Invatarea interactiva pentru prescolari
Invatarea interactiva este extrem de importanta pentru dezvoltarea normala a prescolarilor. Stimularea gandirii si comportamentului inca din primii ani de viata contribuie semnificativ la capacitatea de invatare din timpul copilariei.
Jocul este metoda dinamica si inteligenta prin care copiii pot fi stimulati sa se dezvolte in diferite arii - social, lingvistic, motor. In acesta serie de articole pe tema invatarii active vei observa modalitati inteligente de a facilita dezvoltarea copilului tau si educarea lui.
Jocul si Jocurile - metoda de invatare interactiva
Invatarea interactiva are la baza, printre alte metode, conceptul de joc. Bebelusii sunt in mod natural inclinati spre joaca si pe masura ce cresc reusesc sa isi insuseasca diverse calitati care sunt antrenate prin joaca. Invatarea poate sa fie distractiva si sa aiba deopotriva rezultate incredibile in evolutia copilului tau!
Jucariile sunt create in scopul de a ii ajuta pe copii sa inteleaga, intr-un mod relaxant si amuzant, cele mai simple concepte. Cele sase categorii de concepte de baza se refera la auto-constientizare, culori, litere, numere, forme si citire. Aceste concepte pot fi prezentate copilului tau cat de devreme doresti, putand fi dezvoltate in diverse moduri pe masura ce copilul creste.
In seria de articole pe tema invatarii interactive iti voi prezenta modul in care poti stimula copilul sa invete prin intermediul jocului, sa iti construiesti propriile jucarii utile in educatia lui si sa dezvolti propriul tau stil de invatare.
Multi parinti se intreaba daca folosirea computerului in educatia copilului este o solutie buna. Au incertitudini privind diferenta dintre metoda clasica de invatare si noile descoperiri in materie de programe online educative pentru copii. Raspunsul corect provine din analiza urmatoare!
Invatarea este o activitate complexa si in procesul de invatare copilul se dezvolta normal daca ii stimulezi cinci arii importante: cognitiva, motorie, sociala, lingvistica si a increderii in sine. Desi aplicatiile joaca-si-invata de pe computer sunt utile in anumite circumstante, ele nu pot inlocui diverse experiente pe care parintii le pot oferi prin jocul clasic - atingerea obiectelor, observarea suprafetei, greutatii, temperaturii, exprimarea prin cuvinte nu doar ascultarea.
De la nastere si pana la varsta de cinci ani, orice copil se afla in etapa de dezvoltare. Trebuie clarificat faptul ca dezvoltarea prescolarului nu este ceva ce poate fi invatat. Parintii faciliteaza insa dezvoltarea si maximizeaza potentialul unui copil de a fi ceea ce "poate" sa fie. Aproape toti copiii trec prin aceleasi faze ale dezvoltarii, singura diferenta este ca mediul in care traieste - familia - poate incetini sau accelera intregul proces!
Copiii au o mostenire genetica, o personalitate innascuta si un mediu de viata diferit, motiv pentru care sunt unici, gandesc, se comporta si comunica diferit. Tu esti insa primul educator care modeleaza dezvoltarea lui si il transforma in scolarul de mai tarziu!
Comentarii legate de Invatarea interactiva pentru prescolari