Piure de cartofi cu sos

Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima

Daca vrei sa gatesti ceva rapid si bun, o reteta de piure de cartofi cu sos poate fi o alegere potrivita.

Reteta este potrivita chiar si la inceputul diversificarii, dar este recomandat sa eliminam din ingrediente laptele de vaca si sarea, daca ii oferim acest piure unui bebelus mai mic de 1 an.

Numar de portii: 4 portii

Timp de preparare: minute

Numar de servire: minute

Ingrediente

  • lapte
  • unt
  • sare
  • 2 cepe mici
  • 2 ardei grasi

Mod de preparare

Pentru piureul de cartofi, in primul rand curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete.

Ii punem intr-o cratita cu apa rece, presaram putina sare si ii punem la fiert. Cand cartofii sunt fierti, ii scurgem de apa in care au fiert. Punem peste ei un cubulet de unt, putina sare si lapte fierbinte si ii pisam.

Pentru sos, curatam doua cepe mici si le tocam foarte marunt. Punem ceapa intr-o tigaie cu unt si o calim putin. Apoi razuim 2 ardei grasi sau ii tocam foarte marunt. Punem si ardeiul peste ceapa, amestecam si lasam la calit, cu focul mic. Apoi punem putina apa mai lasam un pic pe foc. Asezonam cu putina sare.

Apoi punem piureul de cartofi intr-o farfurie si sosul peste el. Pofta buna!

Retete din aceeasi categorie


Drob de miel

Drob de miel

Timp de preparare: 60 minute

Pasca fara aluat cu vanilie

Pasca fara aluat cu vanilie

Timp de preparare: 30 minute

Supa de conopida si sofran

Supa de conopida si sofran

Timp de preparare: 40 minute

Recenzii la reteta Piure de cartofi cu sos


Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.

Adauga recenzia ta

Pentru a adauga o recenzie, te rugam sa te autentifici!

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru