Forum despre Activitati distractive pentru copii!

Nicoleta Avram
acum 11 ani

Copilul meu vreau sa aiba mereu o activitate din care sa invete ceva, jocuri sau idei de joaca speciale pentru prescolari care sa le activeze mintea si sa le dezvolte inteligenta!

Ma gandesc insa la activitati pentru copii distractive, care sa ii incante si sa nu ii plictiseasca.

Voi ce faceti interesant pentru dezvoltarea copiilor? Ce activitati alegeti pentru socializare si cresterea nivelului de inteligenta?

Ce jocuri alegeti sa va jucati in familie? Baba-oarba, sotron, ghici ghicitoarea mea, cantece, jocuri puzzle speciale pentru copii?

Va rog, cat mai multe idei!

Am citit un articol chiar aici pe site: Invatarea interactiva pentru prescolari care mi-a placut...

Trebuie sa fii membra pentru a raspunde acestui topic. Inscrie-te acum! | Autentifica-te!
Afisam de la 1 la 2 raspunsuri din totalul de 2 raspunsuri

Craciun Roxana
acum 11 ani

Noi ne jucam mult cu lego( in ultima vreme asta o captiveaza cel mai mult), invatam cifrele si literele utilizand o tabla magnetica, scriem si desenam cu creta pe o alta tablita, cantam.

Anca Spânu
acum 11 ani

Iti recomand jocuri pentru copii online, sunt speciale pentru copii si ii ajuta sa isi dezvolte dexteritatea, logica si imaginatia. Nu mai mult de jumatate de ora pe zi!

Un joc recomandat, clasic este De-a v-ati ascunselea - dezvolta atentia, copilul invata sa numere, invata numele persoanelor si isi dezvolta spiritul de competitie.

Iti recomand jocurile din plastilina - dezvolta creativitatea, cartile de colorat - dezvolta imaginatia, atentia, copilul invata culorile, formele, obiectele, dezvolta limbajul daca este incurajat sa recunoasca obiectele desenate.

Masinile si papusile sunt preferatele copiilor dar ii ajuta sa invete despre corpul omenesc si despre modul in care lucrurile functioneaza, despre actiune si reactiune.

Evident, jocurile de logica au cel mai bun efect asupra dezvoltarii inteligentei copilului tau, dar aceste jocuri trebuie adecvate varstei. Un joc interesant este acela in care copilul trebuie sa spuna de ex: obiecte de aceeasi culoare, obiecte cu aceeasi forma, descrierea oamenilor sau copiilor, jucarii cu aceleasi proprietati (au roti, au elice, se misca singure, se descompun in bucati, etc).

Incurajeaza copilul sa construiasca obiecte, chiar daca de cele mai multe ori le darama! Este normal si il ajuta sa intelega efectele actiunilor lui. Este un pas necesar pentru cresterea lui!

Discutii aprinse

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies