejeze de abuzurile sexuale

Ne învăţăm copiii să fie în siguranţă: să traverseze după ce se asigură, să nu sară de la înălţime, să nu deschidă uşa unui străin, să nu atingă focul. Totuşi, în foarte puţine cazuri, ne educăm copiii despre protecţia personală şi cum să reacţioneze atunci când interacţionează cu adulţii.

Un studiu organizat de CDC estimează că 1 din 6 băieţi şi 1 din 4 fete sunt victime ale abuzului sexual înainte de 18 ani. Vrei să ştii un lucru şi mai îngrijorător? Doar 10% din suspecţi sunt străini şi 23% din ei sunt tot copii. Statisticile prezentate sunt valabile în Statele Unite, dar nici situaţia din Romania nu este foarte diferită. In cea mai mare parte a cazurilor, abuzatorii sunt rude, prieteni de familie, părinţi sau alţi copii (colegi, rude).


10 moduri practice în care îţi înveţi copilul să fie empatic – exemple şi soluţii

10 moduri practice în care îţi înveţi copilul să fie empatic – exemple şi soluţii

Empatia este abilitatea de a înţelege emoţiile altor persoane şi de a le împărtăşi chiar şi atunci când nu sunt exprimate în cuvinte. Spus altfel, empatia reprezintă o identificare, prin trăire, cu alte persoane.

Pentru copii, identificarea emoţiilor este un proces important în dezvoltarea lor, dar mai ales în dezvoltarea anumitor abilităţi (ex, compasiunea). Ei trebuie sa înţeleagă emoţiile, apoi să observe diferenţele dintre ele şi ulterior să înţeleagă în ce momente alţi oameni pot trăi aceleaşi emoţii. Copiii empatici sunt mai încrezători şi mai puţin agresivi în raport cu ceilalţi, au o dispoziţie mai veselă în general şi se bucură de admiraţie în grupul de copii.


Ucide şcoala creativitatea?

Ucide şcoala creativitatea?

O fetiţă desena în clasă, foarte concentrată, pe o foaie de hârtie care ar fi trebuit să conţină lecţia predată. Invăţătoarea o vede şi o întreabă: de ce nu eşti atentă la lecţie? Ce tot desenezi acolo?

Fetiţa desenează în continuare spunând: „îl desenez pe Dumnezeu”

Invăţătoarea se încruntă: „Nimeni nu ştie cum arată Dumnezeu...”

Fetiţa îi răspunde: „Vor afla toţi în cateva minute!”

Copiii au libertatea pe care cei mai mulţi adulţi o pierd când devin maturi: libertatea de a-şi desena gândurile, de a le exprima, oricât de ciudate, imposibile, „greşite” ni s-ar părea nouă.


Dezvoltarea personală pentru copilul tău sau cum să îl înveţi să aibă succes

Dezvoltarea personală pentru copilul tău sau cum să îl înveţi să aibă succes

Orice părinte vrea să îi poată oferi copilului său toate avantajele pentru a reuşi în viaţă. Acest lucru nu înseamnă doar grija pentru aspectele financiare dar şi interesul pentru dezvoltarea psihică.

Dezvoltarea personală este calea sigură şi eficientă de urmat, atât pentru părinte, care trebuie să fie un exemplu pozitiv pentru copilul său, cât şi pentru copil care îşi doreşte să dezvolte capacităţi de “om mare”.


Cum ne jucam cu un copil cu autism?

Cum ne jucam cu un copil cu autism?

Joaca copiilor cu autism este deseori numita „nepotrivita” pentru ca este diferita fata de joaca copiilor tipici – nu se implica in jocuri simbolice, fac o fixatie asupra unei anumite jucarii sau doar asupra unei anumite parti dintr-o jucarie si, de cele mai multe ori, se joaca cu obiecte care nu sunt neaparat jucarii (vase de bucatarie, sticle etc).

Din exterior putem considera ca acest lucru nu reprezinta neaparat o problema. Si atunci, cand si cum ar trebui sa intervenim in joaca lui?


Mamă, te iert...

Mamă, te iert...

Sunt defectă fiindcă oricât de mult mi-ar spune ceilalţi că mă iubesc, simt că nu sunt iubită cu adevărat. Oricât de mult aş vrea să am încredere în mine, mereu mă opresc înainte să fac primul pas. Oricât de mult aş vrea să spun ce simt, cuvintele nu ies.

Mi-au trebuit ani să înţeleg de ce sunt persoana de astăzi. Abia când am devenit mamă am înţeles cu adevărat că este vina ta, mamă.

Este vina ta...


Lecţii de parenting de la triburile răspândite prin lume

Lecţii de parenting de la triburile răspândite prin lume

Dacă esti curioasa cum îşi cresc copiii mămicile din triburile răspândite pe glob, iată un interviu interesant cu Jimmy Nelson. Nelson este un fotograf care a petrecut mai mult timp alături de diferite triburi din întreaga lume.

El a avut ocazia să descopere modul în care indivizii din comunitate socializează, modul în care mamele îşi cresc copiii şi le transmit mai departe valorile şi tradiţiile.


Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru