Supa de morcovi si alune caju cu ulei de patrunjel

Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima

Supa de morcovi si alune caju cu ulei de patrunjel reprezinta un meniu usor, dar sofisticat pe care micutii il vor aprecia.

Supa de morcovi si alune caju cu ulei de patrunjel constituie o sursa buna de betacaroten. Alunele caju dau consistenta supei si ii ofera organismului grasimi sanatoase. Patrunjelul confera prospetime acestei supe si completeaza nevoile nutritionale ale organismului prin aportul de vitamina C.

Numar de portii: 6 portii

Timp de preparare: minute

Numar de servire: minute

Ingrediente

  • 6-8 morcovi spalati, curatati si taiati in rondele mici
  • 2 cepe medii, albe sau aurii curatate si tocate
  • 1 tija de telina taiata in bucati
  • 2 catei de usturoi tocati in sferturi
  • 4 cesti de apa sau de supa de legume
  • ½ de ceasca de alune caju, timp de 1-4 ore se tin in apa pana ce se inmoaie
  • sare dupa gust
  • jumatate de cana de patrunjel
  • 1 catel de usturoi pentru ulei
  • jumatate de ceasca de ulei de masline
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Intr-o tigaie de marime medie combina usturoiul, ceapa, telina si morcovii. Acopera totul cu apa sau poti folosi supa de legume. Tine tigaia pe foc pana ce reusesti sa maresti punctul de fierbere, apoi redu temperatura, acopera vasul cu un capac si inabusa legumele pret de 35-40 de minute. Inabusa morcovii pana ce devin moi incat sa poti infige furculita in ei. Adauga apoi alunele caju. Acopera din nou vasul cu un capac si lasa amestecul de legume sa se inabuse pret de 5 minute. Intre timp poti pregati uleiul de patrunjel. Uleiul de patrunjel il pregatesti dintr-o cana de ulei de masline, o mana de patrunjel sau jumatate de cana de patrunjel proaspat tocat marunt, sare dupa gust si un catel de usturoi tocat. Ingredientele pentru ulei se paseaza cu ajutorul unui blender.

Transfera apoi supa de morcovi si alune caju intr-un blender pana ce capata textura unui piure. Daca supa este prea groasa, poti adauga un pic de apa.

Apoi supa se serveste in farfurii si pe deasupra se asezoneaza cu ulei de patrunjel.

Pofta buna.

Despre

Vreau sa iti impartasesc din experienta mea legata de nutritie si stil de viata sanatos, dar si despre diete pentru slabit si trucuri care te mentin frumoasa si plina de viata. Ai intrebari legate de alimentatia copiilor? Sigur vei gasi raspunsuri in articolele scrise de mine pe aceasta tema.

Retete din aceeasi categorie


Drob de miel

Drob de miel

Timp de preparare: 60 minute

Supa de conopida si sofran

Supa de conopida si sofran

Timp de preparare: 40 minute

Sos de rosii deshidratate

Sos de rosii deshidratate

Timp de preparare: 24 minute

Recenzii la reteta Supa de morcovi si alune caju cu ulei de patrunjel


Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.

Adauga recenzia ta

Pentru a adauga o recenzie, te rugam sa te autentifici!

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru