Educarea copiilor

Educarea copiilor si metode recomandate, articole, carti si informatii necesare in functie de varsta. Afla aici cum sa iti faci copiii sa respecte reguli, sa asculte si sa comunice eficient, dar si despre restrictii si pedepse care sa nu ii afecteze dezvoltarea armonioasa. Ce greseli fac unii parinti si cum poti sa le oferi o educatie corecta copiilor tai!

Alternative sănătoase la „că aşa spun eu!”

Alternative sănătoase la „că aşa spun eu!”

În educaţia copilului ne lovim şi de momente dificile. Ne dorim din partea copiilor să facă lucruri simple (să strângă jucăriile, să îşi adune hainele, să se îmbrace, etc), dar ne lovim de refuzul lor sau de întrebări. In plus, etapa „de ce?” ne solicită timp, energie şi multă, multă răbdare.

Uneori însă rămânem fără ultima fărâmă de răbdare şi răspundem sec:că aşa spun eu! Alteori, nu avem habar cum am putea răspunde într-o situaţie anume şi preferăm varianta sigură: sunt mama ta şi ştiu mai multe decât tine.

Care sunt însă alternativele şi cum să menţinem o relaţie sanatoasa cu copilul evitând aceste cuvinte?


10 idei de cadouri pentru dascăli dacă ai un buget restrâns

10 idei de cadouri pentru dascăli dacă ai un buget restrâns

De sărbători vrem să oferim cadouri celor dragi, celor care contează în viaţa noastră dar şi a copiilor. Educatorii şi profesorii sunt cei care influenţează dezvoltarea copiilor noştri, iar de Crăciun cei mai mulţi părinţi vor să le ofere cadou.

Insă de multe ori, ne lovim de vechile obiceiuri: strângem bani pentru cadouri, unul sau doi părinţi se ocupă de cadouri. Uneori sunt prea scumpe, alteori nepotrivite.

Noi ne-am gândit să întrebăm mai mulţi profesori şi educatori despre cadoul portivit de Crăciun din partea elevilor. Aşa că am compus o listă care sperăm să te inspire în alegerea unui cadou perfect şi care nu te lasă cu portofelul gol.


De ce îi voi spune copilului meu că Moş Crăciun NU este real...

De ce îi voi spune copilului meu că Moş Crăciun NU este real...

Ştiu, ştiu....ai privit ciudat la titlu, poate chiar ai citit de două ori. Ai văzut bine: îi voi spune copilului meu că NU există Moş Crăciun!

Când eram în clasa a II-a, învăţătoarea m-a întrebat ce îmi doresc să primesc de la Moş Crăciun? I-am răspuns: „Moş Crăciun nu există!”. Îmi amintesc şi acum privirea ei nedumerită, poate un pic îngrijorată, cu tentă de milă. Îmi amintesc apoi privirile nedumerite, şocate, speriate ale colegilor mei de şcoală.

Nu ştiu cum a fost în cazul tău!

Pentru mine însă, aflarea adevărului despre Moş Crăciun a fost o experienţă traumatizantă.


Furia - 8 gânduri care o provoacă. Cum să le controlezi?

Furia - 8 gânduri care o provoacă. Cum să le controlezi?

Copilăria noastră lasă urme atât de adânci în modul nostru de a fi, încât eu însămi am descoperit după naşterea copilului meu că aveam momente în care parcă eram altă persoană. Contrar cu firea mea calmă, rădătoare, optimistă, descopeream gânduri negative, reacţii de furie pe care nu le înţelegeam. Ba mai mult, aveam momente de vinovăţie că ridic tonul fără motiv, că nu reuşesc să mă calmez, că deteriorez relaţia cu copilul meu.


10 sfaturi preţioase pentru tăticii de fete

10 sfaturi preţioase pentru tăticii de fete

Să ai un copil este una dintre cele mai mari bucurii pe care ţi le-ai putea imagina. Să ai însă o fiică este un privilegiu pe care doar tăticii de fetiţe îl înţeleg cu adevărat.

Taţii sunt cei care au un rol foarte important în educaţia fetelor, fiindcă ei sunt cei care le învaţă cu adevărat cum trebuie să se comporte mai târziu băieţii din viaţa lor şi ce atitudine să aibă faţă de bărbaţi în general.


La Mondo Kids sanatatea micutilor este pe primul loc

La Mondo Kids sanatatea micutilor este pe primul loc

Ca parinte iti doresti cel mai prietenos si sigur mediu pentru copilul tau, unde sa ii faca placere sa mearga si care sa il ajute sa se dezvolte armonios si intr-un mod creativ.

Modul in care un copil face cunostinta cu lumea inconjuratoare este foarte important pentru devenirea/ formarea sa ca om. Iar increderea in sine pe care si-o construieste ca si copil il va transforma in liderul de la maturitate. De aceea, este esential ca in procesul de invatare sa se puna accentul atat pe cunostintele dobandite si felul in care copilul le castiga, dar si pe modul in care acesta se raporteaza la ele si cum reuseste sa isi construiasca independenta.


Educatia pozitiva – modalitatea prin care copiii pot fi crescuți fără violență și pedepse

Educatia pozitiva – modalitatea prin care copiii pot fi crescuți fără violență și pedepse

România este țara în care expresiile „bătaia este ruptă din rai”, „copilul este pupat doar în somn” sau „unde dă mama crește” nu sunt doar la nivel teoretic, astfel că, faptul că 63% dintre copiii români afirmă că sunt bătuți acasă de către părinții lor atunci când se comportă altfel decât aceștia doresc sau se așteaptă nu miră pe nimeni.

Chiar dacă în România utilizarea pedepsei corporale asupra copiilor este sancționată prin lege de aproximativ un deceniu, acest fapt nu generează nici pe departe așteptarea ca un părinte care își lovește copilul să își piardă acest statut.


Violenţa asupra copiilor în familie – cifre şi fapte din jurul lumii

Violenţa asupra copiilor în familie – cifre şi fapte din jurul lumii

Ne-am putea închipui, dată fiind bogăția de înțelepciune populară care ne spune că „bătaia este ruptă din rai” și „unde dă mama crește”, că violența asupra copiilor este un fenomen 100% românesc.

În realitate însă, România face parte din cele 39 de state, puține ce-i drept, care au interzis prin lege orice formă de violență asupra copiilor (doar 8,4% dintre copiii lumii trăiesc în aceste state). Cu toate acestea, România este exemplul clar în care se poate vedea cum, în ciuda legilor care sancționează violența asupra copiilor, adulții lovesc în continuare, cu palma și cuvântul, atrăgând astfel atenția asupra faptul că, dincolo de a fi suficientă, legea este doar primul pas necesar în lupta pentru eliminarea oricărei forme de violență împotriva copiilor noștri. Al doilea este educația.


Copii din lumea intreaga alaturi de jucariile lor preferate

Copii din lumea intreaga alaturi de jucariile lor preferate

Dezvoltarea unui copil tine foarte mult de modul in care interactioneaza cu mediul din jur, de exemplele care ii sunt la indemana, de jucariile care ii marcheaza primii ani din viata. Articolul urmator pune in ipostaze impresionante copii din jurul lumii impreuna cu jucariile lor preferate.


DE GANDIT! 16 copii din toata lumea si dormitoarele lor.

DE GANDIT! 16 copii din toata lumea si dormitoarele lor.

Unii copii cresc intr-o saracie lucie, cu o lipsa acuta de mancare si igiena, in timp ce altii se nasc in tari unde necesitatile de baza vin de la sine. Fotograful James Mollison a dezvoltat un proiect in care s-a gandit la dormitorul copilariei sale si cum a reflectat ceea ce este in acest moment.


Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru